ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Αρχική ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2012


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2012

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2012.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης. Τα θέματα είναι πειραματικές εργασίες στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία και σκοπός του είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 από τις 09:30 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα (3ο ΓΕΛ. Ν. Φιλαδέλφειας, Θεσσαλονίκης και Λαχανά 7).

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 48 τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείων, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που πρώτευσαν σε πρώτη φάση στους τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2011.

Οι δύο καλύτερες ομάδες μαθητών θα μας εκπροσωπήσουν στη 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών, που φέτος θα διεξαχθεί στο Vilnius της Λιθουανίας, την περίοδο 22-29 Απριλίου 2012.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών της ΠΑΝΕΚΦΕ, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad - EUSO ( http://www.euso.dcu.ie ).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ekfe.gr


rssfeed Ενημέρωση μέσω RSS
Εάν θεωρείτε ότι το περιεχόμενο αυτής της σελίδας είναι σημαντικό, και θέλετε να το προτείνετε σε άλλους, τότε....
Email Drucken Favoriten Twitter Facebook Myspace blogger google Yahoo
 
Διαφήμιση

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ


Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πότε θεωρείτε καλύτερο να διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης στο Λύκειο;
 

Valid Valid XHTML 1.0 Transitional and Valid CSS!