edu.klimaka.gr

Επισκέψεις Σχολείων στο Goethe-Institut

Επισκέψεις Σχολείων στο Goethe-Institut Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ GOETHE-INSTITUT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόγραμμα εργαστηρίων για σχολικές επισκέψεις στο Goethe-Institut Thessaloniki

Βασ. 'Ολγας 66, 546 42 Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020

Το Goethe-Institut Thessaloniki καλωσορίζει επισκέψεις ομάδων και σχολείων στις εγκαταστάσεις του, προσφέροντας πλήθος βιωματικών τρόπων γνωριμίας με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα των προσφερόμενων εργαστηρίων για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, περιλαμβάνει:

• Μυστήριο στο Ντίσελντορφ: τι συνέβη στην κυρία Katrin;

Κάθε μέρα η κυρία Katrin πηγαίνει όπως όλοι μας στη δουλειά της. Καλημερίζει τους συνεργάτες της και βάζει καφέ πριν ξεκινήσει μια ακόμα συναρπαστική ημέρα γεμάτη έρευνα και επιστημονικά πειράματα. Τι είναι αυτό που κάνει τη δουλειά της τόσο ξεχωριστή; Μήπως βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής ανακάλυψης;

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από μία σειρά γρίφων την καθημερινότητα ενός επιστήμονα, θα μάθουν νέες λέξεις στα Γερμανικά και θα λύσουν ένα μυστήριο που εξελίσσεται στην πόλη του Ντίσελντορφ με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα νευροεπιστήμονα.

Διάρκεια εργαστηρίου: 60’ – 90’

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/εργαστήρι: 25 άτομα

Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα έως Πέμπτη

Το εργαστήρι «Μυστήριο στο Ντίσελντορφ» μπορεί να διεξαχθεί έως και δυο φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Σε περίπτωση που ο αριθμός των επισκεπτών υπερβαίνει τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά εργαστήρι, προσφέρεται η δυνατότητα συνδυαστικής επιλογής του εργαστηρίου με την Προβολή Ταινιών.

• Γερμανικά σε κίνηση - Εργαστήρι Glossomobil

Έχοντας κάνει ατελείωτα χιλιόμετρα επισκεπτόμενο από το 2011 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, το Glossomobil κάνει στάση στο Goethe-Institut Thessaloniki και συνεχίζει να προσφέρει τη χαρά της δημιουργικής επαφής με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Glossomobil είναι ένα πρότυπο βιωματικό εργαστήρι που στόχο έχει την ψυχαγωγική και δημιουργική επαφή των μαθητών με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό μέσα από τη μουσική, το χορό και το παιχνίδι. Το εργαστήρι είναι βασισμένο στις εκπαιδευτικές μεθόδους του επιτυχημένου προγράμματος «Γερμανικά σε Κίνηση» και διεξάγεται πλέον σταθερά στις εγκαταστάσεις του Goethe-Institut Thessaloniki. Το πρόγραμμα και η διάρκεια του εργαστηρίου προσαρμόζονται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Διάρκεια εργαστηρίου Glossomobil: 45’ – 90’

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Β’ Λυκείου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων/εργαστήρι: 25 άτομα

Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα έως Πέμπτη

Το εργαστήρι μπορεί να διεξαχθεί έως και δυο φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης. Σε περίπτωση που ο αριθμός των επισκεπτών υπερβαίνει τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά εργαστήρι, προσφέρεται η δυνατότητα συνδυαστικής επιλογής του εργαστηρίου με την Προβολή Ταινιών.

Το Glossomobil συμμετέχει κατά περίσταση και σε τοπικές εκδηλώσεις καθηγητών γερμανικής γλώσσας στη Βόρεια Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο συντονισμού σχολικών επισκέψεων του Goethe-Institut Thessaloniki.

Σημείωση: Τα εργαστήρια «Μυστήρια στο Ντύσελντορφ» και το εργαστήρι Glossomobil διεξάγονται από μια φορά την εβδομάδα, Δευτέρα έως Πέμπτη, έπειτα από δήλωση συμμετοχής και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο συντονισμού του προγράμματος σχολικών επισκέψεων του Goethe-Institut Thessaloniki.

