edu.klimaka.gr

Κάλυψη θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών σε ΕΚΦΕ - ΚΕΠΛΗΝΕΤ

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΕΚΦΕ)

Αρ.Πρωτ.182668/Δ2/12-11-2015/ΥΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ
& Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
E-mail: elpinor(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ι. Ελευθερόπουλος
Τηλέφωνο: 210-3442225
Fax: 210-3443343

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των κενών ή κενουμένων θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), καθώς και Υπευθύνων, Τεχνικών Υπευθύνων και Συνεργατών των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)»

Σχετικά με την κάλυψη των κενών ή κενουμένων θέσεων Υπευθύνων και Συνεργατών των Ε.Κ.Φ.Ε., καθώς και Υπευθύνων, Τεχνικών Υπευθύνων και Συνεργατών των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., ισχύουν τα ακόλουθα:

1. α) Η κάλυψη των κενών ή κενουμένων θέσεων Υπευθύνων των Ε.Κ.Φ.Ε. γίνεται βάσει των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 της Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) 92985/Γ7/10-8-2012 (Φ.Ε.Κ. 2315 Β΄/10-08-2012, ΑΔΑ: Β4ΓΦ9-8ΤΟ). Στην ανωτέρω Υ.Α. δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της στελέχωσης των Ε.Κ.Φ.Ε. με Υπευθύνους και της ενδεχόμενης ύπαρξης λειτουργικών κενών αντιστοίχων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες. Επομένως, οι κενές ή κενούμενες θέσεις Υπευθύνων των Ε.Κ.Φ.Ε. πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην Υ.Α.

β) Η απόσπαση ή η διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών σε Ε.Κ.Φ.Ε. ως Συνεργατών γίνεται βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 7 της ανωτέρω Υ.Α. Σύμφωνα με την εν λόγω παράγραφο, δίνεται η δυνατότητα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, και ύστερα από γνώμη του οικείου Π.Υ.Σ.Δ.Ε., να αποφασίσει την απόσπαση ή τη διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών σε Ε.Κ.Φ.Ε. ως Συνεργατών. Συνεπώς εναπόκειται στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Π.Υ.Σ.Δ.Ε., να εκτιμήσει αν υφίσταται η δυνατότητα απόσπασης ή διάθεσης, μερικής ή ολικής, εκπαιδευτικών σε Ε.Κ.Φ.Ε. ως Συνεργατών.

2. α) Η κάλυψη των κενών ή κενουμένων θέσεων Υπευθύνων και Τεχνικών Υπευθύνων των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. γίνεται βάσει των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 της Υ.Α. 92995/Γ7/10-8-2012 (Φ.Ε.Κ. 2316 Β΄/10-08-2012, ΑΔΑ: Β4ΓΘ9-ΛΑΓ). Στην ανωτέρω Υ.Α. δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ της στελέχωσης των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. με Υπευθύνους και Τεχνικούς Υπευθύνους και ενδεχόμενης ύπαρξης λειτουργικών κενών αντιστοίχων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες. Επομένως, οι κενές ή κενούμενες θέσεις Υπευθύνων και Τεχνικών Υπευθύνων των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην Υ.Α.

β) Η απόσπαση ή η διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως Συνεργατών γίνεται βάσει της παραγράφου 2 του άρθρου 7 της ανωτέρω Υ.Α. Σύμφωνα με την εν λόγω παράγραφο, δίνεται η δυνατότητα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, και ύστερα από γνώμη του οικείου Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., να αποφασίσει την απόσπαση ή τη διάθεση, μερική ή ολική, εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως Συνεργατών. Συνεπώς εναπόκειται στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., να εκτιμήσει αν υφίσταται η δυνατότητα απόσπασης ή διάθεσης, μερικής ή ολικής, εκπαιδευτικών σε ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ως Συνεργατών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα