Πρόσκληση Ένταξης σε Σώμα Αξιολογητών Εξετάσεων Ελληνομάθειας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ)

(Μετάβση στο άρθρο με τα αποτελέσματα ένταξης σε μητρώο αξιολογητών Ελληνομάθειας)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ

Ενόψει των εξετάσεων Ελληνομάθειας Β΄ εξαμήνου 2017 καλούνται:

1) ΟΙ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

Οι ήδη εγγεγραμμένοι/ες στο σώμα αξιολογητών/τριών παρακαλούνται, μέσω του ιστότοπου https://evaluators.it.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχουν από την κατάθεση των αιτήσεων τις δύο προηγούμενες περιόδους, να επικαιροποιήσουν από την Τρίτη 10/10/2017 και ώρα 12.00 μέχρι και την Παρασκευή 13/10/2017 και ώρα 10:00:

Α) τον Νομό διαμονής τους

Β) τα στοιχεία επικοινωνίας τους, εάν έχουν αλλάξει. (Τηλ. Επικοινωνίας, Διεύθυνση)

Γ) τυχόν αλλαγές που αφορούν στην απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του πίνακα μοριοδότησης («Εκπαίδευση») της υπ’ άριθμ: 54654/Κ1/1-4-2016 ΑΔΑ: 700Α4653ΠΣ-Ζ19 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Εάν υπάρχουν αλλαγές της περίπτωσης Γ, θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή νέας αίτησης και, αφού την εκτυπώσουν και την υπογράψουν, να την καταθέσουν, μαζί με τον νεοαποκτηθέντα τίτλο, στο γραφείο 1152, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών (courier)στην παρακάτω διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ
Γραφείο 1152 1ος όροφος
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37, ΤΚ 15180, ΜΑΡΟΥΣΙ

έως και την Τετάρτη 18/10/2017 και ώρα 15.00
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1152

Όσοι/ες συμμετείχαν στις εξετάσεις της 20ης Μαΐου 2017 δεν χρειάζεται να επικαιροποιήσουν την παράγραφο 2 του πίνακα μοριοδότησης («Εμπειρία σε Εξετάσεις Ελληνομάθειας της ΓΓΔΒΜΝΓ») , καθώς αυτή η συμμετοχή έχει προσμετρηθεί αυτόματα από το σύστημα.


Προσωρινός πίνακας αξιολογητών Ελληνομάθειας

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

Αναρτήθηκε στο https://evaluators.minedu.gov.gr ο προσωρινός πίνακας των νέων αιτήσεων για εγγραφή στο Σώμα Αξιολογητών Ελληνομάθειας καθώς και η επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο Σώμα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 17/10/2016.

Τυχόν ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ μπορούν να κατατεθούν μετά την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα Αξιολογητών Ελληνομάθειας , από την Τετάρτη 2/11/2016 και ώρα 12:00 έως και την Παρασκευή 4/11/2016 και ώρα 15:00, αποκλειστικά ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενστάσεις που θα αποσταλούν μετά την παρέλευση της χρονικής προθεσμίας δεν θα εξεταστούν .

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων θα αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας Αξιολογητών Ελληνομάθειας , ο οποίος θα περιλαμβάνει όλους τους Αξιολογητές του Σώματος (όσους έγιναν δεκτοί αυτή την περίοδο αλλά και τους παλαιότερους). Οι εγγεγραμμένοι σε αυτόν θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για τις εξετάσεις στις 26/11/2016.


Αρ.Πρωτ.54654/01-04-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ: ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ
Πληροφορίες: Ν. Σωτηροπούλου
Τηλέφωνο: 213—131 1652

ΘΕΜΑ:«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΟΣ»

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.)

