ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ "Ο ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΓΗΣΗΣ" 2012

Αρ.Πρωτ.Φ.14/705/144941/Γ1/19-11-2012/ΥΠΑΙΘΠΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ - ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης»

Σας ενημερώνουμε ότι, οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογραφήγησης», από τον Οκτώβριο του 2012 έως το Μάιο του 2013.

Tο πρόγραμμα του 2ου Μαραθωνίου, ο οποίος έχει θέμα το έργο του Αριστοφάνη σε κόμικς και την Οδύσσεια του Ομήρου σε graphic novel, απευθύνεται σε μαθητές των Γ΄ έως ΣΤ΄ τάξεων όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών της χώρας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση της φιλαναγνωστικής διάθεσης των παιδιών και η καλλιέργεια της φιλικής σχέσης τους με τη λογοτεχνία. Το πρόγραμμα δίνει αφορμή και κίνητρο στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, να καθοδηγήσει τα παιδιά να εξετάσουν το θέμα από πολλές πλευρές, να ερευνήσουν, να μοιραστούν και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο με στόχο να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Επιπλέον, δίνει στουσ μαθητές τη δυνατότητα γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο των κόμικς, οι δυνατότητες των οποίων ως εκπαιδευτικό εργαλείο είναι πολλαπλές, δεδομένου ότι τα κόμικς μπορούν να αξιοποιηθούν παιδαγωγικά όχι μόνο στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας αλλά και ως εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη με αριθ. πρωτ. 110525/Γ1/ 8- 9-2010 εγκύκλιο της Δ/νσης Σπουδών Π.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, με θέμα «Φιλαναγνωσία», καθώς και με την §3, εδ. γ, δ, του άρθρου 13, του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161Α/13-7-1998).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο ανωτέρω πρόγραμμα είναι προαιρετική.

Οι σχολικές μονάδες που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον θα πρέπει να αποστείλουν το Δελτίο Συμμετοχής ταχυδρομικά στη διεύθυνση : Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 11410 Αθήνα ή ηλεκτρονικά στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι τις 23 Νοεμβρίου 2012.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ.
Ντόρα Τσακνάκη (211 3003500, εςωτ. 525, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με την κ. Μαρία Γεροσίδερη (211
3003500, εσωτ. 523, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