ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΕΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΕΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Αρ.Πρωτ.199062/Λ/27-12-2013/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Emai : angelzaf(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Άγγελος Ζαφειρόπουλος
Τηλέφωνο : 210 344 2636
FAX : 210 344 2230

ΘΕΜΑ: Αποτύπωση των τηλεπικοινωνιακών τελών των μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανταποκρινόμενο στην ανάγκη περιορισμού των λειτουργικών δαπανών, αναζητά λύσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μείωση του κόστους των τηλεπικοινωνιακών τελών που επωμίζονται οι μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ταυτόχρονο στόχο την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Για τον σωστό σχεδιασμό της λύσης απαιτείται η ακριβής γνώση του ετήσιου κόστους που δαπανάται από τις σχολικές μονάδες για τις υπηρεσίες τηλεφωνίας. Για το σκοπό αυτό αναπτύχτηκε από το ΙΤΥΕ / Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το σύστημα «Καταγραφής Κόστους Τηλεφωνίας» http://survey.sch.gr/telephony/ στο οποίο καλούνται να συνδεθούν (μέσω του επίσημου λογαριασμού της μονάδας στο ΠΣΔ) όλες οι σχολικές και διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταγράψουν τα παρακάτω στοιχεία:

- Tο πλήθος των τηλεφωνικών συνδέσεων που διαθέτει κάθε μονάδα και τους αντίστοιχους τηλεφωνικούς αριθμούς.

- Το μηνιαίο ή διμηνιαίο κόστος των τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε τηλεφωνικής σύνδεσης για το έτος 2013. Εφόσον η μονάδα διαθέτει στο αρχείο της στοιχεία κόστους προηγούμενων ετών (δηλ. ετών 2012, 2011, 2010), παρακαλείται για την καταχώρησή τους.
(Στο κόστος περιλαμβάνεται το σύνολο των χρεώσεων, δηλαδή, πάγια τέλη, τέλη κλήσεων, τέλη φραγής, ΦΠΑ, κλπ.)

- Ο πάροχος (εταιρεία) που προσφέρει τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας.

Η καταχώρηση των στοιχείων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και 31/1/2014.

Η συγκέντρωση και η επεξεργασία των στοιχείων αυτών θα επιτρέψει στο Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάσει λύσεις για την κεντρική διαχείριση των κυκλωμάτων τηλεφωνίας, ώστε στο προσεχές μέλλον να ελαφρυνθεί ο προϋπολογισμός των Σχολικών Επιτροπών από το κόστος των υπηρεσιών τηλεφωνίας, αλλά και η συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου.

Απορίες ή προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη σύνδεση ή κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων στο σύστημα «Καταγραφής Κόστους Τηλεφωνίας», θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Καταγραφή Κόστους Τηλεφωνίας» και θα απαντώνται από την Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Ο Γενικός Γραμματέας

Αθανάσιος Κυριαζής


Εκτύπωση