Έχοντας υπόψη:
1. Το άρθρο 107, παρ. 3 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 80Α/01-04-2014),
2. Το Π.Δ. 150/2006 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην υπ' αριθμ. 2003/109/ΕΚ της 25ης Νοεμβρίου 2003 Οδηγία, σχετικά με το καθεστώς υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι είναι επί μακρόν διαμένοντες» (ΦΕΚ 160Α/31-07-2006),
3. Την αρ. 64410/2015 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά στην πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος (ΦΕΚ 728Β/29.4.2015),
4. Το Π.Δ. 114, άρθρα 50-53 «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ 181/τ.Α΄/29.8.2014),
5. Την αρ. 93258/Α1/12.6.2015 «μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής με εντολή Υπουργού στον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και στους Προϊσταμένους Διευθύνσεων και Τμημάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του ΥΠΑΙΠΘ (ΦΕΚ 1185/Β/19.6.2015),
6. Την, με αρ. 178761/Γ2/9.11.2015 Απόφαση «Αποδοχή παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και Διορισμός του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ 803/Τεύχος υπαλλήλων ειδικών θέσεων και οργάνων διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα/10.11.2015),
7. Την αριθμ. 150277/Α1/25.9.2015 Απόφαση «Συντομογραφία τίτλου Υπουργείου Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ 2110/Β΄/29.9.2015),
8. Τις πιστώσεις του ΚΑΕ 5277 του Ειδ. Φορέας 19-640 «Δαπάνες οργάνωσης και λειτουργίας του συστήματος πιστοποίησης επαρκούς γνώσης της Ελληνικής Γλώσσας».

οργανώνει δύο φορές τον χρόνο εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος (1ο και 2ο εξάμηνο κάθε έτους).

Στο πλαίσιο αυτό, η Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. θα προχωρήσει στη σύσταση Σώματος Αξιολογητών/τριών για τη διενέργεια των εξετάσεων. Η βάση δεδομένων για την εγγραφή των στοιχείων των Αξιολογητών/τριών θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πριν από τις εξετάσεις (ανανέωση με βάση τις προσθήκες).

Επισήμανση: Οι αξιολογητές/τριες θα επιλέγονται για κάθε εξεταστική περίοδο από τους ήδη εγγεγραμμένους στο σώμα αξιολογητών/τριών έως και είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες πριν την ημερομηνία των επικείμενων εξετάσεων.

Ως εκ τούτου,

Καλεί

τους/τις υποψήφιους/ες αξιολογητές/τριες να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Σώμα Αξιολογητών/τριών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει υποχρεωτικά να:

Α) είναι πτυχιούχοι Ελληνικής Φιλολογίας ή τμημάτων Ιστορικού – Αρχαιολογικού ή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ή Φιλοσοφικών και Παιδαγωγικών Σπουδών (αντιστοιχία διορισμού ως ΠΕ02) και

Β) έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Η εν λόγω εμπειρία αποδεικνύεται από Βεβαίωση εκπαιδευτικού φορέα ή Σύμβαση με τον εκπαιδευτικό φορέα και βεβαίωση ή αντίγραφο παραστατικού ασφαλιστικού φορέα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των ως άνω βασικών δικαιολογητικών οι αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι αξιολογητές/τριες που θα επιλέγονται με βάση τα παραπάνω κριτήρια και θα εντάσσονται στο σώμα αξιολογητών, θα συμμετέχουν στις διαδικασίες των εξετάσεων κάθε φορά, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων και, κατά συνέπεια, με τον αριθμό και τον τόπο των εξεταστικών κέντρων.

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 40  
Μεταπτυχιακό   20
Διδακτορικό   20
Οι μεταπτυχιακές σπουδές (μεταπτυχιακό, διδακτορικό) αφορούν αποκλειστικά σε θέματα σχετικά με το πεδίο της εξέτασης (ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και πολιτισμός) ή/και με το πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
2. ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΓΔΒΜΝΓ 60  
Εμπειρία μιας (1) εξέτασης   20
Εμπειρία δύο (2) εξετάσεων   40
Εμπειρία τριών (3) εξετάσεων   60

Καθήκοντα Αξιολογητών/τριών

Τα καθήκοντα των Αξιολογητών/τριών περιλαμβάνουν τα εξής:

α. Επιτήρηση στις αίθουσες διεξαγωγής των εξετάσεων ελληνομάθειας,

β. Εξέταση του προφορικού μέρους των εξετάσεων και βαθμολόγησή του,

γ. Διόρθωση των εξεταστικών τετραδίων και βαθμολόγησή τους.

