edu.klimaka.gr

Πρόσκληση συμμετοχής στην Παιδαγωγική Ομάδα Υποστήριξης eTwinning

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΥΥ) ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ eTwinning 2017-2018

Αρ.Πρωτ.130083/ΓΔ4/30-07-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ
& Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Θέμα: «Ορισμός Παιδαγωγικής Ομάδας της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning για τα έτη 2017-2018»

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 114/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ Α’ 181), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 125/2016 (ΦΕΚ 210/Α’) «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».
3. Την από 25-06-1998 συμφωνία του European Schoolnet και του Υπουργείου Παιδείας με την οποία το Υπουργείο Παιδείας έγινε μέλος του European Schoolnet
4. Το από 28-08-2002 έγγραφο του Δ/ντη του EUN περί αποδοχής της αίτησης προσχώρησης του Υπουργείου Παιδείας ως μέλος του δικτύου.
5. Την από 14-10-2014 επιστολή του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάθεση του εκπροσώπου της λειτουργίας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning μέχρι το 2020.
6. Την από 06-11-2014 επιστολή του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάθεση στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) της λειτουργίας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης για τα έτη 2015 – 2020, της δράσης eTwinning.
7. Την υπ’ αρ. πρωτ. 205041/Δ1/ΚΓ (ΑΔΑ:6ΣΜΟ9-ΑΕ7) απόφαση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ανάθεση στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) της λειτουργίας της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης 2015-2020 της δράσης eTwinning.
8. Την υπ’ αρ. πρωτ. Π 190/28-02-2017 απόφαση του Προέδρου του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» για τον ορισμό εκπροσώπων ΙΤΥΕ στην Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning 2017 - 2018.
9. Την υπ’ αριθ. 2017 0209/001-001 υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΤΥΕ, με την οποία εγκρίνεται η υποβληθείσα πρόταση και ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου (Project No 538106-EPP-1-2017-1-EL-EPPKA2-eTwNSS), για διάστημα 2 ετών (2017-2018).
10. Το με αρ. πρωτ. 2430/07-11-2016 έγγραφο του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» με θέμα «Συγκρότηση Παιδαγωγικής Ομάδας της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για τα έτη 2017 – 2018.
11. Το με αρ. πρωτ. 527/Υ1/16-12-2016 έγγραφο από το Γραφείο Υπουργού με θέμα «Ορισμός συντονιστή».
12. Την με αρ. πρωτ. 1321/ΓΔ4/03-01-2017 απόφαση Υπουργού με θέμα «Ορισμός μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας της δράσης eTwinning».
13. Τη με αρ. πρωτ. 477/23-03-2017 (ΑΔΑ: 7Η634653ΠΣ – 0ΒΛ) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς: εκπαιδευτικούς για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην Παιδαγωγική Ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018.
14. Το 2ο Πρακτικό Αξιολόγησης αιτήσεων των εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση για τη συμμετοχή τους στην Παιδαγωγική Ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018.
15. Το Πρακτικό Εξέτασης αιτήσεων θεραπείας – ενστάσεων των εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση για τη συμμετοχή τους στην Παιδαγωγική Ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018.
16. Την ανάγκη εκπροσώπησης του Υπουργείου Παιδείας στην Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning για τα έτη 2017-2018.

Αποφασίζουμε:

Τη συμμετοχή στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην Παιδαγωγική Ομάδα της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018, που έχει συσταθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας, Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την οργάνωση, ενημέρωση και διάχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning – H κοινότητα των Σχολείων στην Ευρώπη».

Τα στελέχη του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που θα στελεχώσουν την ΕΥΥ ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τις ανάγκες της δράσης είναι οι:

1. Λαζαρίνης Φώτιος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19. (5o ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

2. Νείρος Αντώνιος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19. (Πειραματικό Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

3. Αγγελόπουλος Παναγιώτης, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19. (1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων) αποσπασμένος στη Γενική Γραμματεία Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

4. Παπαδάκης Σταμάτιος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19. (5ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)

5. Σουβατζόγλου Βασίλειος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19. (4ο ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

6. Καπανιάρης Αλέξανδρος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ20. (3ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ, αποσπασμένος υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μαγνησίας)

7. Κολτσάκης Ευάγγελος, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ04.01. (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο - Λυκειακές τάξεις Αμπελοκήπων)

8. Γλέζου Αικατερίνη, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19/04. (Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού)

Συντονιστής της Παιδαγωγικής Ομάδας ορίζεται ο κ. Τζιμόπουλος Νικόλαος, υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων, αναπληρωτής υπεύθυνος του έργου, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 1321/ΓΔ4/03-01-2017 απόφαση Υπουργού με θέμα «Ορισμός μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας της δράσης eTwinning».

Τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας είναι υπεύθυνα για όλες τις αρμοδιότητες της δράσης που αφορούν την παιδαγωγική υποστήριξη του έργου.

Αναλυτικά οι εργασίες του κάθε μέλους θα προσδιοριστούν στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΥΥ. Οι εργασίες της ΕΥΥ αναγράφονται στο παράρτημα Ι - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ- ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ETWINNING για το διάστημα 2017-2018» - της παρούσης.

Πέραν των εργασιών που ανατίθενται και περιγράφονται στο παράρτημα Ι, μπορεί κατά περίπτωση να ανατεθούν και νέες εργασίες ή να ανακατανεμηθούν οι υπάρχουσες, στα μέλη της ΕΥΥ, μετά από εισήγηση του συντονιστή της Παιδαγωγικής Ομάδας, για την ομαλή διεκπεραίωση των συμβατικών υποχρεώσεων της ΕΥΥ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ανωτέρω, θα πρέπει να προσκομίζουν στο ITYE τα απαραίτητα έγγραφα, που τυχόν θα ζητηθούν, από τις αρμόδιες οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες τους.

Οι υπηρεσίες της Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. , οι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης και οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στις οποίες υπηρετούν οι ανωτέρω υπάλληλοι οφείλουν να τους διευκολύνουν όσον αφορά στις μετακινήσεις που θα προκύψουν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων τους για τις ανάγκες της δράσης eTwinning.

Συνημμένα
1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ETWINNING ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2017-2018»
2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ - ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ETWINNING 2016»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ETWINNING ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2017-2018»

Συμμετοχή στη συγγραφή του ετήσιου activity plan

Δημιουργία online μαθημάτων στην e-learning πλατφόρμα της ΕΥΥ και διαδικτυακών σεμιναρίων εξεύρεσης συνεργατών

Διενέργεια και αξιολόγηση των online μαθημάτων που θα δημιουργηθούν στην e-learning πλατφόρμα της ΕΥΥ

Εγκρίσεις έργων σχολείων

Παρακολούθηση, επικύρωση και αξιολόγηση Ελληνικών έργων eTwinning και ετικετών ποιότητας (quality labels)

Οργάνωση προδιαγεγραμμένων Σεμιναρίων Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Professional Development Workshops, PDWs) & Σεμιναρίων Εξεύρεσης Συνεργατών.

Συμμετοχή στη διοργάνωση - εκδηλώσεων – συνεδρίων – μετακινήσεων

Συμμετοχή στη διοργάνωση εθνικών συνεδρίων και Εθνικών Βραβείων

Συντονισμός και σχεδιασμός εθνικών διαγωνισμών και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Αξιολόγηση για τα εθνικά – ευρωπαϊκά βραβεία eΤwinning

Διενέργεια μηνιαίων διαδικτυακών τηλεκπαιδεύσεων και συντονισμός των webinars των πρεσβευτών

Έλεγχος εγγραφών εκπαιδευτικών στη βάση eΤwinning

Έλεγχος, σχολιασμός των καρτών έργου των Ελληνικών έργων eΤwinning

Ενημέρωση Ελληνικής ιστοσελίδας eΤwinning - Επιμέλεια κειμένων για ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της ΕΥΥ, τελική επιμέλεια κειμένων – δελτίων τύπων - εγκυκλίων κ.α της ΕΥΥ

