ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2013 --

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2013

Αρ.Πρωτ.Φ.14/50/10414/Γ1/24-01-2013

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ
Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «Διεξαγωγή του 1ο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών για μαθητές Δημοτικού
Σχολείου»

Σας ενημερώνουμε ότι, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α .

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πιλοτικά για το τρέχον σχολικό έτος, στις 13 Απριλίου 2013, ημέρα Σάββατο, για τους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 09: 30 έως 11: 30, σε εξεταστικά κέντρα, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές, σε επτά μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, Ηράκλειο και Ρόδο).

Την οργανωτική ευθύνη του διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε κάθε σχολική μονάδα είναι δυνατή η συμμετοχή πέντε (5) ή έξι (6) μαθητών από κάθε τάξη. Αυτοί θα έχουν επιλεγεί και προταθεί από το δάσκαλο της τάξης, ύστερα από συνεργασία με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Τα ονόματα των μαθητών θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι τις 5 Απριλίου 2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τα εξής στοιχεία:
1) Δ/νση Π.Ε. στην οποία ανήκει το σχολείο
2) Επωνυμία Σχολείου
3) Ονοματεπώνυμο Διευθυντή
4) Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου
5) Τηλέφωνο Σχολείου
6) Αριθμό Fax
7) E-mail

Για περισσότερες πληροφορίες τα σχολεία που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, 10 680 Αθήνα, στο τηλέφωνο : 210- 3635701, Fax: 210- 3610690, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