edu.klimaka.gr

9ο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγής & Εκπαίδευσης (ΕΛΛΙΕΠΕΚ) 2019

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΛΙΕΠΕΚ) 2019

Αρ.Πρωτ.79071/Δ2/20-05-2019/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου
Τηλέφωνο: 210-3443422

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή Συνεδρίου
Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. εισ. ΥΠ.Π.Ε.Θ. 73917/Δ2/13-05-2019 έγγραφο

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) διοργανώνει το 9ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ: ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 3 και 4 Απριλίου 2020 στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10, Σύνταγμα).

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.elliepek.gr .

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.)
Μαρασλή 35, Τ.Κ.:106 76, Αθήνα
e-mail: 9diethnessynedrioelliepek2020(ΣΤΟ)gmail.com
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.elliepek.gr

Ανακοινώνεται στα μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, την ευρύτερη εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο: το 9o Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, με συνδιοργανωτή τη ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Απριλίου 2020 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 10: Σύνταγμα-Αθήνα): με θέμα: «Η αληθινή έννοια του ρήματος εκπαιδεύω και η παιδεία του νου και της ψυχής: οι παιδαγωγούντες και οι παιδαγωγούμενοι: θεωρία και πράξη».

Το Συνέδριο θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, όπως και τα προηγούμενα Συνέδρια του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.

Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, ώρα 17:00-22:00, στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10: Σύνταγμα).

Η παρουσίαση των εισηγήσεων θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10: Σύνταγμα), ώρα: 08:00-21.00.

Η θεματική αυτή του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατευθύνσεις με αναφορά στο θέμα: «Η αληθινή έννοια του ρήματος εκ-παιδεύω και η παιδεία του νου και της ψυχής: οι παιδαγωγούντες και οι παιδαγωγούμενοι: θεωρία και πράξη»:

  1. Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική.
  2. Ψυχολογία της εκπαίδευσης.
  3. Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης.
  4. Φιλοσοφία και σκοποί της αγωγής.
  5. Διδακτική μεθοδολογία: γενική και ειδική διδακτική.
  6. Αναλυτικά προγράμματα στην εκπαίδευση.
  7. Ελληνική γλώσσα στην εκπαίδευση.
  8. Μαθηματικά και φυσικές επιστήμες στην εκπαίδευση.
  9. Αισθητική αγωγή στην εκπαίδευση.
  10. Η φυσική αγωγή στην εκπαίδευση.
  11. Η έρευνα στην εκπαίδευση.
  12. Η επιστημολογία στην εκπαίδευση.
  13. Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση.
  14. Η ειδική αγωγή στην εκπαίδευση.
  15. Πολυπολισμικότητα και διαπολιτισμικότητα στην εκπαίδευση.
  16. Ο Σωκράτης και τα παγκόσμια μηνύματά του για την παιδεία του νου και της ψυχής.
  17. Θέατρο και εκπαίδευση.
  18. Πληροφορική και νέες τεχνολογίες και εκπαίδευση.
  19. Λαογραφία και εκπαίδευση.
  20. Φιλαναγνωσία και εκπαίδευση.
  21. Οι ξένες γλώσσες στην εκπαίδευση.
  22. Οι καλές τέχνες στην εκπαίδευση.
  23. Η σχολική πρακτική.
  24. Η θεωρία και η πράξη.
  25. Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης.
  26. Συντονισμός του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Αγωγή, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  27. Διετή Προγράμματα Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
  28. Η αξιολόγηση στην Εκπαίδευση.
  29. Η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.
  30. Συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας.

Οι κατευθύνσεις που παρουσιάσαμε δίνουν τη δυνατότητα στους εισηγητές από την Προσχολική αγωγή, Δημοτική εκπαίδευση, Μέση εκπαίδευση, Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Α.Ε.Ι., εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα αλλά και φορείς στον ευρύτερο χώρο της ανθρώπινης διανόησης, να εντάξουν την εισήγησή τους σε μια από τις αναγραφόμενες κατευθύνσεις, να αναδείξουν θεωρητικά και πρακτικά το ιδιαίτερο επιστημονικό πεδίο των κατευθύνσεων και να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις, τόσο στην Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική, όσο και στο επιστημολογικό και λειτουργικό γίγνεσθαι όλων των συναφών επιστημών, που συνιστούν και επηρεάζουν τη θεματική μας στα πλαίσια της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης.