Συμμετοχή στην ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων της δράσης

Επιμορφώσεις στελεχών εκπαίδευσης και δημιουργία πακέτου υλικού για την προώθηση της δράσης

Ενημέρωση ηγεσίας ΥΠ.Π.Ε.Θ., τεχνική υποστήριξη και οργανωτικά θέματα για τελετή Εθνικού Διαγωνισμού - Αναζήτηση χορηγιών

Δημιουργία οδηγού καλής πρακτικής - Επιμέλεια κειμένων για την ανάδειξη Ελληνικών έργων eΤwinning ως καλές πρακτικές και κειμένων προώθησης της δράσης eTwinning σε ειδικές κατηγορίες σχολείων, ενημερωτικά δελτία κ.α.

Αποστολή εγκυκλίων για ενημερωτικές ημερίδες

Διάχυση εγκυκλίων-υπουργικών αποφάσεων

Συντονισμός ομάδας πρεσβευτών - Επικοινωνία με πρεσβευτές

Συμμετοχή σε ομάδες εργασίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΚΥΥ) και συμμετοχή στις συναντήσεις εργασίας που οργανώνει η ΚΥΥ

Αξιολόγηση πρεσβευτών-ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων (πρεσβευτών κλπ).

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων για τις eΤwinning εβδομάδες και την Ημέρα eTwinning και συντονισμός ΕΥΥ για την υλοποίησή τους

Προώθηση συνεργασίας της δράσης eΤwinning με άλλες δράσεις σχολικών δραστηριοτήτων των εθνικών και ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών δικτύων και δράσεων Συγγραφή δελτίων τύπου της ΕΥΥ

Συγγραφή σχετικών παραδοτέων στην Αγγλική Γλώσσα

Μετάφραση υλικού από και προς την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

Συμμετοχή στο σχεδιασμό πλάνου μετακινήσεων στο εξωτερικό νικητών βραβείων και μελών ΕΥΥ

Συμμετοχή σε συναντήσεις και δράσεις της ΕΥΥ, παρακολούθηση πλάνου ενεργειών των στελεχών του Υπουργείου που συμμετέχουν στην ΕΥΥ

Ενέργειες για τη διάχυση της δράσης eTwinning, σε συνεργασία με συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις σχετικών με την εφαρμογή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συμμετοχή στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς και σχολεία.

Συνεργασία με τις άλλες εθνικές υπηρεσίες υποστήριξης (ΕΥΥ) και την κεντρική υπηρεσία υποστήριξης (ΚΥΥ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ
ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ETWINNING 2016»

Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του συμφωνούμενου στο παρόν έργου θα γίνει από το πρόγραμμα Erasmus+, σύμφωνα με την με αριθμό 2017 0209/001-001 υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ της Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΤΥΕ, με την οποία εγκρίνεται η υποβληθείσα πρόταση και ο προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου (Project No 538106-EPP-1-2017-1-EL-EPPKA2-eTwNSS) «Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning».
Ρητά αναφέρεται ότι το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τo μεγαλύτερο μέρος της εθνικής χρηματοδότησης του έργου, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 20% του συνολικού προϋπολογισμού.

Επιπλέον τα ανωτέρω μέλη πέραν της κανονικής τους αμοιβής από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα μπορούν να λάβουν επιπλέον αμοιβή από το ITYE για την εργασία τους εκτός του κανονικού τους ωραρίου στην EYY ανάλογα με τις εργασίες που διεκπεραιώνουν στο πλαίσιο του έργου και θα αποζημιωθεί από τις πιστώσεις του έργου.

