6ο Eco Festival Δήμου Σερρών 2016 (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)

Εκτύπωση  
Pin It

ECO FESTIVAL 2017
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αρ.Πρωτ.47101/07-11-2016/Δήμος Σερρών

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πληροφορίες: Α. Τσούκα
Τηλ: 23213 50130 - 136
Fax: 23210 52785
e-mail: tsoυka(ΑΤ)serres.gr

ΘΕΜΑ: "6ο ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ", 22-25 ΜΑΪΟΥ 2017

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας "GREEN WEEK" και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Σερρών σχεδιάζει την υλοποίηση του "6ου ECO FESTIVAL" από 22 έως 25 Μαΐου 2017, διοργανώνοντας εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων με τη συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος.

Οι δράσεις που προγραμματίζουμε για το έτος 2017, οι οποίες χωροθετούνται στον αύλειο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Παπαλουκά, διοργανώνονται από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Τ.Υ. Δήμου Σερρών και το Τμήμα Πολιτισμού- Αθλητισμού με υπεύθυνη-συντονίστρια την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου

Επισημαίνεται ότι η γιορτή αυτή από το έτος 2013 τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευ νας και Θρησκευμάτων και από το έτος 2015 τελεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο θεσμός αυτός έχει ως στόχο την εφαρμογή των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας γίνεται αρωγός της προσπάθειας μας για μια ολοκληρωμένη κατά το δυνατόν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των αποβλήτων, του νερού, τις εκπομπές ανθρακούχων ενώσεων, τ ην ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, την προστασία των δασών, των υγροτόπων, της βιοποικιλότητας, την κυκλική οικονομία κ.α. και στοχεύει στη σταδιακή καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης του συνόλου του πληθυσμού.

Το ECO FESTIVAL δύναται να φιλοξενήσει σχολικές μονάδες της Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκτός της της Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Σερρών. Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο "6ο ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ" είτε με επίσκεψη είτε με παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων των σχολείων σας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα πρόγραμμα και αφίσα της διοργάνωσης του ECO FESTIVAL 2016 καθώς και φωτογραφικό υλικό των δράσεων του έτους 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Περιβάλλοντος, κα Μ. Τερμεντζίδου και κα Α.Τσούκα τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2321 3 50136 και 2321 3 50130.

Επίσης πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.ecofestiνal-serres.weebly.com και στο facebook: ECO FESTIVAL ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Pin It

Εκτύπωση