Κάθε εισηγητής μπορεί να επιλέξει μία μέχρι δύο από τις 30 κατευθύνσεις και να αναδείξει την παιδαγωγική, εκπαιδευτική, επιστημολογική, λειτουργική και ανθρωπιστική της συμβολή στην παιδαγωγική επιστήμη, στην έρευνα και στην εκπαίδευση. Επειδή οι εισηγήσεις, εκτός από την εκπαιδευτική συμβολή στο συνέδριο, θα αναρτηθούν στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, θεωρείται αναγκαίο να τηρηθεί η επιστημονική δεοντολογία. Οι εισηγητές και οι συνεισηγητές έχουν την απόλυτη επιστημονική και νομική ευθύνη των κειμένων τους, τόσο στην περίληψη όσο και στο τελικό κείμενο, που θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί.

H πανηγυρική συνεδρίαση του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και ώρα 17:00–22:00 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10: Σύνταγμα). Οι δε ανακοινώσεις θα γίνουν το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και ώρα 8:00-21:00 στο Ξενοδοχείο Αμαλία (Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 10: Σύνταγμα).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν έως 30 Οκτωβρίου 2019 την περίληψη της εισήγησής τους σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο υποβολής περίληψης της εισήγησης. Μετά από αυτήν την ημερομηνία ουδεμία εισήγηση θα γίνεται δεκτή. Οι περιλήψεις των εισηγήσεων θα κυμαίνονται από 300 έως 400 λέξεις (tmes new roman greek, γραμματοσειρά 12, μονό διάστιχο) και θα αποστέλλονται μόνον ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι εισηγητές κατά την αποστολή του αρχείου της εισήγησής τους είναι απαραίτητο να γράψουν στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος με κεφαλαία γράμματα την κατεύθυνση που εμπίπτει η επιλογή του θέματός τους, ώστε να ενταχθεί στη δέουσα θεματική, επιλέγοντας από τον αναλυτικό πίνακα που έχουμε ήδη παραθέσει.

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν μαζί με την περίληψη της εισήγησής τους πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, φορέα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail). Σε περίπτωση που τα στοιχεία επικοινωνίας είναι ασαφή ή λανθασμένα δεν θα υπάρξει δυνατότητα επικοινωνίας και η εργασία δεν θα ακολουθήσει τη διαδικασία της ανακοίνωσης.

Οι περιλήψεις σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία θα σταλούν από το ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. ανώνυμα για αξιολόγηση σε κριτές, με το σύστημα της διπλής τυφλής κρίσης. Τα ονόματα των κριτών δεν κοινοποιούνται στους κρινόμενους και τανάπαλιν. Ανακοινώνεται ότι όσοι από τους εισηγητές δεν λάβουν μήνυμα αρνητικής κρίσης στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έως 15 Νοεμβρίου 2019, σημαίνει ότι η περίληψη της εισήγησής τους έχει εγκριθεί.

Μετά την ανακοίνωση της εισήγησης, η ανάρτηση θα γίνει μετά από έναν δεύτερο έλεγχο και σε περίπτωση κάποιας ασάφειας θα υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία μόνο με τον πρώτο εισηγητή, ώστε το πλήρες κείμενο που θα αναρτηθεί να πληροί τους όρους της ανακοίνωσης. Οι εισηγητές και οι συνεισηγητές έχουν την αποκλειστική επιστημονική και νομική ευθύνη για το κείμενο της περίληψης, για την ανακοίνωση καθώς και το τελικό κείμενο που θα κατατεθεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ., μετά την ανακοίνωσή του στο ένατο διεθνές συνέδριο σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει άλλη εξατομικευμένη επικοινωνία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΟΛΗ.

Αν υπάρξει παρέμβαση κατά τη διπλή τυφλή κρίση από τους κριτές, θα σταλεί εγκαίρως η περίληψη στον πρώτο εισηγητή για τις αναγκαίες διορθώσεις. Οι εισηγητές και οι σύνεδροι θα γνωρίζουν εγκαίρως τον χώρο, την αίθουσα, και τον χρόνο των ανακοινώσεων , ένα τουλάχιστον μήνα πριν από την έναρξη του συνεδρίου εφ’ όσον επισκεφθούν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.elliepek.gr, στην οποία θα αναρτώνται όλες οι σχετικές με το συνέδριο ανακοινώσεις. Άλλη μορφή ενημέρωσης γραπτή ή τηλεφωνική δεν θα υπάρξει.