Το μέγιστο ύψος της υπερωριακής αμοιβής που θα μπορεί να λάβει ο κάθε εκπαιδευτικός – στέλεχος της ΕΥΥ από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» για την εργασία του εκτός του κανονικού του ωραρίου για τις ανάγκες του έργου, θα ορισθεί από το φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 


Αρ.Πρωτ.477/23-03-2017//ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΕΥΥ) ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ eTwinning ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2017 - 2018

Στο πλαίσιο υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning για τα έτη 2017 – 2018», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο ευρύτερο χρηματοδοτικό πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+», το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ) προτίθεται να αναθέσει συμβάσεις μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου:

Σε εκπαιδευτικούς (8 θέσεις) που υπηρετούν σε σχολεία, αλλά και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, δηλ. στην Κεντρική Υπηρεσία, στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης

1. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το eTwinning (www.etwinning.net) είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Το eTwinning ξεκίνησε το 2005 ως η κύρια δράση του eLearning Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενσωματώθηκε σταθερά στο Πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης από το 2007 και αποτέλεσε μέρος του Comenius, το πρόγραμμα της ΕΕ για τα σχολεία. Από το 2014 η ευρωπαϊκή δράση eTwinning ενισχύεται ως μέρος του προγράμματος Erasmus+ (2014-2020), παίζοντας πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η δράση συντονίζεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης (KYY) που εδρεύει στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης κάθε χώρας που συμμετέχει στο έργο.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ), σύμφωνα με την από 6/11/2014 επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την υπ’ αρ. πρωτ. 205041/Δ1/16.12.2014 απόφαση Γενικού Γραμματέα ΥΠΠΕΘ σχετικά με την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου «Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning» στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για τα έτη 2015-2020.

Στην Ελληνική ΕΥΥ συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που συγκροτούν την Παιδαγωγική Ομάδα, καθώς και στελέχη του ΙΤΥΕ που συγκροτούν την Τεχνική και Διαχειριστική Ομάδα.

Η παρούσα προκήρυξη αφορά αποκλειστικά στη συγκρότηση της Παιδαγωγικής Ομάδας που θα αποτελείται: 8 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία, αλλά και στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, δηλ. στην Κεντρική Υπηρεσία, στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν και υπηρετούν σε σχολεία, θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται πλήρως στα διδακτικά τους καθήκοντα.

Η ΕΥΥ eTwinning 2017-2019 θα υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα που αφορούν τη δράση αλλά και σε θέματα που συνδέονται με το eTwinning σε συνδυασμό με τις δράσεις που προωθεί το ΥΠΠΕΘ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της παρούσας διαδικασίας θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος». Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έως εικοσιτέσσερις (24) μήνες και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει την προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου (δηλαδή την 31/12/2018).

2. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Τα καθήκοντα των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας είναι τα ακόλουθα (ενδεικτικά):

• Συμμετοχή στη συγγραφή του ετήσιου activity plan

•  Δημιουργία online μαθημάτων στην e-learning πλατφόρμα της ΕΥΥ και διαδικτυακών σεμιναρίων εξεύρεσης συνεργατών

• Διενέργεια και αξιολόγηση των online μαθημάτων που θα δημιουργηθούν στην elearning πλατφόρμα της ΕΥΥ

• Εγκρίσεις έργων σχολείων

• Παρακολούθηση, επικύρωση και αξιολόγηση Ελληνικών έργων eTwinning και ετικετών ποιότητας (quality labels)

• Οργάνωση προδιαγεγραμμένων Σεμιναρίων Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Professional Development Workshops, PDWs) & Σεμιναρίων Εξεύρεσης Συνεργατών.

