edu.klimaka.gr

4ο Μαθητικό Συνέδριο DSTMUN Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης 2021

4ο Μαθητικό Συνεδρίο DSTMUN 2021
Deutsche Schule Thessaloniki Model United Nations Conference στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/77663/Δ2/30-06-2021/ΥΠAIΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-----
Email : spoudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Θεοδωράκου Β. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.245 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διοργάνωσης του 4ου Συνεδρίου Model United Nations (DSTMUN – Deutsche Schule Thessaloniki Model United Nations Conference) της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης για μαθητές/τριες Δ.Ε., για το σχολικό έτος 2021-2022».
Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 65133/Δ2/04-06-2021 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. 3608/29-03-2021 έγγραφό σας, με θέμα «Έγκριση διοργάνωσης του 4ου Συνεδρίου Model United Nation (DSTMUN) » και τα συνημμένα σε αυτό και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 29/03-06-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου Model United Nations (DSTMUN – Deutsche Schule Thessaloniki Model United Nations Conference) της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης για μαθητές/τριες Δ.Ε., με θέμα «Διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, από την Παρασκευή 12-11-2021 έως την Κυριακή 14-11-2021.

Το εν λόγω συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β΄ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου , όλων των τάξεων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καθώς και σχολείων του εξωτερικού. Η επίσημη γλώσσα διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η Αγγλική

Για τη μετακίνηση των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ.20883/ΓΔ4/12-02-2020 (Β΄456) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση της διοργάνωσης του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Model United Nations (DSTMUN) της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για το σχολικό έτος 2021-2022, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

  1. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων και των μαθητών/τριών να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.
  2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών να πραγματοποιείται με την έγγραφη συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων τους.
  3. Η προετοιμασία των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο να μην επιβαρύνει τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, αλλά αντίθετα να την εμπλουτίζει ή/και να την διευρύνει, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών.
  4. Η όλη διαδικασία του συνεδρίου να πραγματοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων τους.
  5. Η μετακίνηση των μαθητών/τριών για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.
  6. Να μην υπάρξει διανομή οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού κατά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και ο ιστότοπος του συνεδρίου να είναι απαλλαγμένος από διαφημίσεις.
  7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης της παρέμβασης /εκπαιδευτικού προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-475.900 (Υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Mareike Rohkramer), να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.dstmun.com , καθώς και να επικοινωνούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να ενημερώσουν σχετικά τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο εν λόγω Συνέδριο θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλόλητα και εγκυρότητα του κάθε εγχειρήματος, οι διευθύνσεις των σχολείων έχουν την τελική αρμοδιότητα αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

Σχετικά Άρθρα