edu.klimaka.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους - 16η CAMERA ZIZANIO 2016

19ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 2016
16η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (CAMERA ZIZANIO)

Αρ.Πρωτ.Φ.17/1680/158272/Δ1/27-09-2016/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.& Δ.Ε .
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ' ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
& ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ν.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά (Π.Ε.), Γ. Μέττα
210 344 2247
Α. Βάρλα (Δ.Ε.), Ο.Μαραγκού (Δ.Ε.)
210 344 2212
FAX : 210 344 3354

 

ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή σχολείων στη 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO»
Σχετ. έγγραφο: τo με αρ. πρωτ. 142701/06-09-2016/Δl εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠΠΕΘ

Από 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθούν στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας το 19ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ.

Στο διαγωνιστικό πρόyραμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται και διαγωνίζονται 70 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 30 περίπου χώρες από όλο τόν κόσμο. Εκτός από τις προβολές, πραγματοποιούνται αφιερώματα και κινηματογραφικά εργαστήρια και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων.

Στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, προβάλλονται δημιουργίες (μικρού μήκους) παιδιών και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηρίοτήτων, είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιων.

Διαγωνιζονται σε τρεις ηλικιακες κατηγοριες:
Α. δημιουργιες παιδιων ως 12 ετων,
Β. από 13 ως 16 ετών και
Γ. από 17 ως 20 ετών.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική.

Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούν να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό από το συννημένο έγγραφο, την ιστοσελίδα http://camerazizanio.net και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210-8664470, φαξ 210-8662344 και E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ


Από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στοv Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας η 16η Ευρωπαϊκή Σuνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO παράλληλα με το 19ο Διεθνές
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στο διαγωνιστικό πρόγpαμμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας, προβάλλονται και διαγωvίζοvται 70 περίπου ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, από 45 Περίπου χώρες από όλο τον κόσμο. Εκτός από τις προβολές των ταινιών του διαγωνιστικού προγράμματος, προβάλλονται και 50 περίπου ταινίες σε διάφορα ειδικά αφιερώματα. Επίσης πραγματοποιούνται κινηματογραφικά εργαστήρια master classes και πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων (Θέατρο, μουσική, λογοτεχνία, εικαστικά κλπ).

Στην CAMERA ΖΙΖAΝΙΟ, προβάλλονται και διαγωνίζονται δημιουργίες (ταινίες μικρού μήκους έως 10 λεπτά) rιαιδιώv και νέων από την Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές Χώρες, που έχουν ηpαγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, είτε είναι
αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών των παιδιών και των εφήβων.

Όλες οι ταινίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα ή από ελληνόπουλα της διασποράς συμμετέχουν στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα.

Επιτροπή θα επιλέξει τις ελληνικές ταινίες που θα διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό - Διεθνές τμήμα της διοργάνωσης.

Οι ταινίες χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Α. δημιουργίες παιδιών ως 12 ετών, Β. αnό 13 ως 16 ετών και Γ. από 17 ως 20 ετών.

Όσα σχολεία ή μεμονωμένοι νέοι δημιουργοί επιθυμούv να συμμετάσχουν με ταινία τους στην CAMERA ΖΙΖΑΝΙΟ, μπορούν να ενημερωθούν για τους κανονισμούς που διέπουν το διαγωνισμό στο δικτυακό της τόπο http://camerazizanio.net και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώvτας τηλεφωνικά στο 210-8664470,φαξ 210-8662344 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Όλοι οι συμμετέχοντες ιιαίρνουν βεβαίωση συμμετοχής, δώρα βιβλία, μουσικές ελεύθερες δικαιωμάτων για τις ταινίες τους κλπ.

Πέρα από τα βραβεία της Camera Zizanio (τρία ανά κατηγορία και ξεχωριστό βραβείο κινουμένου σχεδίου) απονέμονται βραβεία με ένα ειδικό βάρος:

  • Το βράβείο Εγγραμματισμού στά Μέσα που απονέμεται από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας.
  • Το βραβείο του Συνηγόρου του Παιδιού
  • Το βραβείο "Νίκος Καβουκίδης" . Το βραβείο συνίσταται στην προσφορά όλου του αναγκαίου κινηματογραφικού εξοπλισμού (κάμερες, φώτα, ήχος κλπ) και τηςαπαραίτητης βοήθειας για τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους μεεπαγγελματικές προδιαγραφές.
  • Το βραβείο της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου που συνίσταται στην παροχή μιας υποτροφίας για σπουδές κινηματογράφου.Επιπλέον η Camera Zizanio φροντίζει για την αποστολή των ελληνικών ταινιών που διακρίνονται σε Φεστιβάλ άλλων χωρών δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να κερδίσουν μια πρόσκληση για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή των σχολείων είναι προαιρετική.

Σχολεία που επιθυμούν να οργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στην Αρχαία Ολυμπία και στον Πύργο κατά τις μέρες του Φεστιβάλ, μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές στις παραπάνω διευθύνσεις του Φεστιβάλ, προκειμένου να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Σπύρου
Καλλιτεχνικός Δ/ντης
Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας
Για Παιδιά και Νέους