edu.klimaka.gr

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΗΜΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ. Ν. 1804/1988
Κάνιγγος 27
106 82, Αθήνα
Τηλ.: 210 38 21 524
210 38 29 266
Fax: 210 38 33 597
http://www.eex.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στελέχωση των επιτροπών για τη διεξαγωγή του 31ου ΠΜΔΧ 2017

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ διοργανώνει τον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ) ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Προσκαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν:

α) την Επιστημονική Επιτροπή (επιτροπή θεμάτων), να αποστείλουν τα στοιχεία τους (σύντομο βιογραφικό & πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) και τα θέματα που προτείνουν για τον ΠΜΔΧ, σε ηλεκτρονική μορφή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, με την ένδειξη «θέματα ΠΜΔΧ». Τα προτεινόμενα θέματα θα πρέπει να συνοδεύονται από τις λύσεις τους και να αναφέρονται στη διδακτέα ύλη της Α΄ Λυκείου ή της Β΄ Λυκείου ή της Γ΄ Λυκείου ή και σε ύλη η οποία δεν είναι διδακτέα, αλλά στην εκφώνηση δίνονται όλες οι αναγκαίες πληροφορίες.

Σε ότι αφορά στα θέματα:
- Τα θέματα της θεωρίας θα πρέπει να είναι πολλαπλής επιλογής σε καταφατική και όχι ερωτηματική μορφή, σύμφωνα με το υπόδειγμα ή τα θέματα του 30ου ΠΜΔΧ, τα οποία είναι αναρτημένα: https://www.eex.gr/news/deltia-tupou/1495-30os-panellinios-mathitikos-diagonismos-ximeias-2016-arxeia-diagonismou
- Οι ασκήσεις θα πρέπει να έχουν όλα τα ερωτήματα σε μορφή πολλαπλής επιλογής και να συνοδεύονται από πλήρεις λύσεις με προτεινόμενη βαθμολόγηση. Προτεινόμενη γραμματοσειρά Calibri 11

Το σύνολο των θεμάτων που θα αποσταλούν και θα είναι επιστημονικά ορθά θα αναρτηθούν μία εβδομάδα μετά το πέρας του ΠΜΔΧ στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ, ως τράπεζα θεμάτων για εξάσκηση, μαζί με τα ονόματα των συναδέλφων οι οποίοι θα τα έχουν αποστείλει.

Η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα κάνει τον έλεγχο και την τελική επιλογή των θεμάτων στα γραφεία της ΕΕΧ, θα απαρτίζεται από τον/την Πρόεδρο της ΕΕ ………………………., τον/την Αντιπρόεδρο και μέλος της Δ.Ε. ………………………. και έξι μέλη.

Τα έξι μέλη θα επιλεγούν μεταξύ των συναδέλφων που έχουν αποστείλει (μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2017,) θέματα και βιογραφικά, όπως προβλέπεται στη σελίδα 4 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΜΔΧ https://www.eex.gr/news/anakoinwseis/1663-epikairopoiimenos-kanonismos-dieksagogis-pmdx .

β) την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, να αποστείλουν τα στοιχεία τους (σύντομο βιογραφικό & πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017.

Τα καθήκοντα των μελών της οργανωτικής επιτροπής, είναι:

  • Η εξασφάλιση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας των εξεταστικών κέντρων και των επιτηρητών,
  • Η δοκιμαστική αποστολή θεμάτων τουλάχιστον 2 ημέρες πριν τον ΠΜΔΧ
  • Η αποστολή των θεμάτων καθώς και των οδηγιών, στα εξεταστικά κέντρα την ημέρα του διαγωνισμού,
  • Η ταξινόμηση και αρίθμηση των γραπτών κατά την επιστροφή τους στην ΕΕΧ,
  • Η συμμετοχή και η εποπτεία για την ασφαλή και έγκαιρη διόρθωση των γραπτών.
  • Η εξαγωγή και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
  • Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η συγγραφή σχετικού άρθρου για την ιστοσελίδα της ΕΕΧ και τα Χημικά Χρονικά.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

- Οι επιτροπές λειτουργούν σε εθελοντική βάση και δεν προβλέπεται κάποιου είδους αμοιβή, εκτός αν υπάρξει ρητή απόφαση της ΔΕ της ΕΕΧ, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Συνόδου της 10ης ΣΤΑ στις 10-12-16 (σελίδα 6 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΜΔΧ).

- Βεβαίωση συμμετοχής στη διόρθωση του ΠΜΔΧ θα δοθεί σε όσους ολοκληρώσουν τον έλεγχο τουλάχιστον για το 3-5% των τετραδίων εξέτασης, και συμμετάσχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Συνόδου της 10ης ΣΤΑ στις 10-12-16 ( στη σελίδα 6 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΜΔΧ)

- Ο 2ος μέντορας ο οποίος θα συνοδεύσει την Ελληνική Αποστολή στην Ολυμπιάδα Χημείας στην Ταϊλάνδη, επιλέγεται μεταξύ των μελών της Επιστημονικής ή Οργανωτικής Επιτροπής με την προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι προδιαγραφές που ορίζονται από τον κανονισμό του ΠΜΔΧ.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΙΛΛΕΝΙΑ ΣΙΔΕΡΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