edu.klimaka.gr

Πρόσκληση Ένταξης σε Μητρώο Προγραμματιστών Ανοικτού Λογισμικού ΥΠΠΕΘ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Αρ.Πρωτ.4407/Α3/11-02-2017/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄-ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
E-mail : jkatop(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Ι. Κατωπόδης
Τηλέφωνο : 2103443606
FAX : 2103442230

ΘΕΜΑ: « Πρόσκληση για δημιουργία Μητρώου Προγραμματιστών Ανοικτού Λογισμικού του ΥΠ.Π.Ε.Θ και εποπτευόμενων φορέων »

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) για την καλύτερη αξιοποίηση των υπαρχόντων πληροφοριακών συστημάτων του σε θέματα διαλειτουργικότητας, με βασικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών σε γονείς, μαθητές, φοιτητές, επιστημονικό, εκπαιδευτικό προσωπικό και διοικητικούς υπαλλήλους, συγκρότησε και λειτουργεί ομάδα προγραμματιστών ανάπτυξης λογισμικού ανοικτού κώδικα, πιο αναλυτικές πληροφορίες για την ομάδα στο http://ostmgmt.minedu.gov.gr/. Η ομάδα προγραμματιστών λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΕΘ και συνεργάζεται με αναλυτές προγραμματιστές εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και με στελέχη εποπτευόμενων φορέων του, για την υλοποίηση εφαρμογών λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Σκοπός του Μητρώου Προγραμματιστών Ανοικτού Λογισμικού είναι η δημιουργία και ο διαρκής εμπλουτισμός μιας βάσης δεδομένων έμπειρων προγραμματιστών, δυνητικών συνεργατών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εποπτευομένων φορέων του, ώστε:

  • Ομάδες εργασίας που συστήνονται στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων, να αξιοποιούν κατά περίπτωση στελέχη με τεχνογνωσία για τον συνεργατικό σχεδιασμό και υλοποίηση έργων,
  • Να διασφαλιστεί η διαρκής διαθεσιμότητα ενός ικανού αριθμού προγραμματιστών με εξειδικευμένα προσόντα, εμπειρία και δεξιότητες, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών ανοιχτού, στο πλαίσιο δράσεων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και των εποπτευομένων φορέων του.

Καλούνται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με εμπειρία σε έργα ανοιχτού λογισμικού, να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο http://opengov.minedu.gov.gr/mitroo

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

 


Αρ.Πρωτ.21222/Δ8/08-02-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες : Π. Αγγελόπουλος
Τηλέφωνο : 210 344 2060

ΘΕΜΑ : «Μητρώο Προγραμματιστών Ανοικτού Λογισμικού»

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), συγκροτεί Μητρώο Προγραμματιστών Ανοικτού Λογισμικού.
Σκοπός του Μητρώου είναι η δημιουργία και ο διαρκής εμπλουτισμός μιας βάσης δεδομένων έμπειρων προγραμματιστών, δυνητικών συνεργατών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εποπτευομένων φορέων του.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, με εμπειρία σε έργα ανοιχτού λογισμικού, να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο http://opengov.minedu.gov.gr/mitroo

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα