ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

2ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο Λευκωσίας 2016

Pin It

2o ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2016

"Σχεδιάζοντας το Σύγχρονο Υπόδειγμα της Πατρίδος μου.
Πολιτισμός – Κοινωνία – Ελευθερία. Η Οπτική των Νέων”
17-21 Νοεμβρίου 2016»

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/163857/Δ2/04-10-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : t05sded(ΑΤ)@minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.317 (Δ.Ε.)
210-34.42.212 (Ε.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση 2ου Μεσογειακού Μαθητικού Συνεδρίου στη Λευκωσία με θέμα “Σχεδιάζοντας το Σύγχρονο Υπόδειγμα της Πατρίδας μου. Πολιτισμός – Κοινωνία – Ελευθερία. Η Οπτική των Νέων” – 17-21 Νοεμβρίου 2016»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν το 2ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Σχεδιάζοντας το Σύγχρονο Υπόδειγμα της Πατρίδας μου. Πολιτισμός – Κοινωνία – Ελευθερία. Η Οπτική των Νέων» στις 17 – 21 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία. Στη διοργάνωση συμμετέχει, επίσης, η Οργάνωση Λειτουργών Μέσης Παιδείας Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείων της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά τα διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι σύνεδροι μαθητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους μέσω ατομικών ή ομαδικών εργασιών, όπως επίσης και μέσω ποικίλων μορφών έκφρασης (καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά κλπ).

Ο στόχος του Συνεδρίου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των Ελλαδιτών και των Κυπρίων μαθητών και η εθνική αυτοσυνειδησία, καθώς και να προσφερθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία και το κράτος.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο, όπως και για όλες τις πληροφορίες που το αφορούν, μπορούν να απευθύνονται: στον κ. Νικόλαο Α. Κούκη (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6937066042) και στον κ. Κυριακό Ε. Γεωργίου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 0035-722841609 γραφείο και 0035-799660215 ψηφιακό). Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016. Για την επιλογή των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή των μαθητών στο εν λόγω μαθητικό Συνέδριο είναι προαιρετική.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ


Παράρτημα


Μαθητικό Συνέδριο 17 - 21 Νοεμβρίου 2016 στη Λευκωσία με θέμα
«Σχεδιάζοντας το Σύγχρονο Υπόδειγμα της Πατρίδας μου. Πολιτισμός- ΚοινωνίαΕλευθερία. Η Οπτική των Νέων»

Στο παράρτημα παρατίθεται ο αρχικός προγραμματισμός με τη συγκρότηση των δύο επιτροπών της επιστημονικής και της οργανωτικής που έχουν αναλάβει την οργάνωση του Συνεδρίου. Ο προγραμματισμός συνεχίζεται και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις εκ μέρους των δύο Επιτροπών:

1. Η Επιστημονική Επιτροπή, με ευθύνη τη θεματολογία, την εποπτεία και την επιμέλεια των εργασιών των συμμετεχόντων στο συνέδριο και τις παρουσιάσεις των εργασιών τους, αποτελείται από τους:
• Θεοφάνους Ανδρέα, Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων καθώς και του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
• Σολωμού Αιμίλιο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Διοίκησης Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Επικεφαλής Έδρας UNESCO.
• Φελλά Κωνσταντίνο, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκού Προσωπικού και Έρευνας Πανεπιστημίου Λευκωσίας
• Κούκη Α. Νικόλαο, Φιλόλογο, Ιστορικό, Υπεύθυνο Λυκείου Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
• Αλεξοπούλου Μαρία, Φιλόλογο, επίτιμη Σχολική Σύμβουλο, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μονάχου,
• Παπαναστασόπουλο Νικόλαο, Διδάκτορα Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Σιδέρη Ανδρέα, Πολιτικό Επιστήμονα, MSc Ευρωπαϊκές Σπουδές LSΕ,Εκδότη
• Ταλιαδώρο Δημήτρη, Φιλόλογο, Ιστορικό, Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ.
• Μεταξάκη Φωτεινή, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β' Αθήνας
• Κώπούλα Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Β' Αθήνας

2. Η Οργανωτική Επιτροπή, με ευθύνη τα πρακτικά θέματα που αφορούν την όλη διεξαγωγή του συνεδρίου, αποτελείται από τους:
• Κούκη Νικόλαο Α., Φιλόλογο- Ιστορικό
• Σιψή Γεωργία, Φιλόλογο ΠΠ ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής,
• Μπρη Χρυσάνθη, Φιλόλογο, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Αμαρουσίου,
• Κουραμπέα Ιωάννα, Φιλόλογο, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πεύκης.
• Γεωργίου Κυριακό, Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό, Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
• Κοντό Μιχάλη, Επισκέπτη Λέκτορα, Τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Σχετικά με τα πρακτικά και διοικητικά ζητήματα, σημειώνεται ότι:

• Ο προγραμματισμός και οι οργανωτικές λεπτομέρειες αναλαμβάνονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

• Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο συνέδριο, όπως και όλες οι πληροφορίες που το αφορούν, θα παρέχονται από τους :
• Νικόλαο Α. Κούκη (e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6937066042)
• Κυριακό Ε. Γεωργίου Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 0035722841609 γραφείο και 0035799660215 ψηφιακό)

• Οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετάσχουν με μικτές ομάδες μαθητών, αποτελούμενες τουλάχιστον από πέντε με δέκα μαθητές. Οι μικτές ομάδες μαθητών μπορούν να απαρτίζονται από όλες τις τάξεις του Λυκείου του σχολικού έτους 2016-2017.

• Οι σχολικές μονάδες μπορούν να συμμετάσχουν με εισηγήσεις, εργασίες (projects), δρώμενα και εικαστικές συνθέσεις, πάντα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή.

• Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016. Ημερομηνία αποστολής πρόθεσης συμμετοχής θεωρείται η ημερομηνία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

• Για την επιλογή των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Το κόστος ανά μαθητή θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή στις ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες το προσεχές χρονικό διάστημα. Σημειωτέον ότι η κάλυψη του κόστους επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους.

• Για το πρόγραμμα του συνεδρίου και άλλες οργανωτικές πληροφορίες θα ακολουθήσει σχετική των ενημέρωση εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Pin It