ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

8ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ" ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ) 2014

Αρ.Πρωτ.Φ.14/905/192505/Γ1/13-12-2013/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ - ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
e-mail: spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά
Τηλ. 210 344-2247
FAX : 210 344 3354

Θέμα: Διεξαγωγή 8ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά για μαθητές Δημοτικού Σχολείου «Παιχνίδι και Μαθηματικά» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού « Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υ. ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 08:15 έως 10:15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι:
- να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
- να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
- να χρησιμοποιούν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Ορισμένα από τα ερωτήματα - δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός θα δοθούν ως παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Επίσης ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Π.Ε. να συνεργαστούν με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ώστε να συγκροτήσουν τοπικές επιτροπές για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού. Οι απαντήσεις των μαθητών κάθε εξεταστικού κέντρου θα αποστέλλονται στην επιτροπή διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε, στην Αθήνα, βαθμολογημένες ή μή. Ειδικότερα, για τους Ν. Αττικής, Δράμας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λευκάδας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φλώρινας και Φωκίδας παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Π.Ε να αποστείλουν τα γραπτά στα γραφεία της ΕΜΕ στην Αθήνα [Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου)34, 106 79 Αθήνα].

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στα παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στις Δ/νσεις Π.Ε., προκειμένου να βραβευθούν οι μαθητές που θα διακριθούν. Η Ε.Μ.Ε. προτείνει να βραβευθεί από κάθε σχολείο και τάξη και τμήμα τουλάχιστον ένας μαθητής.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα αποσταλούν από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, στις Διευθύνσεις Π.Ε, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

(σ.σ. Για περισσότερεσ πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210-3616532, 210-3617784, Fax: 210-3641025 ή στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας: www.hms.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: .)


ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Θέματα και απαντήσεις εξετάσεων διαγωνισμού " Παιχνίδι και Μαθηματικά 2013¨:
- Ε' τάξης Δημοτικού
- ΣΤ' τάξης Δημοτικού

Θέματα εξετάσεων διαγωνισμού " Παιχνίδι και Μαθηματικά 2012¨:
- Ε' τάξης Δημοτικού
- ΣΤ' τάξης Δημοτικού


Valid Valid XHTML 1.0 Transitional and Valid CSS!
Όροι Χρήσης - Επικοινωνία - Sitemap