ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ "ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" 2014

Αρ.Πρωτ.16142/Γ2/05-02-2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά (Π.Ε.) – Α. Βάρλα (Δ.Ε.)
Τηλέφωνο: 210 -344.3318 (Π/θμια)
210 -344.3272 (Δ/θμια)
Φαξ: 210-344.3390

ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα»
Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 8742/Γ2/Γ1/Β3/22-01-2014 εισερχόμενο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στον κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, στο τηλέφωνο 26920-23646 ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

 


Αρ.Πρωτ.Φ3/12731/Β3/29-01-2014/ΥΠΑΙΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ: « Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα»

Ο Δήμος Καλαβρύτων προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με τον τίτλο “Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και σε φοιτητές .Το θέμα το διαγωνισμού είναι σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής ποιημάτων προς το Δήμο Καλαβρύτων: 30 Ιουνίου 2014

Πληροφορίες για τους όρους και τα βραβεία:

Χρίστος Φωτεινόπουλος,2692023646 και και

http://www.kalavrita.gr/anarthseis/prokirikseis/item/1090-prokiriksi-athlon-2014

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΕΥΗ ΖΗΓΡΑ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό “ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ” για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.

Για την Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα επιλέξουν οι διδάσκοντες φιλόλογοι και δάσκαλοι, ένα από κάθε Σχολείο και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.

Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα. Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων σε επίσημη τελετή στις 13 Δεκεμβρίου 2014 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές – φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.

2. Τα ποιήματα να είναι σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2014.

3. Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα.

4. Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου, έπαινο ή εύφημη μνεία.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Τέσσερα (4) βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. – με έπαθλο 500 ευρώ για το καθένα – στο μαθητή–φοιτητή ή μαθήτρια–φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.

2. Οκτώ (8) επαίνους, δύο για το Δημοτικό, δύο για το Γυμνάσιο, δύο για το Λύκειο και δύο για Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι., με έπαθλο 300 ευρώ για τον καθένα.

3. Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.


Valid Valid XHTML 1.0 Transitional and Valid CSS!
Όροι Χρήσης - Επικοινωνία - Sitemap