• Συμμετοχή στη διοργάνωση - εκδηλώσεων – συνεδρίων – μετακινήσεων

• Συμμετοχή στη διοργάνωση εθνικών συνεδρίων και Εθνικών Βραβείων

• Συντονισμός και σχεδιασμός εθνικών διαγωνισμών και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

• Αξιολόγηση για τα εθνικά – ευρωπαϊκά βραβεία eΤwinning

• Διενέργεια μηνιαίων διαδικτυακών τηλεκπαιδεύσεων και συντονισμός των webinars των πρεσβευτών

• Έλεγχος εγγραφών εκπαιδευτικών στη βάση eΤwinning

• Έλεγχος, σχολιασμός των καρτών έργου των Ελληνικών έργων eΤwinning

• Ενημέρωση Ελληνικής ιστοσελίδας eΤwinning - Επιμέλεια κειμένων για ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της ΕΥΥ, τελική επιμέλεια κειμένων – δελτίων τύπων - εγκυκλίων κ.α της ΕΥΥ

• Συμμετοχή στην ενημέρωση των κοινωνικών δικτύων της δράσης

• Επιμορφώσεις στελεχών εκπαίδευσης και δημιουργία πακέτου υλικού για την προώθηση της δράσης

• Ενημέρωση ηγεσίας ΥΠΠΕΘ, τεχνική υποστήριξη και οργανωτικά θέματα για τελετή Εθνικού Διαγωνισμού - Αναζήτηση χορηγιών

• Δημιουργία οδηγού καλής πρακτικής - Επιμέλεια κειμένων για την ανάδειξη Ελληνικών έργων eΤwinning ως καλές πρακτικές και κειμένων προώθησης της δράσης eTwinning σε ειδικές κατηγορίες σχολείων, ενημερωτικά δελτία κ.α.

• Αποστολή εγκυκλίων για ενημερωτικές ημερίδες

• Διάχυση εγκυκλίων-υπουργικών αποφάσεων

• Συντονισμός ομάδας πρεσβευτών - Επικοινωνία με πρεσβευτές

• Συμμετοχή σε ομάδες εργασίας της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΚΥΥ) και συμμετοχή στις συναντήσεις εργασίας που οργανώνει η ΚΥΥ

• Αξιολόγηση πρεσβευτών-ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων (πρεσβευτών κλπ).

• Σχεδιασμός δραστηριοτήτων για τις eΤwinning εβδομάδες και την Ημέρα eTwinning και συντονισμός ΕΥΥ για την υλοποίησή τους

• Προώθηση συνεργασίας της δράσης eΤwinning με άλλες δράσεις σχολικών δραστηριοτήτων των εθνικών και ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών δικτύων και δράσεων Συγγραφή δελτίων τύπου της ΕΥΥ

• Συγγραφή σχετικών παραδοτέων στην Αγγλική Γλώσσα

• Μετάφραση υλικού από και προς την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

• Συμμετοχή στο σχεδιασμό πλάνου μετακινήσεων στο εξωτερικό νικητών βραβείων και μελών ΕΥΥ

• Συμμετοχή σε συναντήσεις και δράσεις της ΕΥΥ, παρακολούθηση πλάνου ενεργειών των στελεχών του Υπουργείου που συμμετέχουν στην ΕΥΥ

• Ενέργειες για τη διάχυση της δράσης eTwinning, σε συνεργασία με συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις σχετικών με την εφαρμογή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

• Συμμετοχή στην τηλεφωνική και ηλεκτρονική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς και σχολεία.

• Συνεργασία με τις άλλες εθνικές υπηρεσίες υποστήριξης (ΕΥΥ) και την κεντρική υπηρεσία υποστήριξης (ΚΥΥ)

3. ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ

Η χρηματοδότηση της υλοποίησης του συμφωνούμενου στο παρόν έργου θα γίνει από το Erasmus+, σύμφωνα με την απόφαση της Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρηματοδότηση και επικύρωση της σύμβασης του έργου «Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning» με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για το έργο eTwinning – Η κοινότητα των Σχολείων στην Ευρώπη.

