edu.klimaka.gr

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αρ.Πρωτ.Φ.351.1/39/70556/Δ1/23-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ
ΑΔΑ: 4Α3Υ9-8Ζ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Ε΄
Πληροφορίες:
Γ. Λιαμπότης τηλ: 210-3442125,
Β. Ευθυμίου, τηλ 2103442462
Ε. Τάγαρη, τηλ. 2103442462
Μ. Ρεπανίδα, τηλ. 2103442895
Fax: 210-3442897
Mail: dppe(ΑΤ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.)»

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

1. Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

i. Του Ν.1304/1982 ( ΦΕΚ 144 τ. Α΄ ) « Για την επιστημονική - παιδαγωγική καθοδήγηση και τη διοίκηση στη Γενική και τη Μέση Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις » όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του Ν.1566/1985 (ΦΕΚ 167, τ.Α΄) «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» και ισχύουν.

ii. Του κεφαλαίου Β' του Ν.3848/2010( ΦΕΚ 71 τ.Α΄) « Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού-καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 56 του Ν.3966/2011 ( ΦΕΚ 118 τ.Α΄)

iii. Των Π.Δ. 71/1989 ( ΦΕΚ 34 Α΄) και 79/2003 ( ΦΕΚ 77 Α΄) με τις οποίες αυξήθηκαν οι θέσεις των σχολικών συμβούλων ειδικής αγωγής.

2. Τις Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες έγινε ο καθορισμός της έδρας και περιφέρειας σχολικών συμβούλων ειδικής αγωγής.

3. Τη με αριθμ. Φ.351.1/3/19075/Δ1/15-2-2011(ΦΕΚ 247/B/15-2-2011) Υπουργική απόφαση «Καθορισμός της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Προκηρύσσουμε

Την πλήρωση, με επιλογή, δεκαοκτώ (18) θέσεων σχολικών συμβούλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), με θητεία έως 31/7/2015, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

13. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η κατανομή θα γίνει με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες  της κάθε περιφέρειας.

1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Οι υποψήφιοι για τις παραπάνω θέσεις θα πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης με βαθμό Α΄ και δωδεκαετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί δέκα τουλάχιστον έτη,από τα οποία τουλάχιστονπέντε σε αντίστοιχους προς την κάλυψη θέσης τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας

Ειδικότερα:

Υποψήφιοι για τις θέσεις σχολικών συμβούλων Ε.Α.Ε. μπορεί να είναι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί του π.δ. 323/1993 ( ΦΕΚ 139 Α΄) και εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των αντίστοιχων προς τα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα κλάδων, που έχουν τα τυπικά προσόντα τοποθέτησης σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ή τμήματα ένταξης.

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής έχουν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί τόσο αυτοί που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσεων σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης, προσχολικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και αυτοί που δεν έχουν υποβάλει.

Δεν επιλέγεται ως στέλεχος της εκπαίδευσης εκπαιδευτικός ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από αυτά που ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (κυρωτικός ν.3528/2007, ΦΕΚ 26 Α΄) ή για τον οποίο συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ίδιου Κώδικα (άρθρο 12 παρ. 1).

Το κώλυμα επιλογής της προηγούμενης παραγράφου δεν πρέπει να συντρέχει τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης από το αρμόδιο όργανο (άρθρο 11 παρ. 13).

2. ΧΡΟΝΟΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από 24 - 6 - 2011 μέχρι 30 - 6 - 2011 (αποκλειστική προθεσμία). Οι υποψήφιοι μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κατάταξη στους πίνακες μέχρι δύο (2) περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης (άρθρο 18 παρ.9 α).

Επισημαίνουμε ότι για τους υποψηφίουςπου έχουν ήδη υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσεων σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης, προσχολικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ισχύει η δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάταξη στους πίνακες περιφέρειας ή περιφερειών της αρχικής αίτησης υποψηφιότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά δια μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ως εξής:

· των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης που υπηρετούν στο εσωτερικό, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης όπου τηρείται ο υπηρεσιακός τους φάκελος.

· των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των συντονιστών εκπαίδευσης, μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες ανήκαν οι υποψήφιοι πριν την απόσπαση.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης, κατά περίπτωση υποβολής, θα συγκεντρώσουν τις αιτήσεις, και αφού ελέγξουν και θεωρήσουν την ακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων θα τις αποστείλουν μαζί με τα συνοδευτικά στοιχεία μέσα σε τρείς (3) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, στη Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής θα πρέπει να συντρέχουν μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δε θα γίνεται δεκτή καμία άλλη αίτηση, ούτε συμπληρωματικά δικαιολογητικά ή οποιαδήποτε μεταβολή στην αίτηση - εκδήλωση ενδιαφέροντος για κατάταξη στους πίνακες υποψηφίων σχολικών συμβούλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

3. ΥΠΟΒΛΗΤΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά, ομαδοποιημένα σε υποενότητες, όπως αυτές αναλύονται στο βιογραφικό σημείωμα :

· Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών.

