Διανομή Φρούτων σε Δημοτικά Σχολεία (Μπανάνες)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΜΠΑΝΑΝΕΣ)

Αρ.Πρωτ.Φ.14/736/183527/Δ1/03-12-2014/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΗΣ
ΔIΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ &, ΟΡϊΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ' ΜΑΘHΤIKHΣ ΜΕΡIΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης- υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας - Διανομή φρούτων στους μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι, η εταιρία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες καταναλωτές, προτίθεται να υλοποιήσει για τρίτη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτος 2014-2015, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες σχολικές χρονιές στις σχολικές μονάδες Π.Ε. της χώρας.

Μέσω του προγράμματος θα γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Επισημαίνεται ότι τα φρούτα που θα διανεμηθούν στους μαθητές δεν πρέπει να φέρουν σε κανένα σημείο τους το εμπορικό σήμα της εν λόγω εταιρίας.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι, η ανωτέρω εταιρία, ευαισθητοποιημένη από τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, προτίθεται να προβεί στην αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

Παρακαλούνται οι οικείοι Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων όπως μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων και κατ΄ επέκταση, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής. Επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή μπανάνας, η κατανάλωση της οποίας αντενδείκνυται σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων, όπως ενημερώνουν την προηγούμενη μέρα εγγράφως τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών, ζητώντας τη συγκατάθεσή τους για την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από τους μαθητές.

Η εταιρία οφείλει, πριν την επίσκεψή της στις σχολικές μονάδες, να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθυντή του σχολείου, ώστε να μη διαταράσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προαιρετική.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


Εκτύπωση