ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ -ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ (ΠΟΛΥ)ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΘ

Προκήρυξη Προγράμματος «Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολύ)πολιτισμικές προκλήσεις»

Προκήρυξη Προγράμματος
«Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολύ)πολιτισμικές προκλήσεις»

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί σεμινάριο με τίτλο «Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολύ)πολιτισμικές προκλήσεις» στις 11 και 12 Απριλίου 2014.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που διδάσκουν την νέα ελληνική γλώσσα ως δεύτερη/ξένη γλώσσα φιλολόγους και μη, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον κατάρτιση, ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να διεξάγουν προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς εφήβους ή ενήλικες, καθώς και να αξιολογούν τη γλωσσική τους επάρκεια, χρησιμοποιώντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των διδασκόντων τη νέα ελληνική γλώσσα ως δεύτερη/ξένη σε ομογενείς και αλλοδαπούς, σε θέματα μεθοδολογίας, διδακτικών προσεγγίσεων και διαχείρισης πολυπολιτισμικών τάξεων για όλα τα επίπεδα ελληνομάθειας.

Το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διεξαγωγή προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς εφήβους ή ενήλικες, καθώς και για την αξιολόγηση της γλωσσικής επάρκειας με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τρείς (3) βασικές θεματικές ενότητες:
1. Μέθοδοι διδασκαλίας και διδακτικό υλικό (4 διδακτικές ώρες – 11.4.2014)
2. Ποικιλομορφία και διαπολιτισμικότητα (3 διδακτικές ώρες – 12.4.2014)
3. Ειδικά θέματα (4 διδακτικές ώρες – 12.4.2014)

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του κτιρίου ΚΕΔΕΑ (3ης Σεπτεμβρίου, 54636 Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 15.00-21.00 και το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 09.00-15.15.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 18 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2014 και μόνο ηλεκτρονικά.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατίθενται ηλεκτρονικά εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα παραστατικά:
1. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική γλώσσα
2. Αντίγραφο τίτλου σπουδών

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 80 και ο μέγιστος 100. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής σε αυτό το σεμινάριο ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ πληρωτέο εφάπαξ μέχρι 10 Μαρτίου 2014. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας κα. Κουτούση Ελένη τηλ. 2310997571 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κα. Κουτσιλιέρη Αθανασία τηλ. 2310997475, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
Δια Βίου Μάθησης
Στ. Ανδρέου, Καθηγητής

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
του Προγράμματος
Αν. Τσαγγαλίδης, Αναπλ. Καθηγητής

Πηγή: http://diaviou.auth.gr/learning_greek (23-02-20124)

Pin It

Εκτύπωση