ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Διευκρινήσεις και οδηγίες για τους μαθητές της Γ' τάξης των Λυκείων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2015
(Επιλογή 2ου μαθήματος γενικής παιδείας, επιλογή επιστημονικών πεδίων, εξεταζόμενα μαθήματα, συντελεστές βαρύτητας).

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο σε ένα πλήθος μαθημάτων που κυμαίνεται από έξι (06) έως και εννέα (09) εάν συνυπολογιστούν και τα μαθήματα επιλογής. Στο κείμενο που ακολουθεί περιγράφεται το πλήθος και το είδος αυτών των μαθημάτων που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από το Υπουργείο Παιδείας καλούνται για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου οι υποψήφιοι που ανήκουν στην ειδική κατηγορία του 5% (σοβαρές παθήσεις).
Η υποβολή των ηλεκτρονικών μηχανογραφικών δελτίων, θα γίνει το διάστημα από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α) του σχολικού έτους 2013-2014, για υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ, αλλά και αποφοίτους των ετών 2012 και 2013 σε ποσοστό 10%.

πανελλαδικες εξετασειςΑνακοινώθηκαν την Πέμπτη 28 Αυγ.2014 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα με τη χρήση του 8ψήφιου κωδικού των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 για τους Έλληνες Εξωτερικού στα ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας καλούνται αλλοδαποί - αλλογενείς που έχουν δικαίωμα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σε Τμήματα και Σχολές, διάστημα από 15 μέχρι και 21 Ιουλίου 2014

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ακοινωθεί η εξεταστέα-διδακτέα ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων 2014-2015.

Από 08 και 12 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

Η  εγκύκλιος για την εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκού έτους 2014-2015, ορίζει το χρόνο υποβολής δικαιολογητικών το διάστημα από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου.


Valid Valid XHTML 1.0 Transitional and Valid CSS!
Όροι Χρήσης - Επικοινωνία - Sitemap