ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αθήνα 30 Αυγούστου 2011
Αρ. Πρωτ.1696

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΓΕΝΙΚΟ Σ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θέμα: «Εργαστήρι Δημοκρατίας»

Κυρίες και κύριοι,

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα συνεχίσει και κατά το σχολικό έτος 2011-2012 την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήρι Δημοκρατίας», το οποίο απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ ' Δημοτικού των σχολείων της Αττικής.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο στόχος αυτός εξυπηρετείται μέσω της συμμετοχής των μαθητών σε ειδικά σχεδιασμένες δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που οδηγούν στην ευχάριστη και ενεργητική προσέγγιση του αντικειμένου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με σύντομη επίσκεψη των μαθητών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ή ολιγόλεπτη παρακολούθηση της συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας. Διευκρινίζεται ότι το «Εργαστήρι Δημοκρατίας» δεν πρέπει να συγχέεται με το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή, για το οποίο η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά.

Πάνω από 2.400 μαθητές από 125 σχολικά τμήματα της Αττικής έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους.

Η αίθουσα της παρουσίασης του προγράμματος βρίσκεται στον ημιώροφο του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος της Βουλής στο Σύνταγμα, επί της λεωφόρου Αμαλίας, αρ. 14. Η παρουσίαση θα γίνεται καθημερινά στις 9:30 ' και θα έχει συνολικά δίωρη διάρκεια.

Όσα σχολεία εmθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να τηλεφωνούν στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος (αρ. τηλ. 210 3692106).

Σημειώνεται ότι, λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα του προγράμματος, σε κάθε παρουσίαση μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι 25 μαθητές.

Σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε το παρόν, το συντομότερο δυνατόν, σε όλα τα σχολεία της δικαιοδοσίας σας, προκειμένου να μπορέσουν εγκαίρως να υποβάλουν την αίτησή τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Καθηγητής Ευάγγελος Χρυσός

Pin It

Εκτύπωση