edu.klimaka.gr

9ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

9ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΓΡΙΒΑΙΩΝ 6, 16080 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 3635-701
Fax: 210 3610-690
www.eef.gr
e-mail: eef(AT)otenet.gr

ΑΘΗΝΑ, 03-03-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο
ΘΕΜΑ: Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα Παραρτήματα της Ένωσης, σε Ν. Ημαθίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν από τις 11 έως τις 13-03-2011 το 9ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο της Ε.Ε.Φ. με θέμα «Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον».

Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΒΕΡΜΙΟΝ» στον Αγ. Νικόλαο Νάουσας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Νάουσας και σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Νάουσας και Έδεσσας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της συλλογικής, διεπιστημονικής προσπάθειας και των επιστημονικών μεθοδολογιών, για τη διάσωση και διατήρηση του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας μας καθώς και η ανάδειξη ενός βιώσιμου μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι:

1) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: Φυσικό Περιβάλλον και Βιοποικιλότητα, Χωρική ανάλυση και διαχείριση Περιβάλλοντος, Αειφόρος οικιστική Ανάπτυξη, Οικονομία και Περιβάλλον, Ενέργεια και Περιβάλλον, Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών.

2) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Βιοτεχνολογία και Περιβάλλον, Γεωπληροφορική, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Τεχνολογία Αντιρύπανσης, Βιοκλιματικά Κτίρια.

3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Βιοπολιτισμός, Περιβαλλοντική Ηθική και Εκπαίδευση, Μετανάστευση, Παραδοσιακοί Οικισμοί, Περιοχές Φυσικού Κάλλους, Οικοτουρισμός, Τέχνη και Περιβάλλον.

Καταξιωμένοι Επιστήμονες, θα αναπτύξουν τις ανωτέρω θεματικές ενότητες και θα καταθέσουν τις επιστημονικές τους προτάσεις, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Επειδή η βιώσιμη ανάπτυξη, και η διάσωση και διατήρηση του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων, παρακαλούμε θερμά να προβάλετε, στο μέσο που εργάζεστε, το συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να συμμετάσχει σ' αυτό.

Η παραπάνω δραστηριότητα έχει την αρωγή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας προβολής και προαγωγής των θετικών επιστημών με τον διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Φ.

Πληροφορίες γραφεία Ε.Ε.Φ. : Τηλ. 210 3635701 κ. Σόνια Αντωνιάδου

Περισσότερες πληροφορίες: Δράκος Ανδρέας, Φυσικός (Διαχειριστής «Αναξίμανδρου»)

Σχετικά Άρθρα