eSkills for Jobs Webinars του ΣΕΠΕ "Εκπαιδευτική Ρομποτική και Κωδικοποίηση"

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

eSkills for Jobs Webinar : Εκπαιδευτική Ρομποτική & Κωδικοποίηση

6 Μαΐου 2015

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ώρα 19:30, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας eSkillsforJobs, θα πραγματοποιηθεί Webinar με θέμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική και Κωδικοποίηση».Το σεμινάριο αφορά την εκπαιδευτική ρομποτική και την κωδικοποίηση και θα παρουσιάσει, επίσης, πώς αυτές οι θεματικές μπορούν να ενσωματωθούν στα σχετικά σχολικά προγράμματα.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μια μεθοδολογία, που περιλαμβάνει τη χρήση της ρομποτικής για τη δημιουργία ψηφιακών δεξιοτήτων ενταγμένων στο επίσημο διδακτικό πρόγραμμα. Έχει ως στόχο να εμπλακούν μαθητές όλων των ηλικιών - από το νηπιαγωγείο μέχρι την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - στη μελέτη των μαθημάτων STEM με μια νέα προσέγγιση.

Διάφορα τεχνολογικά εργαλεία μπορούν να προωθήσουν την ένταξη της Ρομποτικής όπου ταλαντούχοι φοιτητές και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες μπορούν εύκολα να εργαστούν από κοινού. Ωστόσο, τα τεχνολογικά αυτά εργαλεία δεν εγγυώνται αυτόματα καλά αποτελέσματα χωρίς την κατάλληλη παιδαγωγική: πρέπει να καταλάβουμε το γιατί και το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ρομποτική στη διδασκαλία μέσα στην τάξη.

Η χρήση της εκπαιδευτικής ρομποτικής ενθαρρύνει τους μαθητές στην γνώση και στην επίλυση προβλημάτων - οι μαθητές συνηθίζουν να εργάζονται σε ομάδες για να λύσουν τα προβλήματα, να βρίσκουν λύσεις και να επαληθεύουν τααποτελέσματα. Καθώς τα ρομπότ συνδέονται συνήθως με τα παιχνίδια, μια ρομποτική εργαλειοθήκη μπορεί να θεωρηθεί ως «μεσολαβητής» για την γνώση, με τη δημιουργικότητα και την εφεύρεση και την ανάπτυξηνέων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Η μάθηση προκύπτει παράλληλα και από τη συνεργασία που αναπτύσσεται, μέσα από ένα νέο ρόλο του δασκάλου, ο οποίος γίνεται με αυτό τον τρόπο ένας «διευκολυντής» της μαθησιακής διαδικασίας.

Για να μάθετε περισσότερα για το webinarκαι τη συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Η ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης eSkillsforJobs (Ψηφιακές δεξιότητες για την απασχόληση), η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το 2015 και 2016, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη των πολιτών να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους στην εργασία, ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), η οποία μέχρι σήμερα δεν ικανοποιείται, παρά τα υψηλά επίπεδα της ανεργίας στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία είναι ευθυγραμμισμένη με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Grand Coalition for Digital Jobs”, μια πανευρωπαϊκή σύμπραξη πολλών ενδιαφερομένων εταίρων, που βοηθά στην αντιμετώπιση του ελλείμματος του αριθμού των Ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές δεξιότητες ΤΠΕ και την αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων εργασίας στον κλάδο ΤΠΕ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της εκστρατείας “e-SkillsforJobs”, η διοργάνωση των live online webinars για το 2015, με τη συνεργασία της αγοράς ΤΠΕ, σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει στόχο να αναδείξει τα εργασιακά πρότυπα της αγοράς ΤΠΕ, την εξέλιξη της σταδιοδρομίας και τις ψηφιακές ικανότητες, που απαιτούνται για μια πετυχημένη καριέρα.

Στην Ελλάδα, οι ενέργειες στο πλαίσιο της εκστρατείας eSkillsforJobs, (ημερίδες, workshops, on-line δράσεις, κ.λπ.) συντονίζονται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για το eSkillsforJobsστην Ελλάδα, είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.eskills4jobs.gr και για την Ευρώπη, στη διεύθυνση: www.eskills4jobs.ec.europa.eu.

 

Επικοινωνία:

Μύριαμ Βασιλειάδου, ΣΕΠΕ, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 92 49 540-1, fax. 210 92 49 542.

Pin It

Εκτύπωση