edu.klimaka.gr

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ.Φύλλου 1848
29 Ιουλίου 2013

Αριθμ. 1623Υ/95673/Ζ1
Τροποποίηση της με αριθμ. Υ.Α. Ζ2/411/8−11−1995 «Αρμοδιότητες και λειτουργία του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της μειονοτικής εκπαίδευσης (ΦΕΚ Β΄ 954).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.695/1977 «Περί ρυθμίσεως θεμάτων τινών του διδακτικού και εποπτικού προσωπικού των Μειονοτικών Σχολείων και της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας» (ΦΕΚ Α΄ 264).
2. Τις διατάξεις του Ν.2341/1995 «Ρύθμιση θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού μειονοτικών σχολείων της Θράκης και της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 208).
3. Τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2640/1998 «Δευτεροβάθμια τεχνική−επαγγελματική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 206).
4. Τις διατάξεις του άρθρου 9, παρ 7 περ. α. του Ν.2817/2000 «Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 78)
5. Τις διατάξεις του Π.Δ. 1024/1979 «Περί συστάσεως θέσεων, κλάδων και βαθμών δια τους Μουσουλμάνους Δημοσίους εκπαιδευτικούς λειτουργούς των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης , αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θες/νίκης, του τρόπου διορισμού αυτών και ρυθμίσεως θεμάτων υπηρεσιακής καταστάσεως αυτών» (ΦΕΚ Α΄ 288).
6. Τις διατάξεις του Π.Δ. 1/2003 «Σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, αρμοδιότητες αυτών, όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία εκλογής των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών των συμβουλίων αυτών» (ΦΕΚ Α΄ 1).
7. Την αριθμ. Ζ2/141/1994 υπουργική απόφαση «Τροποποίηση−συμπλήρωση της απόφασης περί του τρόπου πρόσληψης μουσουλμάνων δασκάλων με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (ΦΕΚ Β΄ 464).
8. Την αριθμ. Ζ2/244/2001 υπουργική απόφαση «Συμπλήρωση της Ζ2/411/1995 απόφασης Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» (ΦΕΚ Β΄ 904)
9. Την αριθμ. Ζ2/411/8−11−1995 υπουργική απόφαση «Αρμοδιότητες και λειτουργία του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της μειονοτικής εκπαίδευσης».
10. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Τροποποιούμε την αριθμ. Ζ2/411/8−11−1995 υπουργική απόφαση «Αρμοδιότητες και λειτουργία του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της μειονοτικής εκπαίδευσης» ως προς το Β΄ Μέρος (Λειτουργία Συμβουλίου).

Ειδικότερα το άρθρο 5 αντικαθίσταται ως εξής:

«Το Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει νόμιμα όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα και μεταξύ των παρόντων παρίσταται ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος αυτού. Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου προεδρεύει ο αντιπρόεδρος και καλείται στη συνεδρίαση το αναπληρωματικό μέλος του προέδρου. Οι αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μαρούσι, 17 Ιουλίου 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Αρ.Φύλλου 954
20 Νοεμβρίου 1995

Αριθ. 22/411
Αρμοδιότητες και λειτουργία του Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβολίου του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΝ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.2341/1995 «Ρύθμιση θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού μειονοτικών σχολείων ... ».
2. Τις διατόξεις του Ν. 695/1977 "περί ρυθμίσεως θεμάτων τινών του διδακτικού και εποπτικού προσωπικού των μειονοτικών σχολεlων ...".
3. τις διατάξεις του Π.Δ. 1024/1979 "περί συστάσεως θέσεων, κλάδων και βαθμών για τους μουσουλμάνους δημοσίους εκπαιδευτικούς λειτουργούς ... ».
4. Την αριθ. Ζ2/141/1994 υπουργική απόφαση, αποφασίζουμε:

Α' Αρμοδιότητες Υ.Σ.Μ.Ε.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μειονοτικής Εκπαίδευσης (Υ.Σ.Μ.Ε.) έχει τις εξής αρμοδιότητες:

1. Προτείνει το διορισμό εκπαιδευτικών, μετά από προκήρυξη, στα μειονοτικό σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα.

2. Προτείνει την τοποθέτηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

3. Καθορίζει το βαθμό εισόδου των εκπαιδευτικών που διορίζονται στα μειονοτικά σχολεία και έχουν προϋπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.7 του Ν.1566/1985.

4. Εξετάζει την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση του διδακτικού τους έργου στα μειονοτικά σχολεία.

5. Προτείνει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μειονοτικά σχολεία σε άλλα μειονοτικά σχολεία και από άλλα σχολεία σε μειονοτικά σχολεία του αυτού ή ετέρου Νομού. Επίσης προτείνει τις μεταθέσεις μουσουλμάνων δασκάλων, αποφοίτων ΕΠΑΘ, από μειονοτικό σε άλλο μειονοτικό σχολείο του αυτού η ετέρου Νομού.

