edu.klimaka.gr

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αρ.Πρωτ.41847/Γ7/05-04-2011/ΥΠΔΒΜΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ A/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΌΛΙΣΜΟΥ &
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες: Ξυλόκοτα Τασία, Μήνου Χρύσα
Τηλ: 210-3442579
fax: 210-3443013
e-mail: t05sde1(AT)ypepth.gr

Θέμα: Διοργάνωση δραστηριοτήτων Κυκλοφοριακής Αγωγής την Παρασκευή πριν την Κυριακή των Βαΐων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας βάσει της Υπουργικής Απόφασης Γ2/2653/06-04-1998»

Σας γνωστοποιούμε ότι βάσει της με αρ. πρωτ. Γ2/2653/06-04-1998 Υπουργικής Απόφασης, με την οποία έχει καθιερωθεί n Παρασκευή πριν την Κυριακή των Βαΐων ως ημέρα ενεργητικής συμμετοχής και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όσα σχολεία θέλουν μπορούν να διοργανώσουν δραστηριότητες εντός ή έκτος του χώρου του σχολείου.

Συν: 2 σελ.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Α/ΘΜΙΑΣ &
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Μ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Αρ.Πρωτ. Γ2/2653/06-04-1998/ΥΠΕΠΘ

Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑ Α
Γραφείο Αγωγής Υγείας
Τηλ.3235150(ΔΕ), 3238580(ΠΕ)

Θέμα: "Καθιέρωση της Παρασκευής πριν από την Κυριακή των Βαΐων ως ημέρα ενεργητικής συμμετοχής και ευναισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας."

Το ΥΠ.Ε.Π.Θ ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη Ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια των μαθητών και αναγνωρίζοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα οδικής ασφάλειας, με ένα δείκτη τροχαίων ατυχημάτων από τους υψηλότερους ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, εφαρμόζει προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία με στόχο την ενίσχνοη της υπευθυνότητας, της αυτοεκτίμησης και την προσωπικότητας των μαθητών, ώστε να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και συμπεριφορές, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός ενεργού πολίτη του αύριο με συνείδηση οδικής συμπεριφοράς.

Έτσι στο πλαίσιο της Κυκλοφοριακής Αγωγής ανακηρύσσει και καθιερώνει την Παρασκευή πριν από την Κυριακή των Βαΐων ως ημέρα ενεργητικής συμμετοχής και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, στην προσπάθεια μείωσης των θανάτων και των τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας συνδιάζεται με τη μεγάλη έξοδο από τα Αστικά Κέντρα προς την Επαρχία για τον Εορτασμό του Πάσχα.

Με ευθύνη των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης θα ορίζεται κάθε έτος το ή τα σχολεία που θα πηγαίνουν στους οδικούς κόμβους (όχι πέραν των δύο για κάθε οδικό κόμβο) έτσι ώστε κάθε χρόνο να είναι διαφορετικά σχολεία και να συμμετέχουν περιοδικά όλα. Ομάδα μαθητών μαζί με συνοδούς εκπαιδευτικούς (κατά προτίμηση τα τμήματα που υλοποιούν προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής) θα μοιράζουν έντυπο υλικό στους οδηγούς, που θα τους καθστούν προσεκτικούς κατά την έξοδο και την επιστροφή και θα τονίζουν τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Η εκδήλωση αυτή καλό θα είναι να γίνεται σε συνεργασία με την τροχαία, η οποία εφόσον μπορεί θα εφοδιάζει με αντανακλαστικά γιλέκα και STOP την ομάδα των μαθητών. Στους υπόλοιπους μαθητές και στα άλλα σχολεία, θα γίνεται ομιλία, συζήτηση, προβολη ταινιών, σλάϊτς, ή φωτογραφικού υλικού και θα διανέμεται υλικό για τους γονείς που θα το έχουν ετοιμάσει οι ίδιοι οι μαθητές. Αυτή η διαδικασία θα γίνεται τις 2 τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μετάβαση στο άρθρο με τα ηλεκτρονικά βιβλία Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας

Τουριστικός Οδηγός
 • 4/5ήμερο Ρώμη

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Αεροπορικώς από Αθήνα: 210€

 • Δαλματικές Ακτές

  7/8ήμερο
  Οδικώς από Αθήνα: 375€

 • 3ήμερο στη Μονεμβασία

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Οδικώς από Αθήνα: 98€

 • Χριστούγεννα στην Αυστρία

  Βιέννη - Σάλτσμπουργκ

  Οδικώς από Αθήνα: 365€

 • Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη
  Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη

  7ήμερη από Αθήνα

  Οδικώς:  325 €

 • Μύλος των Ξωτικών
  Μύλος των Ξωτικών

  4ήμερο από Αθήνα: 98 €

 • Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες
  Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες

  4ήμερο από Αθήνα: 195 €
  στο  ELPIDA RESORT & SPA 4****

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 268 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προτεινόμενα

Google+