edu.klimaka.gr

Πρόσκληση για Συντονιστές / Υπεύθυνους Μαθητείας σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης 2023-2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2023-2024

Αρ.Πρωτ.70720/Κ5/26-06-2023/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
TΜΗΜΑ Β
Ε-mail: mathiteia_deek(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ Παπαμανώλης
Τηλέφωνο: 210-344 2478

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία»

Σε συνέχεια της με αρ πρωτ 41362/Κ5/07.04.2023 πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν με θέμα «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία» ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην πρόσκληση, ξεκινούν την ημερομηνία που θα ορκισθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές τις 25.06.2023. Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχείο xronismos.xls.
  • Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ 9ΒΧΜ46ΜΤΛ6-0ΜΗ), θα υπάρχει περίοδος υποβολής συμπληρωματικών αιτήσεων ενδιαφερομένων, από την ημερομηνία ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και μέχρι τις 13:00 της πέμπτης ημέρας από την ημερομηνία εκείνη.
  • Οι εισηγήσεις για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν, πρέπει να έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στο Τμήμα Β/ΔΕΕΚ (email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης 18.07.2023.
    Σύμφωνα με το Νόμο 4763/2020 το πλήθος των προτεινόμενων για τις θέση Συντονιστή ΠΔ.Ε. για τη Μαθητεία ή Υπεύθυνου Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, εξαρτάται από το πλήθος των τμημάτων μαθητείας που λειτουργούν.
  • Όσον αφορά την μοριοδότηση των αιτήσεων επισημαίνουμε:
    1. Σε περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν ταυτόχρονα εκπαιδευτική και διοικητική προϋπηρεσία, η προαπαιτούμενη τριετής προϋπηρεσία αφαιρείται μόνο μία φορά.
    2. Οι υποψήφιοι που δικαιούνται μόρια για ανάληψη καθηκόντων για έναρξη της Μαθητείας περιόδου 2021-22, είναι οι υποψήφιοι που θα προσκομίσουν αντίγραφα των εισηγήσεων που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης-Τμήμα Β’ από τους Διευθυντές των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σε απάντηση της με αρ πρωτ. 117295/16.09.2021 πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας σας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Γεώργιος Παπαμανώλης

 


Αρ.Πρωτ.41362/Κ5/07-04-2023/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
TΜΗΜΑ Β
Ε-mail: mathiteia_deek(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Γ Παπαμανώλης
Τηλέφωνο: 210-344 2478

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ Π.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ Δ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Προσκαλεί

τους εν ενεργεία διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν 4763/2020/2021 (Α’ 254), όπως ισχύει. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην πρόσκληση ορίζονται στην με αρ. πρωτ.138797/Κ5/2021 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας για την επιλογή Συντονιστών Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) για τη Μαθητεία» (Β’ 5253), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. πρωτ. 16037/Κ5/2023 Υπουργική Απόφαση (Β’ 735) και ισχύει.

Ι. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ Π.Δ.Ε. /ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ Δ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και των Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία περιγράφονται στα άρθρα 15 και 16 της 109153/Κ5/12.09.2022 Υπουργικής Απόφασης, «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» (Β’ 4771), όπως ισχύει.

Η θητεία των Συντονιστών Π.Δ.Ε. και των Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους.

ΙΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1. Υποψήφιοι για επιλογή σε θέση Συντονιστή Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία είναι διοικητικοί υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, και έχουν συνολικά τριετή τουλάχιστον υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί.

2. Υποψήφιοι για επιλογή σε θέση Υπεύθυνου Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία είναι διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, και έχουν συνολικά τριετή τουλάχιστον υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί.

3. Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων.

ΙΙΙ. ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

1. Δεν επιλέγεται ως Συντονιστής Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία ή Υπεύθυνος Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, εκπαιδευτικός ή διοικητικός υπάλληλος α) στον οποίον, μετά την εξάντληση της πειθαρχικής διαδικασίας, έχει επιβληθεί για πειθαρχικό παράπτωμα η ποινή της προσωρινής παύσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα ν. 3528/2007 (Α' 26) ή για τον οποίο συντρέχουν τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα, όπως ισχύει β) του οποίου τα πιστοποιητικά των τυπικών προσόντων που προσκομίζονται κατά τη διαδικασία επιλογής είναι πλαστά ή υποβάλλει στη διαδικασία αυτή αναληθείς δηλώσεις με σκοπό την παραπλάνηση της υπηρεσίας και σε βάρος του ασκούνται όλες οι προβλεπόμενες διοικητικές, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

2. Αποκλείονται της υποβολής αίτησης υποψηφιότητας:

  1. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα σε θέσεις με θητεία, η οποία λήγει μετά τον χρόνο έναρξης της θητείας των Συντονιστών Π.Δ.Ε./Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη μαθητεία, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  2. Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στα σχολεία αυτά, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του ν. 3328/05 (Α' 80).