• Προβολή Ταινιών

Οι προβολές ταινιών στο Goethe-Institut Thessaloniki συνεχίζονται με υποτιτλισμένες ταινίες γερμανόφωνου κινηματογράφου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών μπορείτε να απολαύσετε γερμανόφωνες εκπαιδευτικές ταινίες για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η επιλογή των ταινιών προβολής προσαρμόζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων.

Διάρκεια ταινιών: 60’ – 110’

Ηλικίες συμμετεχόντων: Από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 80 άτομα

Ημέρες προβολών: Δευτέρα έως Πέμπτη

Οι επισκέψεις σχολικών τάξεων για προβολή ταινίας μπορούν να συνδυαστούν με άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες, έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο συντονισμού του προγράμματος σχολικών επισκέψεων του Goethe-Institut Thessaloniki.

• Ξενάγηση στο Goethe-Institut Thessaloniki

Μια ιδιαίτερη ξενάγηση στην ιστορία και τις εγκαταστάσεις του Goethe-Institut Thessaloniki που θα σας καταπλήξει!

Το Goethe-Institut Thessaloniki αποτελεί ένα από τα 159 Ινστιτούτα Goethe που λειτουργούν διεθνώς σε 98 χώρες. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Ινστιτούτα του κόσμου που από το 1955 αποτελεί ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και ανοιχτό τόπο συνάντησης και διαπολιτισμικού διαλόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Φέτος και για πρώτη φορά το Ινστιτούτο υποδέχεται οργανωμένες επισκέψεις ομάδων και σχολικών τάξεων που ενδιαφέρονται για την ιστορική αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική αξία του Goethe-Institut Thessaloniki. Ζήστε το Αρκαδικό αρχέτυπο στο καφέ του Ινστιτούτου, αναπαυτείτε και επικοινωνήστε στον καλλιτεχνικά επιμελημένο κήπο του, περιηγηθείτε στην πλούσια συλλογή της σύγχρονης βιβλιοθήκης του και ζήστε το όνειρο του Goethe όπως το οραματίστηκαν οι καλλιτέχνες του Artecitya. Η ξενάγηση περιλαμβάνει στάσεις στους χώρους και την ιστορία του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης που μπορεί και να σας ξαφνιάσουν!

Διάρκεια ξενάγησης: 30’

Ηλικίες συμμετεχόντων: Άνω των 10 ετών

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Ημέρες ξεναγήσεων: Τρίτη

Οι επισκέψεις ομάδων και σχολικών τάξεων για ξενάγηση μπορούν να συνδυαστούν με άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες, έπειτα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο συντονισμού του προγράμματος σχολικών επισκέψεων του Goethe-Institut Thessaloniki.

• Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Η συμμετοχή σχολικών τάξεων στο πρόγραμμα επισκέψεων στο Goethe-Institut Thessaloniki είναι δωρεάν, έπειτα από την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συμμετοχής από τον/την αρμόδιο/α καθηγητή/καθηγήτρια του σχολείου στον εξής σύνδεσμο:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI
https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/unt/wuv/sgt.html

Ο τελικός προγραμματισμός των επισκέψεων γίνεται κατόπιν επικοινωνίας από τον υπεύθυνο συντονισμού του προγράμματος σχολικών επισκέψεων με τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/καθηγήτρια, έπειτα από την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι καθηγητές/συνοδοί να προετοιμάσουν τους μαθητές για την επίσκεψη στο Goethe-Institut Thessaloniki και να τους υποδεικνύουν τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς και καθαριότητας. Την ευθύνη για την επίσκεψη έχει ο αρμόδιος καθηγητής/τρια τις εκδρομής, ο/η οποίος/α και φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή της. Οι καθηγητές/συνοδοί είναι παρόντες στην αίθουσα διεξαγωγής του προγράμματος, επιτηρούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, και συνδράμουν την εισηγήτρια του Goethe-Institut καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

• Επικοινωνία

Σωτήρης Σταμπουλής Υπεύθυνος συντονισμού προγράμματος σχολικών επισκέψεων Goethe-Institut Thessaloniki

Βασ. Όλγας 66, 54642 Θεσσαλονίκη

Tηλ. +30 2310 889 622 (15:00-17:00)

Φαξ + 30 2310 831871

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα