edu.klimaka.gr

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

3ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΥ, ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ @ PIERCE 2017"

Αρ.Πρωτ.Φ15/39501/Δ2/08-03-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β
Πληροφορίες: Βάρλα Ά. (Δ.Ε.),
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.),
Αντωνίου Μ.
Τηλέφωνο: 210-34.43.272,
210-34.42.212,
210-34.43.273
Fax: 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «Έγκριση του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ΄Σκιτσοφρένεια2017΄»
Σχετ. έγγραφo: τo με αρ. πρ. 18892/Δ2/6-2-2017 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου.

Σας ενημερώνουμε ότι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος PIERCE διοργανώνει τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και γελοιογραφίας, με τίτλο «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE2017», υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ» και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει σε αυτόν με ένα μόνο, αδημοσίευτο έργο. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και τα έργα τους πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων. Για κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η 17η Μαρτίου 2017.

Οι μαθητές υποβάλουν τα πρωτότυπα έργα τους στον/στην Διευθυντή/τρια του σχολείου τους, ο οποίος τα αποστέλλει ταχυδρομικά, με συστημένη αποστολή ή ταχυμεταφορά (courier) στη διεύθυνση:
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Pierce
Γραβιάς 6 Τ.Κ. 153 42 Αγία Παρασκευή
με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ»

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.pierce.gr/news/skitsofrenia και για περαιτέρω διευκρινίσεις τα σχολεία που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του διαγωνισμού, κ. Κοσμά Ιωάννη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 210-6009800 (εσωτ. 1169).

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία και με ευθύνη των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των οικείων σχολικών μονάδων, ώστε να μην διαταραχθεί σε καμία περίπτωση η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σας επισυνάπτουμε την προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού και παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ @ PIERCE 2017

Το Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον

3οΠανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας

“ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE2017”

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:

“ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝH”

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

1. Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές, σε οποιοδήποτε τύπο χαρτιού με διαστάσεις 21X29,7cm(A4), ακολουθώντας οποιαδήποτε τεχνική κρίνουν κατάλληλη οι συμμετέχοντες, για να αποδοθεί αποτελεσματικότερα η έμπνευσή τους.

2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα μόνο, αδημοσίευτο έργο. Τα κόμικς μπορούν να αποτελούνται από 4, το πολύ, σελίδες. Τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην περιλαμβάνουν υλικό το οποίο υπόκειται σε έλεγχο πνευματικών δικαιωμάτων.

Όροι και οδηγίες συμμετοχής

1. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η 17η Μαρτίου 2017.

2. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού τόσο από τους μαθητές όσο και από τους Γονείς και Κηδεμόνες τους. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του Διαγωνισμού, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού του έργου από το Διαγωνισμό.

3. Οι Διευθυντές των σχολείων πρέπει να έχουν διασφαλίσει τη συναίνεση των Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Διαγωνισμό, πριν από την αποστολή των έργων.

4. Τα πρωτότυπα έργα θα παραμείνουν στο αρχείο του ΓΕ.Λ. του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Pierce για ένα έτος, ώστε να τα παραλάβουν οι διαγωνιζόμενοι, αν επιθυμούν. Μετά την παρέλευση ενός έτους, οι διοργανωτές δεν έχουν ευθύνη για τη φύλαξη των έργων.

5. Σύμφωνα με το ν. 2121/1993 «Περί Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων», τα πνευματικά δικαιώματα των έργων (copyright) παραμένουν στους δημιουργούς τους. Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της προώθησης του Διαγωνισμού, δικαιούται να προβάλει τα έργα που θα κατατεθούν και τα ονόματα των συμμετεχόντων αλλά δεν έχει δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να συνιστά εμπορική εκμετάλλευσή τους.

Διαδικασία αποστολής των έργων

1. Κάθε συμμετοχή πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία του διαγωνιζόμενου: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, διεύθυνση σχολείου, τηλέφωνο και email επικοινωνίας με το σχολείο. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην πίσω όψη του έργου.

2. Οι μαθητές υποβάλουν τα πρωτότυπα έργα τους στον Διευθυντή/τρια του σχολείου τους, ο οποίος τα αποστέλλει ταχυδρομικά, με συστημένη αποστολή ή ταχυμεταφορά (courier) στη διεύθυνση:

Pierce– Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Γραμματεία Λυκείου
Γραβιάς 6, 153 42 Αγία Παρασκευή Αττικής
με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ»

3. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να αναρτηθεί το έργο τους στην ιστοσελίδα του Σχολείου, θα πρέπει να το αποστείλουν και σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Παρακαλούμε το όνομα του αρχείου να περιέχει το όνομα του διαγωνιζόμενου και το σχολείο του (π.χ. petros_georgiou_3lyk_athinon.pdf)

Αξιολόγηση και προβολή των έργων

1. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει στους χώρους του Pierce–Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. Κριτήρια για την επιλογή των έργων θα αποτελέσουν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.

2. Για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Έπαινοι Συμμετοχής. Τα Βραβεία, οι Τιμητικές Διακρίσεις και οι Έπαινοι Συμμετοχής θα σταλούν ταχυδρομικά στα Σχολεία των συμμετεχόντων μαθητών.

3. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στους χώρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος από 29 Μαρτίου έως 5 Μαΐου 2017. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη, μετά από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Διαγωνισμού.

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι κ. Ιωάννης Κοσμάς, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169).

Οι πληροφορίες για το Διαγωνισμό βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Pierce- Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: www.pierce.gr/news/skitsofrenia

Οργανωτική Επιτροπή
Αθανάσιος Φαλούκας(Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)
Γεώργιος Βακερλής,(Διευθυντής Λυκείου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Ιωάννης Κλαδάς(Διευθυντής Γυμνασίου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Μιχαήλ Σιάμος (Υποδιευθυντής Λυκείου,Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Ιωάννης Κοσμάς (Καθηγητής Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Μαρία Κουτούση,(Καθηγήτρια Φιλόλογος. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)
Μαρία Κόρδα (Καθηγήτρια Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Χριστίνα Κορωναίου (Καθηγήτρια Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
ΔήμητραΣπυροπούλου, Γραμματεία(Assistant – Pierce Secretariat)

Κριτική Επιτροπή
Δέσποινα Μουζάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήματος Κινηματογράφου Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.)
Ειρήνη –Μαρία Κουρή (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας)
Βένια Μπεχράκη, Εικαστικός
Ιωάννης Κοσμάς (Καθηγητής Φιλόλογος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Έφη Χαλυβοπούλου (Εικαστικός, MFA Pratt Institute New York, Καθηγήτριακαι Επικεφαλής του τμήματος Visual Arts and Art History, Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree - The American College of Greece)
Δημήτριος Ιωάννου (Εικαστικός, Καθηγητής Pierce IB DP, Frances Rich School of Fine and Performing Arts, Deree - The American College of Greece)
Στέλλα Καραγεωργίου (Εικαστικός, Ιστορικός Τέχνης, Οικονομολόγος, Καθηγήτρια Pierce- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Πηνελόπη Θεοδωροπούλου (Εικαστικός, Καθηγήτρια Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Νικόλαος Καριανός (Εικαστικός, Καθηγητής Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)
Φοίβος Παπαχατζής (Εικονογράφος, Pierce–Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος)

Τουριστικός Οδηγός
 • 4/5ήμερο Ρώμη

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Αεροπορικώς από Αθήνα: 210€

 • Δαλματικές Ακτές

  7/8ήμερο
  Οδικώς από Αθήνα: 375€

 • 3ήμερο στη Μονεμβασία

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Οδικώς από Αθήνα: 98€

 • Χριστούγεννα στην Αυστρία

  Βιέννη - Σάλτσμπουργκ

  Οδικώς από Αθήνα: 365€

 • Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη
  Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη

  7ήμερη από Αθήνα

  Οδικώς:  325 €

 • Μύλος των Ξωτικών
  Μύλος των Ξωτικών

  4ήμερο από Αθήνα: 98 €

 • Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες
  Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες

  4ήμερο από Αθήνα: 195 €
  στο  ELPIDA RESORT & SPA 4****

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προτεινόμενα

Google+