ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Μετεγγραφές Μαθητών σε Σχολεία Εξωτερικού

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αρ.Πρωτ.Φ.814.13/199624/Η2/23-11-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ,
ΔΙΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΞΕΝΩΝ
& ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
TMHMA ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ,
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Πληροφορίες : Α. Σιδέρη
Τηλέφωνο : 210 3442362
Φαξ Φαξ: 210 3442299
Ηλ/κή δ/νση:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΘΕΜΑ: «Μετεγγραφές μαθητών/τριών»

Σχετικά με το ζήτημα της μετεγγραφής μαθητών/τριών από τα σχολεία της ημεδαπής προς τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και αντίστροφα σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Η αποστολή του ατομικού δελτίου του/της μαθητή/τριας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα σχετικά υπηρεσιακά σημειώματα που έχουν ανταλλάξει οι Διευθυντές των σχολείων και από την αίτηση μετεγγραφής του γονέα. Επίσης, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο το πεδίο με τα στοιχεία του κηδεμόνα στο ατομικό δελτίο, ενώ το ατομικό δελτίο θα πρέπει να είναι θεωρημένο (σφραγισμένο) και να φέρει την υπογραφή του Διευθυντή του σχολείου και του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να ενημερώσουν τα σχολεία που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους (μέσω των Δ/σεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και τα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τα σχολεία περιοχής ευθύνης τους.

Η Αν. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