· Βιογραφικό σημείωμα.

· Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης

· Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών

· Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε.

· Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με την οποία βεβαιώνεται ότι α) ο εκπαιδευτικός δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα από τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007 ΦΕΚ αρ. 26/Α’) και β) δεν συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 11 του ν. 3848/2010.

· Βεβαίωση άσκησης καθηκόντων παρέδρου επί θητεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, σχολικού συμβούλου, διευθυντή εκπαίδευσης ή προϊσταμένου γραφείου εκπαίδευσης, προϊσταμένου ΚΕ.Δ.Δ.Υ., διευθυντή ή προϊσταμένου σχολικής μονάδας ή Σ.Ε.Κ., προϊσταμένου τμήματος εκπαιδευτικών θεμάτων των διευθύνσεων εκπαίδευσης, υποδιευθυντή σχολικής μονάδας ή Σ.Ε.Κ., υπευθύνου κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, υπευθύνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη διεύθυνση εκπαίδευσης , αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων, Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.), Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, προϊσταμένου διεύθυνσης ή τμήματος του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

· Βεβαίωση διδασκαλίας σε πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., ή στα διδασκαλεία εκπαίδευσης, η οποία ανατέθηκε με βάση το Π.Δ. 407/1980 ( ΦΕΚ 112 Α΄), ή με απόφαση του οικείου τμήματος.

· Βεβαίωση συμμετοχής σε κεντρικά, ανώτερα περιφερειακά και περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια ή σε συμβούλια επιλογής στελεχών, είτε ως τακτικών είτε ως αναπληρωματικών μελών, με την προϋπόθεση ότι, στην περίπτωση των αναπληρωματικών μελών, έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε τέσσερις (4) συνεδριάσεις το έτος. 

· Τα βιβλία των υποψηφίων σχολικών συμβούλων υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή (cdή άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης) αναφέροντας αντίστοιχα στο βιογραφικό σημείωμα τον Διεθνή Πρότυπο Αριθμό Βιβλίου (ISBN: INTERNATIONAL STANDARD BOOK NUMBER). Πιο συγκεκριμένα, στο συγγραφικό έργο περιλαμβάνονται:

  • Βιβλία που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, ή με τα καθήκοντα του σχολικού συμβούλου, είτε με μοναδικό συγγραφέα τον υποψήφιο, είτε με συμμετοχή του υποψηφίου σε συγγραφική ομάδα
  • Συμμετοχή σε συγγραφική ομάδα επίσημων διδακτικών βιβλίων (πλην σχολικών βοηθημάτων).
  • Άσκηση έργου υπευθύνου συγγραφής επίσημων διδακτικών βιβλίων.
  • Συμμετοχή σε ομάδες σύνταξης ή αναθεώρησης προγραμμάτων σπουδών.
  • Συμμετοχή σε ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού υποστηρικτικού υλικού το οποίο αξιοποιείται στην εκπαιδευτική πράξη.
  • Το ερευνητικό έργο των υποψηφίων σχολικών συμβούλων υποβάλλεται σε ψηφιακή μορφή (cdή άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης) και περιλαμβάνει συμμετοχή σε δημοσιευμένες έρευνες, τις οποίες έχουν υλοποιήσει επίσημοι φορείς του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., Α.Ε.Ι. και φορείς εκπαίδευσης.
  • Τα άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, έχουν τεκμηρίωση, αξιοποιούν την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία και είναι σχετικά με την εκπαίδευση, ή με το αντικείμενο της ανατιθέμενης άσκησης καθηκόντων, υποβάλλονται σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης (cdή άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης) ή αναφέρονται οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των επίσημων φορέων ή των έγκυρων επιστημονικών περιοδικών όπου έγινε ανάρτηση της δημοσίευσης, καθώς και η διαδρομή για την εύρεση της ανάρτησης.

Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβάλλονται  σε επικυρωμένα φωτοαντίγραφα, προκειμένου δε για τίτλους σπουδών, οι οποίοι προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. / ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.), ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών (Σ.Α.Ε.Ι.). Τυχόν ξενόγλωσσες βεβαιώσεις ή έγγραφα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ή άλλο αρμόδιο κατά νόμο όργανο.

