ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
"ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ - 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"


Παρατείνεται μέχρι και την 10η Ιουνίου 2011 ο χρόνος διεξαγωγής στα σχολεία του Διαγωνισμού ζωγραφικής «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ-100 χρόνια ιστορίας», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να ανατρέξετε στο ανωτέρω σχετικό. Ειδικότερα για το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.bsaverof.com


Αρ.Πρωτ.55090/Γ7/13-05-2011/ΥΠΔΒΜΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Δ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Πηνελόπη Σακκοπούλου
Τηλέφωνο: 210 344 3023
FAX: 210 344 3296

ΘΕΜΑ: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ-100 χρόνια ιστορίας»

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσουν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ - 100 χρόνια ιστορίας», ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την παραλαβή και την ύψωση της ελληνικής σημαίας στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, πλοίο με εξέχουσα θέση στην νεότερη ιστορία μας, το οποίο λειτουργεί πλέον ως Πλωτό Ναυτικό Μουσείο και δέχεται καθημερινά επισκέψεις μαθητών από τα σχολεία όλης της χώρας. Στόχος του Διαγωνισμού είναι να ενισχυθεί η σχέση αυτή μεταξύ της μαθητικής νεολαίας και της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τα έργα τους σε χαρτί με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 35Χ50 εκ. και όχι μικρότερες από 25Χ35 εκ., χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε υλικό (ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μελάνι κλπ.). Επιτρέπονται μικτές τεχνικές και κολλάζ. Δεν θα γίνουν δεκτές εκτυπώσεις από ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε τρισδιάστατα έργα. Στην οπίσθια όψη των έργων θα αναγράφονται ευκρινώς το όνομα, το επίθετο, η τάξη του μαθητή καθώς και τα στοιχεία του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοιτά (τίτλος σχολείου - πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση – τηλέφωνο- FAX). Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα σχολεία έως και την 31η Μαΐου 2011. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν τα έργα τους κατά την διάρκεια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, σε διάστημα δύο διαδοχικών διδακτικών ωρών. Τα έργα θα παραδοθούν από τον εκπαιδευτικό που διενήργησε τον διαγωνισμό στην τάξη (δάσκαλο ή καθηγητή των Καλλιτεχνικών) στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, τα μέλη του οποίου θα επιλέξουν δύο (2) έργα που θα εκπροσωπήσουν το σχολείο και θα τα αποστείλουν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπ’ όψιν του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων. Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Θεμάτων θα συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα, η οποία θα επιλέξει τρία (3) έργα που θα εκπροσωπήσουν την Διεύθυνση στον Διαγωνισμό. Στις Διευθύνσεις στις οποίες δεν έχει τοποθετηθεί Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων η εθελοντική ομάδα επιλογής των τριών έργων θα συγκροτηθεί από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης. Τα τρία αυτά έργα θα συσκευασθούν όλα μαζί σε έναν φάκελο ή άλλη συσκευασία και θα αποσταλούν μέσω της Υπηρεσίας Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ στο:

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων
Τμήμα Ι

Μεσογείων 229 - 155 61 Χολαργός

Τα έξοδα μεταφοράς των έργων θα βαρύνουν τον παραλήπτη.

Μικτή επιτροπή αποτελούμενη από τον Διευθυντή της Ιστορικής Υπηρεσίας του Ναυτικού, τον Διευθυντή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου ΘΚ ΑΒΕΡΩΦ και δύο εκπροσώπους του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει μεταξύ αυτών πενήντα (50), τα οποία θα λάβουν τιμητική διάκριση και θα εκτεθούν στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ. Σε ειδική τελετή βράβευσης που θα γίνει επί του θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ στα τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου 2011 θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τα οποία θα συνοδεύονται από τα ακόλουθα χρηματικά έπαθλα:

1ο Βραβείο – 1500 ευρώ, 2ο Βραβείο – 500 ευρώ, 3ο Βραβείο – 500 ευρώ.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google+

Twitter

Προτεινόμενα

© 2007-2017 Klimaka.gr. All Rights Reserved.