3. Τα κωλύματα επιλογής δεν πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας, όσο και κατά το χρόνο τοποθέτησης.

IV. YΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη διαδικασία επιλογής εντός αποκλειστικής προθεσμίας η οποία άρχεται την Τρίτη 11-04-2023 και λήγει την Τετάρτη 26-04-2023 .

1. Οι αιτήσεις με τον φάκελο των δικαιολογητικών θα πρέπει να έχουν περιέλθει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με ευθύνη των υποψηφίων (με ταχυδρομείο, ταχυμεταφορά ή αυτοπροσώπως), έως τη Τετάρτη 26-04-2023 και ώρα 13:00μ.μ. Αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω e -mail ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη. Μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας κανένας φάκελος δεν γίνεται δεκτός, ούτε συμπληρωματικά δικαιολογητικά ή οποιαδήποτε μεταβολή στην αίτηση υποψηφιότητας ακόμα κι αν φέρει σήμανση εμπρόθεσμης ημερομηνίας κατάθεσης του ταχυδρομείου. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να μεριμνήσουν για το εμπρόθεσμο της υποβολής των αιτήσεων τους με το φάκελο των δικαιολογητικών, εντός της ανωτέρω καθοριζόμενης προθεσμίας. Η έντυπη αίτηση υποψηφιότητας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. (www.gsae.edu.gr) και της οικείας Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης.

2. Στις αιτήσεις θα πρέπει να επισυνάπτονται:

  1. Πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών από το οποίο να προκύπτει ο ακριβής χρόνος Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας σε ΕΠΑ.Λ. καθώς και η χρόνος συνολικής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, αν ο υποψήφιος είναι εκπαιδευτικός.
  2. Βεβαιώσεις άσκησης καθηκόντων από τις οποίες να προκύπτει η διοικητική εμπειρία όπως περιγράφεται στον πίνακα κριτηρίων μοριοδότησης.
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών, μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών και επιμόρφωσης.
  4. Αποδεικτικό πιστοποιημένης επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), (εφόσον υπάρχει).
  5. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86.

Δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν μοριοδοτούνται έγγραφα που αποτέλεσαν ειδικά προσόντα διορισμού.

Οι βεβαιώσεις ή τα υπηρεσιακά έγγραφα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση και στην άσκηση διοικητικών καθηκόντων θα πρέπει να αναφέρουν χρόνο έναρξης και λήξης.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αριθμούνται και επισυνάπτονται στην αίτηση. Προσόντα που δεν αποδεικνύονται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά δεν λαμβάνονται υπόψη στη μοριοδότηση και δεν μοριοδοτούνται.

Επισημαίνεται ότι:

  1. Οι ενδιαφερόμενοι στην αίτησή τους δύνανται να υποβάλλουν ταυτόχρονα υποψηφιότητα για Συντονιστής Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπεύθυνος Δ.Δ.Ε για τη Μαθητεία. Σε αυτή την περίπτωση το αίτημα για επιλογή ως Συντονιστής Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, εξετάζεται κατά προτεραιότητα.
  2. Η αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση Συντονιστή Π.Δ.Ε. Μαθητείας ή / και Υπευθύνου Δ.Δ.Ε. Μαθητείας ενέχει τη θέση δήλωσης αποδοχής απόσπασης.
  3. Η ευθύνη της ορθής συμπλήρωσης της αίτησης ανήκει αποκλειστικά στους υποψήφιους
  4. Αίτηση που δεν φέρει την υπογραφή του υποψηφίου θέτει τον ενδιαφερόμενο εκτός διαδικασίας επιλογής.
  5. Με τις διατάξεις του άρθρου 1 του νόμου 4250/2014 (Α’ 74), καταργήθηκε η υποχρέωση υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων που έχουν εκδοθεί από τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς που υπάγονται στη συγκεκριμένη ρύθμιση και πλέον το Δημόσιο υποχρεούται να αποδέχεται τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των εγγράφων αυτών. Επομένως, όπου αναφέρεται στις εγκυκλίους ότι απαιτείται υποβολή εγγράφων, πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται δεκτά ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα αυτών.
  6. Ανάκληση της αίτησης υποψηφιότητας δε θα γίνεται δεκτή, εκτός εάν οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο υποψήφιος έχουν προκύψει μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησης.
  7. Η αίτηση του ενδιαφερόμενου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/86(Α΄75) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό του υποψηφίου από τη διαδικασία επιλογής της παρούσας, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών κυρώσεων.
  8. Ελλείψει υποβολής δικαιολογητικών ο φάκελος θεωρείται ελλιπής και ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας.
  9. Αιτήσεις υποψηφίων που δεν δηλώνουν για ποια κατηγορία είναι υποψήφιοι τίθενται εκτός διαδικασίας.

V. YΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Υπεύθυνη δήλωση

Υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία ο υποψήφιος αναφέρει:

«α) δεν έχω καταδικαστεί σε οποιαδήποτε ποινή για πράξεις ή παραλείψεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, Α’ 26) και δεν έχω τιμωρηθεί με οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή, για την οποία δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής της,

β) δεν έχω καταδικαστεί τελεσίδικα για πειθαρχικό παράπτωμα με την ποινή της προσωρινής ή της οριστικής παύσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Υπαλληλικού Κώδικα και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό μου τα κωλύματα διορισμού της παρ. 1 του άρθρου 8 του ίδιου κώδικα,

γ) δεν έχω διοριστεί σε δυσπρόσιτο σχολείο και δεν διανύω την υποχρεωτική υπηρεσία σ’ αυτό, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 21 του ν. 3328/2005 (Α’ 80),

ε) δεν υπηρετώ σε θέση με θητεία η οποία λήγει πέραν της 31-08-2023 ακόμα και σε περιπτώσεις παράτασης θητείας,

στ) τα δηλωθέντα στην αίτηση υποψηφιότητας και τα αναρτώμενα δικαιολογητικά είναι αληθή και έγκυρα».

2. Αντίγραφα τίτλων σπουδών (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) και αντίγραφα πιστοποιητικών επιμόρφωσης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Προκειμένου για τίτλους σπουδών που προέρχονται από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αυτοί πρέπει να είναι αναγνωρισμένοι από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π./ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) ή το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.).

Ξενόγλωσσες βεβαιώσεις, τίτλοι σπουδών και πιστοποιητικά επιμόρφωσης ή έγγραφα θα πρέπει να έχουν επίσημα μεταφραστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλο αρμόδιο κατά το νόμο όργανο.

3. Αποδεικτικό πιστοποιημένης γνώσης Τεχνολογιών και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α΄ επιπέδου, εφόσον υπάρχει. Η γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 9 του π.δ. 85/2022 (Α΄ 232) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

4. Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (για εκπαιδευτικούς)
(ημερομηνία έκδοσης έως και ένα (1) μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας) από το οποίο να πιστοποιείται ο ακριβής χρόνος της διδακτικής εμπειρίας σε ΕΠΑ.Λ. και της διοικητικής εμπειρίας, καθώς και η συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία του υποψηφίου.

VΙ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η κατάταξη των υποψηφίων σε αξιολογικούς πίνακες ανά Περιφέρεια θα γίνει βάσει των κριτηρίων:

Εμπειρία σε θέματα εφαρμογής Τάξης Μαθητείας, Διοικητική – εκπαιδευτική προϋπηρεσία, Άλλοι τίτλοι σπουδών – επιμόρφωσης και Νέες τεχνολογίες. Οι υποψήφιοι, για τη θέση Συντονιστή Π.Δ.Ε./ Υπευθύνου Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, υποβάλλονται επιπλέον σε συνέντευξη, στην οποία εκτιμάται η προσωπικότητα και η ικανότητά τους για την ανάληψη της θέσης.

Τα κριτήρια επιλογής και μοριοδότησης εξειδικεύονται και αποτιμώνται, σύμφωνα με την αρ. πρωτ.138797/Κ5/2021 Υπουργική Απόφαση (Β’ 5253), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. πρωτ. 16037/Κ5/2023 Υπουργική Απόφαση (Β’ 735), ως ακολούθως:

 

Μόρια ανά έτος

Μέγιστος αριθμός μορίων

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Συντονιστής Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία ή/και ανάληψη καθηκόντων για έναρξη της Μαθητείας περιόδου 2021-22, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 117295/16.09.2021 πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. & Ν.

6

24

Υπεύθυνος Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία ή/και συμμετοχή σε Ο.Υ.Μ.

