edu.klimaka.gr

Υποτροφία Θερινής Πρακτικής Άσκησης ΚΕΣ στο Ναύπλιο 2015

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΣ) 2015


Ναύπλιον, 8 Ιανουαρίου, 2015

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard
Παλαιό Δημαρχείο,
Πλατεία Φιλελλήνων και οδός Όθωνος,
21 100 Ναύπλιον
+30 27520 47030 tel
+30 27520 47039 fax
http://greece.chs.harvard.edu
http://www.facebook.com/chsgr
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποτροφία για το Πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (ΚΕΣ), το ΚΕΣ προσφέρει υποτροφία σε προπτυχιακό φοιτητή/τρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Θερινής Πρακτικής Άσκησης.

Το Πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2006, προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες και πραγματοποιείται στο Ναύπλιον 25 Μαΐου – 27 Ιουνίου 2015. Με την άφιξή τους στο Ναύπλιο, οι ασκούμενοι ξεκινούν την πρακτική τους εργαζόμενοι από τη Δευτέρα ώς την Παρασκευή. Παράλληλα θα προγραμματιστούν ομιλίες, συζητήσεις και διάφορες παιδαγωγικές-πολιτιστικές και εθελοντικές δράσεις. Βεβαίως θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος.

Ο φοιτητής/τρια θα εργάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη, Παράρτημα Ναυπλίου, με την οποία συνεργάζεται το ΚΕΣ εδώ και πολλά χρόνια. Εφόσον ολοκληρώσει επιτυχώς το Θερινό Πρόγραμμα, μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητές/τριες θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, Η.Π.Α., το φθινόπωρο του 2015. Σε αυτή την πόλη θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί φορείς αντίστοιχους με την πρακτική άσκηση που θα έχει πραγματοποιήσει στο Ναύπλιο αλλά και να συμμετέχει σε εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες στο Center for Hellenic Studies του Πανεπιστημίου Harvard, που διατηρεί τα κεντρικά του γραφεία στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α.

Τα έξοδα συμμετοχής στο πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου του κόστους της διαμονής, του εκπαιδευτικού ταξιδιού στις Η.Π.Α. και μέρους των καθημερινών εξόδων) καλύπτονται από το ΚΕΣ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ελάχιστο μέσο όρο πανεπιστημιακής βαθμολογίας 7/10, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και να είναι προετοιμασμένοι για ένα εντατικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους καθηγητές στο Τμήμα τους και με τους καθηγητές του προγράμματος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν προβλήματα τα οποία ενδεχομένως θα προκύψουν λόγω της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί την 11η Φεβρουαρίου 2015.

*Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος http://chs.harvard.edu/internshipsgreece ή αποστείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με την κ. Μαρίνα Χειλίτση, Συντονίστρια Προγραμμάτων του ΚΕΣ στα 2752047033 και 6934500937.

Σχετικά Άρθρα