Προκήρυξη Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Αντιπτέρισης 2016 (Badminton)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΤΙΠΤΕΡΙΣΗΣ (Badminton) ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΛ 2015-2016

Αρ.Πρωτ.22327/Δ5/09-02-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Χριστιάνα Αγγελή
Τηλέφωνο : 210-3443090,-3443516
FAX : 210-3442210
E-mail : physea(ΑΤ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη Πανελληνίων Σχολικών αγώνων Αντιπτέρισης Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ Ελλάδας, σχ. Έτους 2015 - 2016»

ΣΧΕΤ:1. Η απόφαση της 3ης πράξης/01-2-2016 της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων ( Κ.Ο.Ε.Σ.Α. ) για την έκδοση προκήρυξης Πανελληνίων Αγώνων Αντιπτέρισης Λυκείων σχ. Έτους 2015 – 2016.
2. Η υπ’ αριθμ. 9283/Δ5/20-1-2015 (ΦΕΚ 143/τ.Β΄/22-1-2015) Υπουργική Απόφαση με θέμα «Αθλητικές Δραστηριότητες σχολείων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων ( Κ.Ο.Ε.Σ.Α. )

Προκηρύσσει

Τους Πανελλήνιους Αγώνες Αντιπτέρισης μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Λιβαδειά, Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς, Αριστοφάνους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Σάββατο 29/2/2016 και Κυριακή 01/3/2016

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αναθέτει τη διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων Αντιπτέρισης μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016, στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων ( Ο.Ε.Σ.Α. ) Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης ( Ε.Ο.Φ.Σ.Α .).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

Στους αγώνες μετέχουν μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998, 1999, 2000 & ( 2001 με την προϋπόθεση να φοιτά στην Α΄ Λυκείου) και εφόσον ο αριθμός των απουσιών τους δεν υπερβαίνει ( δικαιολογημένες και μη):

α) τις 114 για τα Ημερήσια Γενικά Λύκεια

β) τις 164 για τα ΕΠΑ.Λ.

γ) τις 130 για τα Εσπερινά Λύκεια

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

1. Αγώνες Απλού, Διπλού μαθητών - Απλού, Διπλού μαθητριών και Διπλό Μεικτό μαθητών – μαθητριών

Η σύνθεση στα διπλά και μεικτά πρέπει να είναι αποκλειστικά από μαθητές και μαθήτριες του ίδιου σχολείου. Ο κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να αγωνιστεί μόνο σε ένα από τα τρία αγωνίσματα.

Θα ισχύσει το σύστημα του απλού αποκλεισμού ( ΝΟΚ ΑΟΥΤ ), σε ταμπλό των 16, 32, 64, 128, ανάλογα με τη συμμετοχή. Στο ταμπλό θα γίνει τοποθέτηση αξιολογημένων παικτών βάσει του ετήσιου πίνακα αξιολόγησης, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα συμπληρωθούν με κλήρωση. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε μαθητές – μαθήτριες της ίδιας Διεύθυνσης να μην συναντηθούν στον πρώτο γύρο των αγώνων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δύο νικηφόρα γκέιμ των 21 πόντων.

2. Αγώνες Ομαδικού

Στους αγώνες μπορεί να μετέχει Σχολική Ομάδα Μαθητών με πέντε (5) μαθητές από το ίδιο σχολείο ή και Σχολική Ομάδα Μαθητριών με πέντε (5) μαθήτριες από το ίδιο σχολείο. Δεν μπορεί μαθητής/ μαθήτρια να μετέχει σε πάνω από μία σχολική ομάδα. Σχολική ομάδα που θα παρουσιαστεί με λιγότερους από 4 μαθητές και μαθήτριες αποκλείεται από το Πρωτάθλημα. Είναι δυνατόν σχολείο να δηλώσει μόνο ομάδα μαθητών ή μόνο ομάδα μαθητριών.

Στους αγώνες σχολικών ομάδων τόσο των μαθητών και όσο και των μαθητριών, θα ισχύσει το σύστημα του απλού αποκλεισμού ( ΝΟΚ ΑΟΥΤ), σε ταμπλό των 16, 32, 64 ανάλογα την συμμετοχή.

Στο ταμπλό οι θέσεις θα συμπληρωθούν με κλήρωση. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ομάδες της ίδιας Διεύθυνσης να μη συναντηθούν στον πρώτο αγώνα. Όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ των σχολικών ομάδων θα γίνουν με το σύστημα των τριών μονών αγωνισμάτων και δύο διπλών και νικήτρια ομάδα είναι αυτή που θα φθάσει πρώτη στις τρείς νίκες. Όλοι οι αγώνες σε αυτό το πρωτάθλημα θα διεξαχθούν στα δύο νικηφόρα γκέιμ των 21 πόντων. Στα δύο διπλά υποχρεωτικά θα πρέπει να αγωνισθούν τέσσερις διαφορετικοί μαθητές / μαθήτριες. Στα μονά οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να αγωνιστούν μόνο μία φορά στην ίδια αναμέτρηση.

Μαθητής και μαθήτρια του ίδιου σχολείου επιλέγει τη συμμετοχή μόνο σε ένα από τα αγωνίσματα ( απλό, διπλό ή μεικτό) ή συμμετοχή μόνο στη σχολική ομάδα. Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή και σε ένα από τα αγωνίσματα και σε σχολική ομάδα.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ισχύοντα περί μετεγγραφών στο άρθρο 11.2.1. της υπ΄αριθμ. 9283/Δ5/20-1-2015 Υπουργικής Απόφασης τα οποία αφορούν και τα ομαδικά αγωνίσματα των ατομικών αθλημάτων.

Σημείωση :Οι αγώνες αυτοί θα αναδείξουν τις ομάδες των Σχολείων (αγώνισμα Ομαδικού) που θα αντιπροσωπεύσουν την χώρα μας, στους Παγκόσμιους Σχολικούς αγώνες Αντιπτέρισης, που διοργανώνονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (I.S.F.). Για το σχολικό έτος 2015-2016 οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην Μάλτα από 28/3/2016 έως 03/04/2016.
Όλα τα σχετικά έξοδα θα βαρύνουν την Ε.Ο.Φ.Σ.Α..

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Για τη συμμετοχή μαθητών-τριών θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ημέρα των αγώνων όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται και τα οποία είναι :

1. Αθλητική μαθητική ταυτότητα.

Σε κάθε αθλητική μαθητική ταυτότητα πρέπει να αναφέρεται ο τίτλος του σχολείου, να έχει επικολληθεί πρόσφατη φωτογραφία του μαθητή ή της μαθήτριας και να αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία:
α΄ Επώνυμο
β΄ Όνομα
γ΄ Όνομα πατέρα
δ΄ Όνομα μητέρας
ε΄ Ημερομηνία και έτος γεννήσεως
στ΄ Αριθμός μητρώου μαθητή
ζ΄ Τάξη που φοιτά
η΄ Βεβαίωση ιατρού με σφραγίδα και ημερομηνία (δε χρειάζεται εάν η βεβαίωση ιατρού επισυνάπτεται)

Η ταυτότητα υπογράφεται και σφραγίζεται από το Διευθυντή του σχολείου( σφραγίδα και στη φωτογραφία του μαθητή-τριας).

Στην αθλητική μαθητική ταυτότητα επισυνάπτονται :

1) Βεβαίωση ιατρού ότι ο μαθητής - αθλητής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος σε αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από Ιατρό του Π.Ε.Δ.Υ, Αγροτικό Ιατρό, ή και ιδιώτη Ιατρό (παθολόγο, καρδιολόγο). Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα.

2) Φωτοτυπία και των δύο πλευρών της αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή.

3) Φωτοτυπία του δελτίου ατομικών στοιχείων, κάθε μαθητή που αναγράφεται στην κατάσταση συμμετοχής, μόνο της πλευράς που αναφέρονται τα στοιχεία του μαθητή, η αρχική του εγγραφή στο σχολείο, το σχολείο προέλευσης και τυχόν μετεγγραφές του μαθητή (μόνο για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου).

4) Υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/τριας σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες (Υπόδειγμα 9).

2. Δελτίο αθλητή/τριας από την Ε.Ο.Φ.Σ.Α.

Οι μαθητές/τριες-αθλητές/τριες που κατέχουν έγκυρο δελτίο της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν την ιατρική βεβαίωση όπως περιγράφεται στην παρ. 8.2 της υπ΄αριθμ. 9283/Δ5/20-1-2015 (ΦΕΚ 143/τβ’/22-1-2015) Υπουργικής Απόφασης, καθότι η έκδοση τού ανωτέρω δελτίου έχει θέση ιατρικής βεβαίωσης.

3. Κατάσταση συμμετοχής ατομικών αθλημάτων του σχολείου στην οποία αναγράφεται ο αριθμός των απουσιών του μαθητή-τριας. Οι καταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν τις δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες τρεις (3) το πολύ ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης των αγώνων, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από το Δ/ντη του σχολείου.

4. Δεν απαιτείται αθλητικό δελτίο της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.. Οι καταστάσεις συμμετοχής των σχολείων (ατομικών αθλημάτων), για τους αγώνες του Απλού, Διπλού μαθητών - Απλού, Διπλού μαθητριών και Διπλό Μεικτό μαθητών – μαθητριών και για τις σχολικές ομάδες πρέπει να αποσταλούν με φαξ ή email στις κατά τόπους Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Δ.Δ.Ε. ώστε να συμπληρωθεί η κατάσταση συμμετοχής (υπόδειγμα 4/4α) και στην Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας με φαξ (22610-29970) ή email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) μέχρι την Πέμπτη 25/2/2016.

5. Η Κατάσταση Συμμετοχής (Υπόδειγμα 4 & 4α) όπου αναγράφονται:
• Ονοματεπώνυμο μαθητή-τριας
• Όνομα πατέρα μητέρας
• Έτος γέννησης
• Σχολείο που φοιτά
• Αριθμός μητρώου μαθητή
• Τάξη

Το ονοματεπώνυμο συνοδού δεν είναι απαραίτητο και καλύπτεται από το υπόδειγμα 9.

Οι καταστάσεις σφραγίζονται και υπογράφονται από την οικεία Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης. Οι πρωτότυπες Δηλώσεις Συμμετοχής (Υποδείγματα 2 και 4/4α) θα κατατεθούν κατά την Τεχνική Σύσκεψη.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις σε ατομικά αθλήματα υποβάλλονται και εκδικάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του αθλήματος και βάση της υπ΄ αριθμ. 9283/Δ5/20-1-2015 (ΦΕΚ 143/τ.Β΄/22-1-2015) Υπουργικής Απόφασης

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Φ.Σ.Α., με βάση τους Διεθνείς κανονισμούς WBF. Οι στολές των αθλητών – τριών θα πρέπει να είναι κατάλληλες για το άθλημα. Αποκλείονται από τους αγώνες αθλητές που διαφημίζουν οποιοδήποτε προϊόν ή αναγράφουν όνομα αθλητικού συλλόγου στις φανέλες, φόρμες κ.λ.π.

Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την αρμόδια αρχή να διεξάγει έλεγχο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
Αγωνόδικη Επιτροπή θα απαρτίζεται από τρία (3) μέλη , έναν εκπρόσωπο της Κ.Ο.Ε.Σ.Α , έναν εκπρόσωπο της διοργανώτριας Ο.Ε.Σ.Α και έναν εκπρόσωπο της οικείας Ομοσπονδίας.

Επιδιαιτητής θα οριστεί από την Ε.Ο.Φ.Σ.Α..

Για ότι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη αποφασίζει η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων κατά περίπτωση.

Σημείωση: Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τους μετακινούμενους.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η Τεχνική Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς, την ημέρα των αγώνων και ώρα 09:00 π.μ..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα προπόνησης και αγώνων έχει ως εξής:

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτάθλημα Ομαδικού

09:00 -09:30 π.μ., προθέρμανση μαθητών – μαθητριών

09:30 - 14:00 μ.μ., αγώνες ομαδικού

14:00 μ.μ., Απονομές

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

09:00 - 09 :30 π.μ., προθέρμανση μαθητών – μαθητριών

09:30 – 12:30 π.μ., απλό μαθητών , απλό μαθητριών

12:30 – 16:00 μ.μ., διπλά και μεικτά μαθητών μαθητριών

17:00 μ.μ., Απονομές

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google+

Twitter

Προτεινόμενα

© 2007-2017 Klimaka.gr. All Rights Reserved.