Οι βεβαιώσεις και τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, άσκηση διοικητικών καθηκόντων, διδακτικού και καθοδηγητικού έργου, καθώς και τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια, πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης, κατά περίπτωση.

Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων δασκάλων και νηπιαγωγών οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας για την πλήρωση θέσεων σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής αντίστοιχα, θα υποβάλλουν την αίτησή τους συνοδευόμενη μόνο από δικαιολογητικά που δεν έχουν ήδη υποβληθεί επειδή αποκτήθηκαν μετά την 18η Μαρτίου 2011 ( πτυχία, πιστοποιητικά,  βεβαιώσεις και υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση, άσκηση διοικητικών καθηκόντων, διδακτικού και καθοδηγητικού έργου, συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια κ.λ.π. ).

4. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η επιλογή των υποψηφίων στις προκηρυσσόμενες θέσεις θα γίνει βάσει των προϋποθέσεων επιλογής και της αποτίμησης των κριτηρίων που ορίζονται στα άρθρα 10, 11 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 56 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118 τ. Α΄),12, 13, 16, 17, 18, 19, 24, 25 και 29 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 τ. Α΄).

Για την εκπαιδευτική υπηρεσία υπολογίζεται η προϋπηρεσία τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και η προϋπηρεσία των υποψηφίων ως προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων με αναγωγή στο υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας.

Ως διδακτική υπηρεσία λογίζεται και η υπηρεσία που έχει προσφερθεί από τη θέση του σχολικού συμβούλου και αυτή που έχει διανυθεί σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τα εξής διαστήματα βραχυχρόνιας απουσίας του εκπαιδευτικού από τα διδακτικά του καθήκοντα:

· οι ειδικές άδειες του άρθρου 50, οι γονικές άδειες της παρ. 6 του άρθρου 53, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες της παρ. 2 του άρθρου 55, οι άδειες μικρής χρονικής διάρκειας του άρθρου 59 και οι άδειες εξετάσεων του άρθρου 60 του υπαλληλικού κώδικα (κυρωτικός ν. 3528/2007)

· οι βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 17 &18 του ν.1264/1982, 6 του ν. 2224/1994 και 11 του ν. 2336/1995

· οι άδειες αιρετών Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 139 του ν.3463/2006, 24 παρ. 1β του ν.3613/2007, 113 του ΠΔ 30/1996 και 1,4,5,6 του ν. 3274/2004, εφόσον χορηγούνται τμηματικά

· οι άδειες για συμμετοχή σε εθνικούς αγώνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 665/1997

Ο χρόνος της άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνου δεν προσμετράται. Ω

Οι πίνακες σχολικών συμβούλων που θα καταρτιστούν θα ισχύσουν από την κύρωσή τους μέχρι την 31η Ιουλίου 2015, οι δε υποψήφιοι που θα περιληφθούν σ' αυτούς θα καλύπτουν τις κενές ή κενούμενες θέσεις που θα προκύπτουν κατά το χρόνο ισχύος των πινάκων.

Κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν. 3848/2010:

· μοριοδοτείται η πιστοποιημένη επιμόρφωση στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1

· δεν ισχύει η προϋπόθεση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες αξιολόγησης

· το κριτήριο που αφορά στην αξιολόγηση του υποψηφίου, όπως συνάγεται από τις αξιολογικές εκθέσεις του, δεν λαμβάνεται υπόψη (άρθρο 12, παρ. 1 περ. γ΄).

· τα πιστοποιητικά καθοδηγητικής και διοικητικής επάρκειας δεν αποτελούν προϋπόθεση για την επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης (άρθρο 11,παρ. 9 ).

Τα στελέχη που θα επιλεγούν θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ειδικά προγράμματα επιμόρφωσης στην καθοδηγητική επάρκεια και στις Τ.Π.Ε. επιπέδου 1, η επιτυχής συμμετοχή των οποίων καταλήγει στη χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο σχολικός σύμβουλος αντικαθίσταται από τον επόμενο στον πίνακα, ο οποίος διαθέτει τα παραπάνω πιστοποιητικά και έχει δηλώσει προτίμηση για τη συγκεκριμένη θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και με το Ε΄ Τμήμα της Διεύθυνσης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ( τηλ. 210-3442125, 210-3442462, 210-3442952, 210-3442895).

Η παρούσα να δημοσιευτεί από μία φορά στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΘΝΟΣ» και στο διαδίκτυο.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικά Άρθρα