edu.klimaka.gr

Υποστήριξη Μαθητή από Ειδικό Βοηθό που επιλέγει η Οικογένεια

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αρ.Πρωτ.196953/Δ3/03-12-2015/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
& ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α’
Email: t08dea3(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ε. Παναγιωτοπούλου
Τηλέφωνο: 210 3442190

ΘΕΜΑ: Παροχή διευκρινίσεων

Κατόπιν ερωτημάτων που απευθύνονται στην υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι βάσει της παραγράφου 18 του άρθρου 28 του Νόμου 4186/2013

«Η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας».

Η σχετική σύμφωνη ή μη γνώμη του Συλλόγου και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας θα προκύπτει από πρακτικό στο οποίο θα αναγράφονται ευκρινώς και αιτιολογημένα οι λόγοι της απόφασης του Συλλόγου.

Σύμφωνα με το πρακτικό αυτό θα μπορεί να χορηγείται κάθε νόμιμη βεβαίωση.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΛΙΤΣΑΣ


Απόσπασμα από την παρ.18 του αρθ.28 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/2013Α)

18. Οι περιπτώσεις α΄, β΄, γ΄, δ΄ της παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 3699/2008 αντικαθίστανται ως εξής:

«Η φοίτηση των αυτιστικών μαθητών στις κατάλληλες δομές ΕΑΕ ή στο κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο του γενικού σχολείου, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των ΚΕΔΔΥ. Σε περίπτωση διαφωνίας με τους γονείς ή τους κηδεμόνες του μαθητή, αποφασίζει η Δευτεροβάθμια ΕΔΕΑ, της οποίας η απόφαση είναι οριστική. Οι παράλληλες στηρίξεις των αυτιστικών μαθητών, καθώς και κάθε άλλης αναπηρίας ή ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης, ανανεώνονται αυτόματα κατόπιν σχετικής εισήγησης του οικείου ΚΕΔΔΥ και της σύμφωνης γνώμης των γονιών του μαθητή. Η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από ειδικό βοηθό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση στήριξης από σχολικό νοσηλευτή κατόπιν γνωμάτευσης δημόσιου νοσοκομείου.»

Σχετικά Άρθρα