Παρακαλούνται οι εισηγητές να τηρήσουν τη δεοντολογία της επικοινωνίας.

Κάθε εισηγητής μπορεί να λάβει μέρος ως πρώτος εισηγητής σε μία ή δύο εισηγήσεις και ως δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος εισηγητής σε περισσότερες της μίας. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στο Συνέδριο με ανακοίνωση, το καταβάλλουν όλοι οι συνεισηγητές. Σε κάθε ανακοίνωση δεν θα συμμετέχουν περισσότεροι από τέσσερις εισηγητές. Για όλες τις εισηγήσεις οι εισηγητές και συνεισηγητές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Επισημαίνεται ότι:

1. Εισηγήσεις που δεν θα ανακοινωθούν στο συνέδριο ,δεν θα αναρτηθούν στα ηλεκτρονικά Πρακτικά του Συνεδρίου.

2. Βεβαιώσεις εισήγησης θα δοθούν μόνον στους οικονομικά τακτοποιημένους εισηγητές.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι προαιρετική. Το Ινστιτούτο δεν καλύπτει έξοδα μετάβασης, επιστροφής, διαμονής κλπ. των συνέδρων. Όσοι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο ως εισηγητές ή ως μέλη του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. ή ως ακροατές αποδέχονται τους όρους του Συνεδρίου.

1) Κάθε εισηγήτρια/εισηγητής, είτε επιθυμεί να παρουσιάσει εισήγηση ατομικά είτε ομαδικά στο συνέδριο, καταβάλλει το ποσό των 30 Ευρώ ανά εισηγητή ή συνεισηγητή, πριν από την ανακοίνωση κατά τις συγκεκριμένες ημέρες του συνεδρίου.

2) Σε όσους θα συμμετάσχουν ως εισηγητές ή συνεισηγητές στο συνέδριο θα δοθεί:
α) το πρόγραμμα του Συνεδρίου
β) βεβαίωση ανακοίνωσης της εισήγησής τους .
γ) ο τόμος των περιλήψεων και
δ) ένα παιδαγωγικό επιστημονικό σύγγραμμα δωρεάν.

3) Σε όσα μέλη του ΕΛΛΙΕΠΕΚ επιθυμούν να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή σε όσους εγγραφούν ως νέα μέλη θα δοθούν:
α) το πρόγραμμα του Συνεδρίου
β) βεβαίωση παρακολούθησης
γ) βεβαίωση εγγραφής ή ανανέωσης μέλους τού ΕΛΛΙΕΠΕΚ
δ) ο τόμος των περιλήψεων και
ε) ένα παιδαγωγικό επιστημονικό σύγγραμμα δωρεάν.

4) Οι Προπτυχιακοί φοιτήτριες και φοιτητές εισηγητές ή συνεισηγητές συμμετέχουν δωρεάν και θα τους δοθεί:
α) Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου
β) Βεβαίωση ανακοίνωσης της εισήγησής τους και
γ) Ο τόμος των περιλήψεων .

5) Σε όσους επιθυμούν απλώς να παρακολουθήσουν το συνέδριο ως ακροατές, η είσοδος και παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα τους δοθεί α) βεβαίωση παρακολούθησης του Συνεδρίου β) το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Η συμμετοχή στο συνέδριο με εισήγηση σημαίνει πλήρη αποδοχή των όρων που αναγράφονται στην παρούσα πρόσκληση, γι’ αυτό απαραίτητο είναι να τηρηθεί η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και όλες οι άλλες προδιαγραφές, ώστε να γίνει έγκαιρα η εκτύπωση των περιλήψεων και η χορήγησή τους κατά την ημέρα του συνεδρίου. Εισηγήσεις που δεν πληρούν τις αναγραφόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνονται δεκτές.

Σας ενημερώνουμε ότι: Η εισήγηση δε θα υπερβαίνει τα 15 λεπτά.

Με ευθύνη των εισηγητών οι εισηγήσεις δεν θα πρέπει να έχουν ανακοινωθεί ή δημοσιευθεί σε άλλο συνέδριο. Η ανάρτηση των εισηγήσεων στα ηλεκτρονικά πρακτικά του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. θα γίνει μόνον εφόσον το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης το έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά στο mail Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι: 30/6/2020 σύμφωνα με τους όρους και τις οδηγίες που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του
ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ www.elliepek.gr . Παρακαλούνται οι εισηγητές να τηρήσουν την ημερομηνία: 30/6/2020 και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την εισήγησή τους , γιατί μετά την ημερομηνία αυτή δεν υπάρχει δυνατότητα για ανάρτηση της ανακοίνωσής τους στην ιστοσελίδα μας.

Το τελικό κείμενο της εισήγησης δεν θα υπερβαίνει τις 3500 λέξεις συμπεριλαμβανομένης της περίληψης και της βιβλιογραφίας (σύμφωνα με το σύστημα ΑΡΑ), των πάσης φύσεως σχημάτων κλπ.. Επίσης το τελικό κείμενο θα περιέχει περίληψη στα Ελληνικά με ατομική επιλογή σε μία από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γερμανική, Γαλλική, Ιταλική. Η τελική ανάρτηση των εισηγήσεων θα γίνει μέχρι: 30/9/2020.Η ανάρτηση των εισηγήσεων στην ιστοσελίδα του ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ. αποτελεί από μόνη της τεκμήριο βεβαίωσης της ανακοίνωσης και δεν θα χορηγείται οποιοδήποτε άλλο παραστατικό.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απευθύνεται πρώτιστα στους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και επιστήμονες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε πολιτιστικούς φορείς, καθώς και σε όσους ασχολούνται με την Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική και Εκπαίδευση, τις Επιστήμες της Αγωγής και όλους τους κλάδους της Επιστήμης, της Τέχνης και της ευρύτερης διανόησης.

Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας: www.elliepek.gr σύμφωνα με τις προκαθορισμένες ημερομηνίες ,ένα μήνα πριν ,και οι εισηγητές θα γνωρίζουν τον χώρο, τον χρόνο και την αίθουσα που θα γίνει η ανακοίνωσή τους. Επαναλαμβάνουμε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν προφορικά ή με προβολή και θα υπάρξει ηλεκτρονική υποστήριξη και παρεμφερής υποδομή για προβολή με powerpoint.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης προσκαλεί την ευρύτερη εκπαιδευτική, ερευνητική, επιστημονική και πολιτισμική κοινότητα σε ενεργητική συμμετοχή, ώστε με την αποσαφήνιση του ρήματος εκ-παιδεύω αλλά και την παιδεία του νου και της ψυχής, που αποτελεί αξιακό καταληκτικό αποτέλεσμα και υπέρκειται όλων των άλλων διαδικασιών της αγωγής και της μάθησης, ώστε η νέα γενιά να οδηγηθεί προς τα έξω (εκ-παιδεύω), από την αμάθεια στη γνώση, από το ένστικτο στην κριτική και δημιουργική σκέψη και την αυτονομία και να γίνουν οι νέοι αυθυπεύθυνες προσωπικότητες. Να εξανθρωπιστεί η κοινωνία μας, να εκβληθεί η ρήση: «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος» και στη θέση του να εδραιωθεί η πεποίθηση: «ο άνθρωπος για τον άνθρωπο ιερό ον». Ο ακρογωνιαίος λίθος για αυτό το οικοδόμημα είναι πρώτιστα: Οι Παιδαγωγούντες και οι Παιδαγωγούμενοι. Το διεθνές αυτό συνέδριο αποτελεί ένα πολλοστημόριο αναγνώρισης για όσους υπηρετούν με αυταπάρνηση τη γενιά του αύριο και μάχονται καθημερινά για τη δικαιοσύνη και την αρετή αλλά και την παιδεία του νου και της ψυχής, γιατί: «Πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, ου σοφία φαίνεται.» Πιστεύουμε ότι οι εισηγητές του συνεδρίου θα αναδείξουν με παρρησία τις παρεζευγμένες αξίες που συνιστούν και επηρεάζουν την παιδαγωγική και επιστημονική γνώση και τον ανθρωπισμό, την παιδεία του νου και της ψυχής αλλά και τους Παιδαγωγούς και τους Παιδαγωγούμενους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΠΑΠΑΣ
ΟΜ. ΚΑΘ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΞΗΝΤΑΡΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Σχετικά Άρθρα