edu.klimaka.gr

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ - ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΕΠ ..

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΝΗΣΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΕΠ

 

Η βεβαίωση γνησίου υπογραφής δεν απατείτει πλεόν καθώς γίνεται ηλεκτρονικά βεβαίωση και εξουσιοδότηση

 

 


Αρ.Πρωτ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.15/οικ.6178/21-03-2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΗ
Τηλ. : 210 3393-113, 210 3393-108
FAX: 210 3393-020, 210 3393-100

ΘΕΜΑ: "Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής και επικύρωση αντιγράφων εγγράφων, από υπαλλήλους των Κ.Ε.Π.".

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - , στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με τη Διοίκηση, προχώρησε στη θεσμοθέτηση νέας διάταξης, με το νόμο3448/2006 (Φ.Ε.Κ.57/Α΄/15-3-2006) «Για την περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα και ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης», με την οποία βελτιώνονται και καθίστανται οι διοικητικές διαδικασίες, περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές.

Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση της διάταξης του άρθρου 17 του νόμου αυτού, επεκτείνεται η αρμοδιότητα για τις διαδικασίες της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής και της επικύρωσης αντιγράφων εγγράφων, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και στους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που υπηρετούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Άμεση συνέπεια της ρύθμισης αυτής είναι η επίτευξη μεγαλύτερης λειτουργικότητας των Κ.Ε.Π. και ταχύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, καθόσον η διεκπεραίωση των εν λόγω διαδικασιών, που ευρέως ζητούνται από τους πολίτες, γίνεται πλέον από όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα Κ.Ε.Π., ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους, ως τακτικών ή υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Σχετικά με τη νέα ρύθμιση, επισημαίνουμε ότι όλες οι Διοικητικές Αρχές είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται τα έγγραφα, στα οποία έχει γίνει η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής ή η επικύρωση αντιγράφων εγγράφων, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα, από τους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π., που υπηρετούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή με σύμβαση μίσθωσης έργου.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού των Υπουργείων, καθώς και οι Διευθύνσεις Διοίκησης των Περιφερειών, παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την εγκύκλιο στους φορείς του δημοσίου τομέα που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της περιοχής της Περιφέρειας.

Σας γνωρίζουμε ότι η εγκύκλιος έχει καταχωρηθεί στο δικτυακό τόπο της Υπηρεσίας μας -www.gspa.gr-, στη διαδρομή: Δημόσια Διοίκηση/ Οργάνωση/ Επικύρωση Αντιγράφων.

Η Διεύθυνση Σχέσεων Κράτους - Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα