ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΛΥΚΕΙΩΝ 2017

Υποβολή αίτησης συμμετοχής υποψηφίων Λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσειςΣτη σχετική ανακοίνωση καλούνται οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017. Η εγκύκλιος

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων Λυκείων και ΕΠΑΛ, υποβάλλονται το διάστημα από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου  2017.

Υποβολή αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2017

Αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΑΛΔόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με οδηγίες και υπόδειγμα για την υποβολή αίτησης-δήλωσης στις πανελλαδικές εξετάσεις 2016.

Οι υποψήφιοι/ες για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2017 υποβάλλουν Αίτηση - Δήλωση από 21 Φεβρουαρίου μέχρι και 2 Μαρτίου 2017.

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική εξέταση στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017

Εγκύκλιος για υποψηφίους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίεςΔόθηκε στη δημοσιότητα η εγκύκλιος για υποψηφίους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αναπηρίες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές γνωματεύσεις με σχετική αίτηση στο Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) μέχρι 02 Μαρτίου 2017. Ειδικά οι γνωματεύσεις που θα ισχύσουν μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας ΕΔΕΑ, μπορούν να υποβάλλονται στα οικεία Λύκεια μέχρι τέλος Μαρτίου 2017.

Ενημέρωση Υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

Παύουν να λειτουργούν και να δέχονται υποψηφίους η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) και η Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και ιδρύεται η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ) με τρείς κατευθύνσεις

Ενημέρωση Μαθητών Λυκείων για Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

Οδηγίες για τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία των πανελλαδικών εξετάσεωνΔίνονται διευκρινήσεις και οδηγίες για τους μαθητές της Γ' τάξης των Λυκείων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017.
(Επιλογή επιστημονικών πεδίων, εξεταζόμενα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού, ανά επιστημονικό πεδίο, συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων...).

Αποτελέσματα Εισαγωγής Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2015 - 2016

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι οριστικοί πίνακες εισαγωγής Αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Οι νέοι εισαγόμενοι χρειάζεται να προχωρήσουν στις διαδικασίες εγγραφής τους στις σχολές το διάστημα από Tρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 έως και Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Πιστοποίηση Αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ

Πληροφορίες για την πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ για τις κατηγορίες υποψηφίων:
Α. Ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση
Β. Υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις (εισαγωγή σε ποσοστό 5%)

Αποτελέσματα Εισαγωγής Υποψηφίων με Σοβαρές Παθήσεις 2015 (Ποσοστό 5%) - Δικαιολογητικά Εγγαφής

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαιδευσης για υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις (Ποσοστό 5%) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016. Το χρονικό δίαστημα για τις εγγραφές ορίζεται από16-10-2015 μέχρι και 30-10-2015.