ΔΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΓΡΑΣΕΠ - ΚΕΣΥΠ) --

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Pin It

ΔΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΓΡΑΣΕΠ - ΚΕΣΥΠ)

Αρ.Πρωτ. 34198/Γ7/22-03-2011/ΥΠΔΒΜΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α' ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
email: sep(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Μ. Νάση
Τηλ.: 210 344-2222, 210 344-2224
FAX:210 344-3343

Θέμα:«Ενημέρωση μαθητών νια τη συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου»

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μαθητών, σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα θέλαμε να επισημάνουμε τη λειτουργία των δομών ΣΕΠ, που βρίσκονται στις έδρες και σε μεγάλες πόλεις των Περιφερειών (79 ΚΕΣΥΠ) καθώς και σε σχολικές μονάδες (570 ΓΡΑΣΕΠ).

Έργο των δομών αυτών είναι η στήριξη των μαθητών για την προσωπική τους ανάπτυξη σε κομβικά σημεία της εκπαιδευτικής τους πορείας: μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, επιλογή κατεύθυνσης/τομέα, συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου, πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους, καθώς και ενημέρωση υποψηφίων, γονέων/κηδεμόνων και καθηγητών σε θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τις δομές, οι σχετικές διευθύνσεις και τα. τηλέφωνα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr/sep. Επίσης, με την επιλογή Δ/νσης Β'/θμιας Εκπαίδευσης συγκεκριμένης περιοχής, γίνεται αναζήτηση της πλησιέστερης δομής και του ωραρίου λειτουργίας της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.rinineclu.gov.gr/efarmoges/kesvpgrasep.php.


Εκτύπωση