edu.klimaka.gr

13ο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας 2014

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 2014

(με διεθνή συμμετοχή)

«Αθλητική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό».

Τρίκαλα 6 και 7 Δεκεμβρίου, 2014

Η Εταιρεία Αθλητικής Ψυχολογίας και το Εργαστήριο Αθλητικής Ψυχολογίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο 13ο Συνέδριο Αθλητικής Ψυχολογίας με θέμα: «Αθλητική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό» το οποίο θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014.

Η διοργάνωση αυτού του διήμερου συνέδριου στοχεύει στην ενημέρωση:

α) των φοιτητών αλλά και όλων εκείνων που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό (προπονητές, αθλητές) για την εφαρμογή βασικών αρχών της εφαρμοσμένης ψυχολογίας στον αθλητισμό.

β) των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας και για τον τρόπο της οργάνωσης προγραμμάτων αγωγής υγείας

Το συνέδριο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Κεντρικές Ομιλίες

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FEPSAC (European Federation of Sport Psychology) έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν με κεντρικές ομιλίες οι:

α) Professor Paul Wylleman, (Vrije Universiteit Brussel), "Applied sport psychology services at the elite and Olympic level"

β) Associate Professor Anne-Marie Elbe, (University of Copenhagen), "Ethical decision-making training: A chance for doping prevention?"

Θεματικά συμπόσια

Συμπόσιο 1: Συντονιστής: Θεοδωράκης Ι. «Άσκηση και αυτορρύθμιση για διακοπή καπνίσματος».

Συμπόσιο 2: Συντονίστρια: Ζήση Β. «Συναισθηματική νοημοσύνη και δημιουργικότητα: η σχέση τους με τη φυσική δραστηριότητα, το χορό και τις συμπεριφορές υγείας».

Συμπόσιο 3: Συντονίστρια: Κούλη Ο. «Ο ρόλος και η σημασία του προπονητή σε ατομικό και ομαδικό άθλημα: Ψυχολογικές τεχνικές και αναπτυξιακή ηλικία».

Συμπόσιο 4: Συντονίστρια: Ψυχουντάκη Μ. «Από τη θεωρία στην εφαρμογή: Παρεμβάσεις κλειδιά σε μελέτες περιπτώσεων».

Συμπόσιο 5: Συντονιστής: Μπαρκούκης Β. «Ψυχολογικές παράμετροι της χρήσης ντόπινγκ στον αθλητισμό».

Συμπόσιο 6: Συντονιστής: Βλαχόπουλος Σ. «Αυτο-καθοριζόμενα κίνητρα, ταύτιση με το ρόλο του αθλητή και φυσική δραστηριότητα σε παιδιά με και χωρίς κινητικές δυσκολίες στη σχολική φυσική αγωγή».

Βιωματικά Σεμινάρια

Μέλη του Εργαστήριου Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής θα υλοποιήσουν δύο βιωματικά σεμινάρια με τα εξής θέματα:

α) «Empowering coaching» (O αριθμός συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο σεμινάριο είναι περιορισμένος. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στέλνοντας email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

β) «Οργάνωση Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας» (O αριθμός συμμετεχόντων στο συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ανοιχτός. Ωστόσο προτεραιότητα θα έχουν όσοι δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στέλνοντας email στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Βεβαιώσεις συμμετοχής

Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Επιπλέον βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε όλους όσοι συμμετάσχουν στα βιωματικά συνέδρια (θα αναφέρεται ο αριθμός ωρών).

Κόστος συμμετοχής

10€ για τους φοιτητές

20€ για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.pe.uth.gr/eaps2014

Email συνεδρίου: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα