Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Δημοτικού "Αριστοτέλης" 2017

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2017
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄-ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αρ.Πρωτ.Φ.14/2317/186243/Δ1/04-11-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
ΤΜΗΜΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά, Γ. Μέττα
Τηλέφωνο : 210 344 2247
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2017 για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι, με την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη / επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φυσικής), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών "Αριστοτέλης" 2017 για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, υπό τηναιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, κατά το σχολικό έτος 2016-17, για τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης σε δύο φάσεις:

Α΄ φάση: Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 (10:00-11:30) στα δημοτικά σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, σε όλη τη χώρα.

Β΄ φάση: (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος κάθε τάξης–μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους– από κάθε σχολείο), το Σάββατο 06 Μαΐου 2017 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.

Όσον αφορά στα προς εξέταση θέματα του Διαγωνισμού για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού και στις δύο φάσεις, αυτά αντιστοιχούν στην ύλη η οποία –κατά προσέγγιση– προβλέπεται έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού στα σχολεία της χώρας, με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιητικές εγκυκλίους για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των φυσικών δημοτικού.

Την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της α’ φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του κάθε σχολείου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους, ενώ την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της β’ φάσης του Διαγωνισμού θα έχουν τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων, με την υποστήριξη των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του Διαγωνισμού θα έχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών (υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ε. Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη και του Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Γεωργίου Τόμπρα).

Πριν την α’ φάση του Διαγωνισμού, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο  http://micro-kosmos.uoa.gr ενδεικτικά θέματα για την Ε’ και Στ’ τάξη. Αυτό θα αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους μαθητές, χωρίς να ζητείται αξιολόγηση των γραπτών από τους εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικές απαντήσεις και στα θέματα θα αναρτηθούν μετά από μερικές ημέρες, στον ίδιο διαδικτυακό τόπο.

Α΄ φάση διαγωνισμού

Επειδή η αποστολή των θεμάτων της α’ φάσης του διαγωνισμού στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχολεία αυτά πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 07 Μαρτίου 2017 στο διαδικτυακό τόπο  http://micro-kosmos.uoa.gr (=> οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δηλώσεις Συμμετοχής 2017) τα εξής στοιχεία:

1) Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο

2) Επωνυμία Σχολείου

3) Τηλέφωνο Σχολείου

4) Αριθμό Fax

5) E-mail Σχολείου (και εναλλακτικό)

6) Ονοματεπώνυμο Διευθυντή

7) Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου

8) Αριθμό τμημάτων της Ε΄ και της Στ΄ τάξης

9) Αριθμό μαθητών κάθε τμήματος της Ε΄ και της Στ΄ τάξης που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα σχολεία, μέχρι την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017.

Β΄ φάση διαγωνισμού

Στη β’ φάση του διαγωνισμού, συμμετέχουν μόνο οι 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματοςτης Ε΄ και της Στ΄ τάξης κάθε σχολείου που συμμετείχε στην α΄ φάση,μετά από τηναξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους.

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των εξεταστικών κέντρων, τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη β΄ φάση του διαγωνισμού, θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά μέχριτις 04 Απριλίου 2017, στο διαδικτυακό τόπο  http://micro-kosmos.uoa.gr(=> οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δήλωση Συμμετοχής 2017) με τα εξής στοιχεία:

1) Δ/νση Π.Ε. στην οποία ανήκει το σχολείο

2) Επωνυμία Σχολείου

3) Τηλέφωνο Σχολείου

4) Αριθμό Fax Σχολείου

5) E-mail Σχολείου

6) Ονοματεπώνυμο Διευθυντή

7) Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου

8) Ονοματεπώνυμα μαθητών (2 μαθητές ανά τμήμα κάθε τάξης)

9) Πατρώνυμα Μαθητών

10) Μητρώνυμα Μαθητών

11) Τάξη / τμήμα Μαθητών

Μετά τη συγκέντρωση των παραπάνω στοιχείων, θα ανακοινωθούν στον ίδιο διαδικτυακό τόπο τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές.

Αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα θέματα θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο  http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος:Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Φυσικής).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Για πληροφορίες, οι οποίες αφορούν διαδικαστικά ή εκπαιδευτικά θέματα, τα ερωτήματα πρέπει να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πληροφορίες, ενδεικτικά θέματα και τα θέματα όλων των προηγούμενων διαγωνισμών Φυσικών (με τις λύσεις τους) υπάρχουν στο διαδικτυακό τόπο:  http://micro-kosmos.uoa.gr (σύνδεσμος: Διαγωνισμοί και Ολυμπιάδες Φυσικής).

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων α’ και β’ φάσης, καθώς και η αξιολόγηση των γραπτών της β’ φάσης, θα γίνει από την επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών "Αριστοτέλης" 2017 του Πανεπιστημίου Αθηνών (υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ε. Γεωργίου Θεοφ. Καλκάνη και του Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Γεωργίου Τόμπρα).

Οι πρωτεύσαντες κατά την β’ φάση μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν, ενώ οι συμμετέχοντες και των δύο φάσεων θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής και επαίνους.

Παρακαλούνται οι Δ/ντες Π.Ε. της χώρας όπως ενημερώσουν άμεσα τα σχολεία περιοχής ευθύνης τους.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google+

Twitter

Προτεινόμενα

© 2007-2017 Klimaka.gr. All Rights Reserved.