edu.klimaka.gr

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΜΕ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Αρ.Πρωτ.60171/Δ2/17-06-2005/ΥΠΕΠΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ
Τηλ. 210-3226070

ΘΕΜΑ: « Χορήγηση ειδικής άδειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 παρ. 2 του Υ.Κ. »

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50, παρ. 2, του Ν. 2683/1999 (ΦΕΚ 19/9-2-1999), οι υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν τέκνα που πάσχουν από νόσημα, το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως 22 εργάσιμες ημέρες το χρόνο.

Η άδεια αυτή θα πρέπει να χορηγείται στους δικαιούχους εκπαιδευτικούς με τις εξής προϋποθέσεις:

1) Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, με την οποία θα πιστοποιείται αιτιολογημένα ότι η πάθηση από την οποία πάσχουν οι ίδιοι ή κάποιο τέκνο τους, χρήζει τακτικών μεταγγίσεων αίματος ή περιοδικής νοσηλείας, που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο δημόσιο ή ιδιωτικό νοσηλευτήριο,

2) προσδιορισμό του χρονικού διαστήματος για το οποίο απαιτείται η νοσηλεία αυτή.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω άδεια χορηγείται στον ένα γονέα. Αν και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία κάθε φορά ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της άδειας και για πόσο χρονικό διάστημα, το οποίο πάντως δεν μπορεί να υπερβεί τις 22 εργάσιμες ημέρες ετησίως και για τους δύο γονείς.

Στην περίπτωση αυτή ο δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει στην υπηρεσία του σχετική αίτηση, δηλώνοντας συγχρόνως υπεύθυνα πόσες ημέρες της δικαιούμενης από κοινού άδειας των 22 ημερών έχει κάνει ήδη χρήση ο/η σύζυγος τού/της στην υπηρεσία όπου εργάζεται.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Σχετικά Άρθρα