4,5

18

Υπεύθυνος Εποπτείας Μαθητείας (ως Δ/ντης ΕΠΑ.Λ. ή  Δ/ντης Ε.Κ. - παρ.
2 του άρθρου 36 του ν. 4763/2020)

3,5

14

Διδασκαλία   εργαστηριακού   μαθήματος   ειδικότητας   σε   τμήμα   του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας

2

8

ΔΟΙΚΗΤΙΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Η παράλληλη άσκηση καθηκόντων δεν μοριοδοτείται αθροιστικά. Οποιαδήποτε διοικητική εμπειρία και προϋπηρεσία δεν μοριοδοτείται και ως διδακτική εμπειρία για την ίδια χρονική περίοδο.

Στη διδακτική εμπειρία δεν προσμετράται χρόνος άδειας άνευ αποδοχών, εκπαιδευτικής άδειας, ή απόσπασης σε θέση με διοικητικά καθήκοντα.

Διοικητική προϋπηρεσία (πέραν της 3ετίας)

1

6

Προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης (Δ/ντης-Υποδιευθυντής σχολικής μονάδας, Δ/ντης-Υποδιευθυντής Ε.Κ. – Τομεάρχης ΕΚ, Προϊστάμενος Τμήματος-Δ/νσης)

1,5

3

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε ΕΠΑ.Λ./Ε.Κ. (πέραν της 3ετιας και εκτός τμημάτων  Μεταλυκειακού  Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. )

1

6

ΑΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ

Διδακτορικό

 

5

Μεταπτυχιακό

 

4

Επιμόρφωση σε θέματα Μαθητείας
Αποδεικνύεται με βεβαίωσης παρακολούθησης του προγράμματος επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας της πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών/εκπαιδευτών σε θέματα μαθητείας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 500057 που υλοποιείται από το Ι.Ε.Π. ή αντίστοιχης επιμόρφωσης σε θέματα μαθητείας διάρκειας τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) ωρών

 

2

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) Α’ επιπέδου. Η γνώση Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου αποδεικνύεται με τη σχετική πιστοποίηση ή σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 9 του Π.Δ.. 85/2022 (Α΄ 232) για την απόδειξη της γνώσης χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

 

2

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

12

2. ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ- ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

2.1 Ο έλεγχος των αιτήσεων, των δικαιολογητικών και της συνδρομής των προϋποθέσεων συμμετοχής στη διαδικασία των υποψηφίων, η απόρριψη των αιτήσεων που δεν πληρούν τους όρους της παρούσας και η μοριοδότηση των κριτηρίων όπως περιγράφονται παραπάνω, διενεργούνται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από υπαλλήλους της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που συντονίζει προϊστάμενος τμήματος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (συντονιστής διαδικασίας μοριοδότησης).

2.2 Μετά το πέρας του ως άνω ελέγχου, ο συντονιστής διαδικασίας μοριοδότησης της παρ 2.1 συντάσσει και ανακοινώνει έως την Τετάρτη 03-05-2023 στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης πίνακες με τους αποκλειόμενους από τη διαδικασία επιλογής, στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ενστάσεις επί των παραπάνω πινάκων υποβάλλονται μόνο μία φορά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (03) εργασίμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους και εξετάζονται από τριμελή επιτροπή ενστάσεων, που συγκροτείται από υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ και τουλάχιστον έναν Προϊστάμενο Τμήματος αυτής, ως Πρόεδρο. Έργο της ως άνω Επιτροπής είναι η εξέταση κάθε είδους ενστάσεων που υποβάλλονται από τους υποψήφιους κατά τους όρους της παρούσας πρόσκλησης και η έκδοση οριστικής απόφασης επ' αυτών.

2.3 Μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων επί των πινάκων αποκλειομένων από την επιτροπή της παρ. 2.2, την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων και της μοριοδότησης, σύμφωνα με την παρ. 2.1 και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνεντεύξεων των υποψηφίων από την επιτροπή της παρ. 2.4, συντάσσονται από το συντονιστή διαδικασίας μοριοδότησης της παρ. 2.1 και ανακοινώνονται έως την Τρίτη 16-05-2023 οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας. Ενστάσεις επί της μοριοδότησης των κριτηρίων της Εμπειρίας σε Θέματα Εφαρμογής Τάξης Μαθητείας, της Διοικητικής-Εκπαιδευτικής Προϋπηρεσίας, των Άλλων Τίτλων Σπουδών – Επιμορφώσεων και Νέες Τεχνολογίες, υποβάλλονται μόνο μία φορά, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (03) εργασίμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων κατάταξης, και εξετάζονται από την τριμελή επιτροπή ενστάσεων της παραγράφου 2.2, η οποία αποφαίνεται οριστικά επ' αυτών. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων, συντάσσονται οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων.