Αμοιβή Αξιολογητών/τριών

Οι τακτικοί Αξιολογητές/τριες λαμβάνουν πάγια αμοιβή εβδομήντα (70) ευρώ και επιπλέον αμοιβή:

· ένα (1) ευρώ ανά εξεταστικό τετράδιο της πρώτης φάσης (εξέταση στοιχείων ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού) και

· δύο (2) ευρώ ανά εξεταστικό τετράδιο της δεύτερης και τρίτης φάσης (γραπτή και προφορική εξέταση στην ελληνική γλώσσα).

Οι αναπληρωτές/τριες Αξιολογητές/τριες λαμβάνουν πάγια αμοιβή σαράντα (40) ευρώ.

Εφόσον κληθούν να εκτελέσουν καθήκοντα τακτικού/ής Αξιολογητή/τριας, λαμβάνουν την αμοιβή που αντιστοιχεί στον/στην τακτικό Αξιολογητή/τρια.

Υποβολή Αίτησης

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο http://evaluators.minedu.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρουν στην αρχική του σελίδα.

Τα δικαιολογητικά που περιγράφονται παρακάτω, πρέπει :
Α. να παραδίδονται αυτοπροσώπως είτε
Β. να αποστέλλονται με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier)
στην παρακάτω διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς,
Τμήμα Κολλεγίων,
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι,
γραφείο 1152 (1ος όροφος)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν είναι:

1. Εκτύπωση ηλεκτρονικής αίτησης (υπογεγραμμένη),

2. Αντίγραφο πτυχίου ελληνικής φιλολογίας (Κατηγορία ΠΕ02) ως προαπαιτούμενο συμμετοχής,

3. Βεβαιώσεις ή παραστατικά διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας ως προαπαιτούμενο συμμετοχής,

4. Αντίγραφα μεταπτυχιακών τίτλων,

5. Βεβαιώσεις ή παραστατικά συμμετοχής ως αξιολογητές/τριες στις εξετάσεις ελληνομάθειας,

Σημείωση: Σε περίπτωση τίτλων εξωτερικού, απαιτείται σχετική αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), πρώην Διεπιστημονικό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ).

Δεν θα γίνονται αποδεκτές αιτήσεις και δικαιολογητικά που υποβάλλονται με υπηρεσία απλού ταχυδρομείου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κατάταξη υποψηφίων, θα εκτιμηθεί ο βαθμός πτυχίου. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2016 ορίζεται η Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016 και ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών ορίζεται η Τρίτη, 10 Μαΐου 2016.

Για τις επόμενες εξεταστικές περιόδους θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση στην αρχική σελίδα του ιστότοπου υποβολής των αιτήσεων.

Διαδικασία Ενστάσεων

Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. μέσα στην αποκλειστική προθεσμία δύο (2) εργασίμων ημερών από την ανάρτηση του τελευταίου επικαιροποιημένου πίνακα μοριοδότησης στον δικτυακό τόπο υποβολής αιτήσεων.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ενστάσεις πέραν του ανωτέρω προσδιορισμένου τρόπου και ημερών, δεν γίνονται αποδεκτές.

Η τελική επιλογή των αξιολογητών/τριών για κάθε εξεταστική περίοδο θα γίνεται μετά το πέρας της εξέτασης των ενστάσεων και την δήλωση διαθεσιμότητας και επιλογής εξεταστικού κέντρου, από τους υποψηφίους, κατόπιν ηλεκτρονικής επικοινωνίας της ΓΓΔΒΜΝΓ.

Πληροφορίες:

Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ., Τμήμα Κολλεγίων:

τηλ. 213 – 131.1667, 213 – 131.1652, 213 – 131.1678, 213 – 131.1669.

Ο Γενικός Γραμματέας

Παυσανίας Παπαγεωργίου

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google+

Twitter

Προτεινόμενα

© 2007-2017 Klimaka.gr. All Rights Reserved.