edu.klimaka.gr

ΙΣΤ' Διεθνές Συνέδριο Παιδαγωγικής Εταιρίας Ελλάδος 2019

ΙΣΤ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2019 ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αναξαγόρα1 & Σωκράτους,
10552 Αθήνα,
Τηλ. & Fax. 210-23.30.777, 210-36.88.082
Ιστοσελίδα:www.pee.gr
E-mail: info(AT)pee.gr

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 812

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τα μέλη και τους φίλους της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος ανακοινώνει στα μέλη της Εταιρείας και τους ενδιαφερόμενους ότι προγραμματίζει, σε συνεργασία με τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης), την διοργάνωση του ΙΣΤ΄ Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο», κατά το διάστημα 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 στον Βόλο.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει:

α. Κεντρικές ομιλίες

β. Προφορικές ανακοινώσεις

γ. Θεματικά συμπόσια

δ. Αναρτημένες ανακοινώσεις

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με αναλυτικές πληροφορίες για τις θεματικές του Συνεδρίου, τις προδιαγραφές υποβολής περιλήψεων των ανακοινώσεων, καθώς και τις σημαντικές ημερομηνίες της διοργάνωσης του Συνεδρίου. Οι πληροφορίες θα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Ε.

Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης
Καθηγητής
Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Γρόλλιος
Καθηγητής
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης


ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 1 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, 105
52 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. & Fax:210-52.30.777, 210-36.88.082
Ιστοσελίδα:www.pee.gr
E-mail:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Βόλος, 18 /10/2019

Tα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρείας Ελλάδος (ΠΕΕ) διοργανώνουν το ΙΣΤ’ Διεθνές Συνέδριο της ΠΕΕ στο Βόλο. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι οι ημερομηνίες 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου2019.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: "Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο". Έχοντας ως αφετηρία την έννοια της δημοκρατίας ως τρόπου ζωής και όχι απλά ως συστήματος διακυβέρνησης και δεδομένου του επιστημονικού διαλόγου που έχει αναπτυχθεί διεθνώς για την καλλιέργεια της πολιτικής και δημοκρατικής συνείδησης των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους στην εκπαίδευση, τη συμμετοχική δράση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική εκπαίδευση και επομένως τον επαναπροσδιορισμό ενός δημοκρατικού σχολείου στη σύγχρονη κοινωνία, αποφασίστηκε το εν λόγω θέμα από κοινού με μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και τα οποία υπηρετούν ως μέλη ΔΕΠ στα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύνεδροι από όλη την επικράτεια της χώρας και από το εξωτερικό θα συμμετέχουν. Πληροφορίες για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.pee2019.uth.gr καθώς και στο μέιλ της γραμματείας του συνεδρίου Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Με μεγάλη χαρά και τιμή αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας ώστε να συνδράμει στον επιστημονικό διάλογο για το θέμα του Συνεδρίου.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του ΙΣΤ’ Διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΕ

Η πρόεδρος του Συνεδρίου
Σταυρούλα Καλδή
Καθηγήτρια Παιδαγωγικών και Διδακτικής
Μεθοδολογίας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σχετικά Άρθρα