6. Προτείνει για τη μετακίνηση μουσουλμάνων δασκάλων, που έχουν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, από μειονοτικό σε άλλο μειονοτικό σχολείο εντός του Νομού.

7. Προτείνει την καταγγελία της συμβάσεως, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, των μουσουλμάνων δασκάλων.

8. Προτείνει την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών στα μειονοτικά σχολεία.

9. Γνωμοδοτεί για αποσπάσεις εκπαιδευτικών από μειονοτικά σε άλλα μειονοτικά σχολεία ή σε γραφεία μειονοτικής εκπαίδευσης ή στο συντονιστικό γραφείο

10. Εκδικάζει πειθαρχικές υποθέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού των μειονοτικών σχολείων.

11. Συντάσσει πίνακες προακτέων μουσουλμάνων δασκάλων αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ.

12. Γνωμοδοτεί για τη μονιμοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού των μειονοτικών σχολείων.

13. Εξετάζει όλα τα θέματα υπηρεσιακής καταστάσεως του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού των μειονοτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

14. Εξετάζει όλα τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας διοικητικού προσωπικού της μειονοτικής εκπαίδευσης και εκδικάζει και τις πειθαρχικές υποθέσεις των.

Όπου στις κείμενες διατάξεις για τα μειονοτικά σχολεία αναφέρεται ΠΥΣΠΕ ή ΚΥΣΠΕ αντικαθίσταται με Υ.Σ.Μ.Ε.

Β' Λειτουργία Συμβουλίου

1. Η απόφαση για συγκρότηση του Συμβουλίου εκδίδεται κατά μήνα Δεκέμβριο κάθε δεύτερου έτους.

2. Η θητεία του προέδρου, των μελών και του γραμματέα του Συμβουλίου ορίζεται 2ετής και αρχίζει την 1η Ιανουαρίου κάθε δευτέρου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή της αποφάσεως αυτής η θητεία όλων λήγει την 31.12.1996.

3. Αντικατάσταση μέλους του Υ.Σ.Μ.Ε. ή του γραμματέα, ενώ διαρκεί η θητεία τους, επιτρέπεται μόνο για εύλογη αιτία. Το νέο πρόσωπο ορίζεται σε αντικατάσταση άλλου και διανύει το υπόλοιπο της θητείας αυτού που αντικαθιστά.

4. Τα απόντα ή κωλυόμενα τακτικά μέλη τα αναπληρώνουν οι οριζόμενοι αναπληρωτές τους με την απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου.

5. Το Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει νόμιμα όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα και απαραίτητα μεταξύ αυτών ο πρόεδρος ή ο αναπληρωτής του. Οι αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών.

6. Μέλη του Υ.Σ.Μ.Ε. που συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια μέχρι τρίτου βαθμού εξ αίματος ή αγχιστείας δεν μπορούν να μετέχουν στην ίδια συνεδρίαση.

7. Το Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση με πρόσκληση του προέδρου στην οποία γράφονται και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η πρόσκληση δίνεται με απόδειξη στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, που εκτιμώνται από τον πρόεδρο, η πρόσκληση μπορεί να δοθεί την προηγούμενη ημέρα της συνεδρίασης.

8. Τα θέματα εισηγούνται οι προϊστάμενοι των αρμοδίων γραφείων μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος μπορεί να ορίσει και μέλος του Συμβουλίου για την εισήγηση συγκεκριμένου θέματος.

9. Οι αποφάσεις του Υ.Σ.Μ.Ε. είναι επαρκώς αιτιολογημένες και διατυπώνονται σε πρακτικά που υπογράφονται από τον πρόεδρο και το γραμματέα. Στα πρακτικά γράφονται τα ονόματα όλων που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση και γίνεται ειδική μνεία για απουσία ή κώλυμμα τακτικού μέλους και συμμετοχή του αναπληρωματικού. Στα πρακτικά καταχωρίζεται και η γνώμη των μειοψηφούντων μελών.

10. Τα αιρετά μέλη του Συμβουλίου έχουν τα ίδια δικαιώματα και καθήκοντα με τα υπόλοιπα μέλη. Τα τακτικά αιρετά
μέλη του Συμβουλίου όταν αποχωρούν από την υπηρεσία ή όταν παραιτούνται από το αξίωμα αντικαθίστανται μέχρι να λήξει η θητεία του Συμβουλίου από τα αναπληρωματικά αιρετά μέλη, τα οποία καθίστανται τακτικά.

11. Σε περίπτωση έλλειψης και των τεσσάρων αιρετών μελών (τακτικών ή αναπληρωματικών) το Συμβούλιο συγκροτείται με τη συμμετοχή, αντί των αιρετών εκπροσώπων από μέλη που προτείνονται, από τις οικείες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών

12. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για τα υπηρεσιακά και πειθαρχικά Συμβούλια και το συλλογικό όργανο γενικότερα.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 1995

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σχετικά Άρθρα