edu.klimaka.gr

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΕΠΑΣ (ΦΕΚ 1456/2011)

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΕΠΑΣ)

(ΦΕΚ 1456/2011 - Αριθμ.67183/Γ2)

Αριθ. Πρωτ. 67183/Γ2/14-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ
ΑΔΑ:4ΑΣ39-ΕΛΨ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄
Πληροφορίες: Μερκούρης Σ, Σταθόπουλος Ν. (an. 29)
Τηλέφωνο: 210 3443010-3011

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ’ αριθ. 118842/Γ2/17-09-2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφασης Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ. «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.»

H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 7, παρ. 2 του ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78 Α΄) «Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις», καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 18, παρ.1, περ. στ. του ν. 3475/2006 (ΦΕΚ 146 Α΄) «Οργάνωση και λειτουργία της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

2. Την υπ’ αριθ. 118842/Γ2/17-09-2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφαση του Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ. «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

3. Τις υπ’ αριθ. 20/03-11-2010 (θέμα 3ο) και 4/09-02-2011 (θέμα 4ο) Πράξεις του Τμήματος Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

4. Τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 1120/Η/7-1-2010 απόφασης του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υπ.Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου και Ιωάννη Πανάρετου» (ΦΕΚ 1 Β΄)

5. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα», που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α΄), κατ’ εφαρμογή των οποίων βεβαιώνεται ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

Τροποποιούμε-συμπληρώνουμε την υπ’ αριθ. 118842/Γ2/17-09-2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφαση του Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ. «Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.» ως ακολούθως:

1. Τα μαθήματα «Λειτουργία επισιτιστικών επιχειρήσεων», «Δομή και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων», «Τουριστική οικονομία», «Λειτουργία τμήματος ορόφων» και «Εφαρμογές προγραμμάτων Η/Υ στις επισιτιστικές επιχειρήσεις», που προβλέπονται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζονται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ09 (Οικονομολόγων), ΠΕ18.02 (Διοίκησης
Επιχειρήσεων) και ΠΕ18.03 (Λογιστικής).

2. Το μάθημα «Τουρισμός-πολιτισμός-κοινωνία», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ02 (Φιλολόγων).

3. Το μάθημα «Τουριστική Γεωγραφία», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων).

4. Τα μαθήματα «Λειτουργία κουζίνας και βασικές αρχές μαγειρικής τέχνης» και «Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος οίνων», που προβλέπονται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζονται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.36 (Τεχνολόγων Τροφίμων-Διατροφής-Οινολογίας & Τεχν. Ποτών).

5. Το μάθημα «Ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ14.04 (Γεωπόνων) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.36 (Τεχνολόγων Τροφίμων-Διατροφής-Οινολογίας & Τεχν. Ποτών).

6. Τα μαθήματα «Οργάνωση επισιτιστικών επιχειρήσεων», «Μηχανοργάνωση Υποδοχής Ξενοδοχείου», «Ι.Έλεγχος και τιμολόγηση στις επισιτιστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΙΙ.Σύνθεση καταλόγου και μενού», «Τουριστικό Μάρκετινγκ» και «Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείου» που προβλέπονται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζονται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ09 (Οικονομολόγων), ΠΕ18.02 (Διοίκησης Επιχειρήσεων) και ΠΕ18.03 (Λογιστικής).

7. Το μάθημα «Λειτουργία μπαρ», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.36 (Τεχνολόγων Τροφίμων-Διατροφής- Οινολογίας & Τεχν. Ποτών) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων).

8. Το μάθημα «Ι. Τουριστική Νομοθεσία ΙΙ. Εργασιακές Σχέσεις στον τουρισμό», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών της Β΄ τάξης ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ13 (Νομικής-Πολιτικών Επιστημών) και ως Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ18.35 (Τουριστικών Επιχειρήσεων).

9. Το μάθημα «Αγγλικά ειδικότητας», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών των Α΄ και Β΄ τάξεων ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας).

10. Το μάθημα «Γαλλικά ειδικότητας», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών των Α΄ και Β΄ τάξεων ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ05 (Γαλλικής Γλώσσας).

11.Το μάθημα «Γερμανικά ειδικότητας», που προβλέπεται στην ειδικότητα Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών των Α΄ και Β΄ τάξεων ΕΠΑ.Σ. του Πίνακα (δ) αντιστοιχίας διδασκομένων μαθημάτων των ΕΠΑ.Σ. και κλάδων-ειδικοτήτων εκπαιδευτικών σε Α΄ και Β΄ ανάθεση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, ορίζεται ως Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητας ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας).

Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθ. 118842/Γ2/17-09-2008 (ΦΕΚ 1984 Β΄) απόφαση του Υφυπουργού ΥΠ.Ε.Π.Θ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Λήψη του πρωτότυπου εγγράφου ΦΕΚ 1456/2011 με τις αναθέσεις μαθημάτων στις ΕΠΑΣ

Σχετικά Άρθρα