Το μέγιστο ύψος της υπερωριακής αμοιβής που θα λάβει ο κάθε εκπαιδευτικός – στέλεχος της ΕΥΥ από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» για την εργασία του εκτός του κανονικού του ωραρίου για τις ανάγκες του έργου, θα ορισθεί από τον φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

4. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

4.1 Πίνακας βαθμολόγησης

Οι αιτήσεις υποψηφίων συνεργατών χωρίς πιστοποιημένες Γνώσεις Αγγλικών (Επίπεδο Γ1 1 βαθμός, Επίπεδο Γ2 και Γνώσεις Η/Υ δεν θα αξιολογηθούν. Για το πιστοποιητικό γνώσεων Η/Υ, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ19 και ΠΕ20 εξαιρούνται λόγω ειδικότητας.
Οι προτάσεις των υποψηφίων συνεργατών με πιστοποιημένες Γνώσεις Αγγλικών και Γνώσεις Η/Υ θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

Α/Α

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ευρωπαϊκό βραβείο σε έργο σχετικό με τη χρήση ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2 βαθμοί

2

Άλλη ξένη Γλώσσα

0.5 βαθμός για κάθε επίπεδο
(Β1, Β2, Γ1, Γ2) (Μέγιστο 2 βαθμοί)

3

Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας την τελευταία τριετία

0,25 βαθμός για κάθε ετικέτα
(Μέγιστο 2 βαθμοί)

4

Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας την τελευταία τριετία

0,5 βαθμός για κάθε ετικέτα
(Μέγιστο 2 βαθμοί)

5

Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού με την χρήση πλατφορμών εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών μαθημάτων (ως εκπαιδευτής)

1 βαθμός ανά μάθημα
(Μέγιστο 3 βαθμοί)

6

Εμπειρία στην επιμόρφωση δια ζώσης (μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια) σε θέματα χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία

0,5 βαθμό ανά 100 ώρες επιμόρφωσης
(Μέγιστο 5 βαθμοί)

7

Εμπειρία στην επιμόρφωση εξ αποστάσεως (μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια) σε θέματα χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία

0,5 βαθμό ανά 100 ώρες επιμόρφωσης
(Μέγιστο 5 βαθμοί)

8

Συγγραφική Δραστηριότητα (βιβλία, κεφάλαια βιβλίων, άρθρα σε περιοδικά κλπ) με θέμα την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη

0,5 βαθμός ανά συγγραφική δραστηριότητα
(Μέγιστο 3 βαθμοί)

9

Εισηγήσεις σε συνέδρια με κριτές με θέμα την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην διδακτική πράξη

0,25 βαθμός ανά εισήγηση
(Μέγιστο 3 βαθμοί)

10

Συμμετοχή σε ομάδες εργασίας ή/και επιτροπές αξιολόγησης δράσεων που αφορούν την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση (συνέδρια, εκπαιδευτικές δράσεις, εκπαιδευτικοί διαγωνισμοί κ.τλ.)

0,5 βαθμός ανά συμμετοχή
(Μέγιστο 3 βαθμοί)

11

Αποδεδειγμένη εμπειρία στην διοργάνωση Διεθνών συνεδρίων, Ελληνικών παιδαγωγικών συνεδρίων, ημερίδων και άλλων επιμορφωτικών δράσεων με θέμα την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

0,5 βαθμό ανά διοργάνωση
(Μέγιστο 5 βαθμοί)

12

Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, διδακτορικό

Μεταπτυχιακό: 2 βαθμοί/τίτλο

Διδακτορικό: 4 βαθμοί

13

Αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία σε θέση ευθύνης

0,5 βαθμό ανά έτος
(Μέγιστο 5 βαθμοί

14

Εμπειρία από συμμετοχή σε όργανα ευρωπαϊκών οργανισμών

1 βαθμό ανά συμμετοχή
(Μέγιστο 5 βαθμοί)

15

Δημιουργία Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων (OER)

1 βαθμό ανά δημιουργία
(Μέγιστο 3 βαθμοί)

5. ΑΙΤΗΣΗ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για την τεκμηρίωση των προσόντων τους οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να τα υποβάλλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά όταν ζητηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης:

1) Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα πρέπει να γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στα ανωτέρω αναφερόμενα κριτήρια (υποχρεωτικά και μοριοδοτούμενα), σε σχετικά έργα και η συμμετοχή τους σε ομάδες αξιολόγησης κλπ.

2) Η γνώση ξένης γλώσσας, καθώς και η γνώση Η/Υ αποδεικνύεται με την προσκόμιση του τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας ή αντίστοιχου πιστοποιητικού από πιστοποιημένο φορέα εκμάθησης Η/Υ, εφόσον αυτός είναι αναγνωρισμένος από τον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο. Οι απόφοιτοι ξενόγλωσσων τμημάτων αρκεί να επισυνάψουν φωτοτυπία του πτυχίου του ξενόγλωσσου τμήματος και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής βεβαίωση ότι ανήκουν στον κλάδο ΠΕ19 ή ΠΕ20.

3) Αντίγραφα διακρίσεων - βραβείων eTwinning στις κύριες και ειδικές ηλικιακές κατηγορίες.

4) Αντίγραφα πιστοποιητικών Ευρωπαϊκών Ετικετών Ποιότητας

5) Βεβαιώσεις συμμετοχής σε ομάδες αξιολόγησης, ή διευθύνσεις διαδικτύου όπου αναφέρονται οι συγκεκριμένες συμμετοχές.

6) Αποδεικτικά στοιχεία για όλα τα κριτήρια αξιολόγησης

Η τήρηση των στοιχείων των ενδιαφερομένων είναι εμπιστευτική.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση http://www.etwinning.gr/survey/index.php/599173/lang-el από 27/3/2017 έως 03/04/2017 και ώρα 24:00.

Μετά την κατάρτιση του τελικού πίνακα, δικαιολογητικά θα ζητηθούν από την επιτροπή αξιολόγησης ΜΟΝΟ από τους επιλεγέντες εκπαιδευτικούς και τους επιλαχόντες, δηλαδή οι πρώτοι 16 εκπαιδευτικοί. Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ψηφιακά σε αρχεία pdf στον υπεύθυνο της παιδαγωγικής ομάδας eTwinning κο Τζιμόπουλο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Την αξιολόγηση των προτάσεων καθώς και την τελική επιλογή θα εκτελέσει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση και επιλογή θα πραγματοποιηθεί με βάση την αίτηση του ενδιαφερομένου, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα υποβολής. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η εκ των υστέρων συμπλήρωσή τους ή διόρθωσή τους.

Οι προτάσεις των υποψηφίων συνεργατών θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίστηκαν παραπάνω στη παρούσα πρόσκληση, θα βαθμολογηθούν με βάση τον αντίστοιχο πίνακα βαθμολόγησης και θα καταταχθούν σύμφωνα με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας τους σε φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι ισοβαθμήσαντες θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη, διαδικασία κατά την οποία θα τηρούνται πρακτικά.

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΥΠΠΕΘ.

Κατόπιν της ανάρτησης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα:
- Υποβολής ένστασης εντός 5 ημερών από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης στο ΥΠΠΕΘ (Γραμματεία Γενικής Δ/νσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης γρ. 1027, 1ος Όροφος) ιδιοχείρως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή ταχυδρομικά (ΕΛΤΑ ή courier).

Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ο φάκελος θα πρέπει να φέρει την ένδειξη: «Ένσταση Πρόσκλησης ΕΥΥ eTwinning ». Το εμπρόθεσμο της ένστασης ή της αίτησης πρόσβασης κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης που φέρει ο φάκελος αποστολής.

Εάν η τελευταία ημέρα της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων ή των αιτήσεων πρόσβασης είναι Σάββατο ή ημέρα αργίας, τότε η προθεσμία παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την αργία.
Ενστάσεις ή αιτήσεις πρόσβασης που περιέρχονται (ιδιοχείρως) στην υπηρεσία ή φέρουν την ταχυδρομική σήμανση μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας, λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά θεωρούνται εκπρόθεσμες (απαράδεκτες).

7. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υποβολή προτάσεων και άλλες διαδικαστικές διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στον κο Τζιμόμουλο Νικόλαο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα