ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Θέματα πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2016

Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της κανονικής περίοδου και των επαναλητπικών πανελλαδικών εξετάσεων 2016

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι από την Ελλάδα για σπουδές σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση εισδοχής μαζί με το βαθμό πρόσβασής τους το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2016 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2016

Μηχανογραφικο Δελτιό Πανελλαδικών ΕξετάσεωνΟι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για της εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 15 Ιουνίου έως και Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Όλοι οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο, πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password)

 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα Μηχανογραφικά Δελτία υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Τα μηχανογραφικά διαχωρίζονται ανάλογα με το εάν αναφέρονται σε υποψηφίους Γενικών Λυκείων ή ΕΠΑΛ που εξετάζονται είτε με το νέο είτε με το Παλαιό σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναφορά των σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου που είναι διαθέσιμες μέσω του μηχανογραφικού δελτίου σε υποψηφίους από την Ελλάδα

Τα θέματα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψηφίων γενικών λυκείων με το νεό και με το παλαιό σύστημα

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 23-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Αντίστοιχα, οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. 

Συμπεριλαμβάνωνται όλα τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016, για τους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων, τόσο κατά την κανονική περίοδο, όσο και κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις.

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού (ΑΕΝ) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ανάλογα με την κατηγορία είτε έως 07-07-2016 (υποψήφιοι 1ης κατηγορίας) είτε έως 18-08-2016 (υποψήφιοι 2ης κατηγορίας).