2.4 Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων διενεργούνται, αξιολογούνται και μοριοδοτούνται από τριμελή επιτροπή, που συγκροτείται από Προϊσταμένους Τμημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της οποίας Πρόεδρος είναι ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

2.5 Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων βάσει των μορίων τους ανακοινώνονται έως τη Δευτέρα 29-05-2023 στην ιστοσελίδα της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και ισχύουν μέχρι την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους από την κύρωσή τους. Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σ' αυτούς καλύπτουν τις κενές ή τις κενούμενες θέσεις που θα προκύπτουν κατά το χρονικό διάστημα ισχύος τους, για το υπόλοιπο της θητείας. Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στους οριστικούς πίνακες κατάταξης, προηγείται ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο αριθμό μορίων στη Συνέντευξη.

2.6 Οι υπάλληλοι που θα ασχοληθούν με την μοριοδότηση, ο συντονιστής διαδικασίας μοριοδότησης, και οι προβλεπόμενες στην παρούσα απόφαση επιτροπές ορίζονται/συγκροτούνται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και η θητεία τους λήγει με το πέρας των διαδικασιών επιλογής και τοποθέτησης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

  1. Οι ενστάσεις απευθύνονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά (με e-mail) για τη λήψη αριθμού πρωτοκόλλου αποκλειστικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου της οικείας Περιφερειακής Δ/νση Εκπαίδευσης. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων καμία ένσταση δεν γίνεται δεκτή. Δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως ατεκμηρίωτες ενστάσεις κατά των πινάκων συνολικά, ή κατά του συνόλου των υποψηφίων που προηγούνται του ενιστάμενου.
  2. Το πρόγραμμα των συνεντεύξεων καταρτίζεται και ανακοινώνεται από την οικεία Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης. Οι συνεντεύξεις δύνανται να διεξαχθούν και μέσω τηλεδιάσκεψης.
  3. Η συμμετοχή στη συνέντευξη είναι υποχρεωτική. Οι υποψήφιοι που δεν προσέλθουν στη συνέντευξη, αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία επιλογής.

VII. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1. Βάσει των οριστικών πινάκων κατάταξης, ορίζεται άμεσα ένας Συντονιστής Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία. Ο ορισμός επί πλέον Συντονιστή Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία καθώς και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία γίνεται με την χρήση των οριστικών πινάκων κατάταξης, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις περί πλήθους τμημάτων μαθητείας που λειτουργούν, όπως αυτές αναφέρονται στις παρ 2 και 3 του άρθρου 39 του ν 4763/2020 (Α’ 254).

2. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή για την τοποθέτηση των επιλεχθέντων, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης και την προτίμησή τους, με θητεία, η οποία λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους. Για εκπαιδευτικούς που επιλέγονται ως Συντονιστές Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία ή Υπεύθυνοι Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία, προηγείται εισήγηση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για απόσπαση τους στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (για τους Συντονιστές Π.Δ.Ε.) ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (για τους Υπεύθυνους Δ.Δ.Ε.). Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναλάβουν καθήκοντα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης απόσπασης ή από την ημερομηνία που ορίζεται σ' αυτή.

3. Σε περιπτώσεις που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η θέση του Συντονιστή Π.Δ.Ε. για την Μαθητεία ή θέσεις Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για την Μαθητεία παραμένουν κενές, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης Μαθητείας, δύναται να επιλέξει και να τοποθετήσει:

(Α) ως Συντονιστές Π.Δ.Ε. για την Μαθητεία, διοικητικούς υπαλλήλους με οργανική θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

(Β) ως Υπεύθυνους Δ..Δ.Ε. για την Μαθητεία, διοικητικούς υπαλλήλους με οργανική θέση στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 138797/Κ5/2021 Υπουργική Απόφαση (Β’ 5253), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. πρωτ. 16037/Κ5/2023 Υπουργική Απόφαση (Β’ 735).

VIII. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

1. Η παρούσα αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.(www.gsae.edu.gr) και στην ιστοσελίδα των κατά τόπους Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης.

2. Οι αποδέκτες της παρούσας, γνωστοποιούν με κάθε πρόσφορο τρόπο την Πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα