5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων (ΘΑΕ) 2017 (Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

5ος ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ 2017

ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

09 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΜΑ: «5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων Δευτεροβάθμιων Σχολείων Π.Ε Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ως αποκεντρωμένος κοινωφελής φορέας πολιτισμού, εδώ και 34 χρόνια προάγει τη θεατρική παιδεία και συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

Ιδιαίτερες πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και συνεργασίες υλοποιούνται και με τις Δ/νσεις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας.

Τέσσερα συνεχόμενα έτη (άνοιξη 2013,2014, 2015 και 2016) το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και οι Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησαν Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου Γυμνασίων και Λυκείων, στην αίθουσα της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Στη Θεατρική Άνοιξη Εφήβων ετησίως συμμετέχουν περί τα 20 δευτεροβάθμια σχολεία με 20 θεατρικές ομάδες 500 μαθητές –τριες και 50 εκπαιδευτικούς!!!

Δόθηκε η δυνατότητα στις εκατοντάδες των εφήβων μας να συμμετάσχουν σε Θεατρικούς Αγώνες αρχαίου, κλασικού και σύγχρονου δραματολογίου και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, της επικοινωνίας, της συγκίνησης και της βιωματικής έκφρασης των συναισθημάτων τους .

Ήρθαν σε επαφή με σημαντικά κείμενα, μέσα από τα οποία εμπλουτίστηκαν περαιτέρω, με τις διαχρονικές αξίες που η θεατρική τέχνη εμπεριέχει, συμπυκνώνει και εμπεδώνει.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας στο πνεύμα των καταστατικών του υποχρεώσεων και της επιτυχούς μας συνεργασίας στον 1ο, 2ο , 3ο και 4ο Θεατρικό Διαγωνισμό την άνοιξη του 2013, 2014, 2015 και 2016 αντίστοιχα, επανέρχεται με την πρόταση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά με την «5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων(Θ.Α.Ε) Β/θμιων Σχολείων Περ. Ενοτήτων Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας».


Κατά την 5η Θεατρική Άνοιξη Εφήβων :

• τις παραστάσεις στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας θα παρακολουθούν κάθε φορά, κατά προτεραιότητα, οι μαθητές, οι εκπ/κοί και οι γονείς του σχολείου, που παρουσιάζει το έργο με το οποίο συμμετέχει.

• Η Κριτική Επιτροπή θα κατατάξει και θα επιβραβεύσει τις προσπάθειες των θεατρικών ομάδων των Γυμνασίων και Λυκείων ως ακολούθως:

• Βραβείο καλύτερης παράστασης.

• Έπαινο Α’ ανδρικού ρόλου, Έπαινο Α’ γυναικείου ρόλου, Έπαινο σκηνοθεσίας, Έπαινο σκηνογραφίας, Έπαινο κινησιολογίας, Έπαινο ενδυματολογίας, Έπαινο μουσικής επιμέλειας, Έπαινο χορογραφίας, Έπαινο δημιουργικής γραφής, Έπαινο επιλογής έργου, Έπαινο διασκευής έργου, Έπαινο πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας, Έπαινο video art, Έπαινο άρθρωσης λόγου & θεατρικής κίνησης

H «5η Θ.Α.Ε.» θα πραγματοποιηθεί τις εξής ημέρες: Δευτέρα 24, Τρίτη 25, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, ενώ η τελετή απονομών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017.

Για πρώτη χρονιά, η δράση θα εφαρμοστεί και από τα άλλα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δικτύου «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού» . Με το καλύτερο έργο από κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., έξι συνολικά, Ιωαννίνων (Ηπείρου), Βέροιας, Καβάλας, Κοζάνης και Σερρών (Μακεδονίας) και Κομοτηνής (Θράκης) θα οργανωθούν εβδομάδες εφηβικού θεάτρου:
• σε σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε
• στις έδρες των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Κάθε Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) μπορεί να συμμετέχει με μία παράσταση, το ανώτερο 1 ώρας και είναι υπεύθυνο για την επιλογή του έργου, τα κοστούμια, τα σκηνικά, καθώς και την τεχνική του κάλυψη.

Η συμμετοχή κάθε σχολείου θα γίνεται δεκτή, εάν έγκαιρα, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας.

Η Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 15 παραστάσεις κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών του διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια των ωρών 8.30π.μ. με 3μ.μ. Σε περίπτωση, που οι αιτήσεις είναι πάνω από 15 και δεν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι στο διαγωνισμό, θα γίνει επιλογή των παραστάσεων από την κριτική επιτροπή, που αποτελείται από ανθρώπους του θεάτρου, γι αυτό απαιτείται το φάκελο συμμετοχής να συνοδεύουν δύο τουλάχιστον φωτογραφίες από της πρόβες και ένα dvd διάρκειας 10 λεπτών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να στηθεί το έντυπο πρόγραμμα των παραστάσεων είναι η αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή στο mail του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, όλων των συντελεστών, σύμφωνα με τη φόρμα που θα σας αποσταλεί, καθώς και τουλάχιστον μία φωτογραφία από πρόβα.

Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας θα παράσχει καλλιτεχνικές και τεχνικές συμβουλές, όταν και αν της ζητηθούν, καθώς κι έναν ηχολήπτη κι έναν ηλεκτρολόγο , φωτιστή.

Τα έξοδα μετακίνησης του σχολείου βαρύνουν το σχολείο.

Για κάθε περεταίρω διευκρίνιση στα τηλέφωνa:
23310-78142, 140 κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Ο πρόεδρος του Δ.Σ
της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας
Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google+

Twitter

Προτεινόμενα

© 2007-2017 Klimaka.gr. All Rights Reserved.