edu.klimaka.gr

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ "ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ" 2017

Αρ.Πρωτ.Φ13.1/212964/05-12-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. - ΤΜΗΜΑΤΑ Γ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ Β
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά (Π.Ε.)
 Ά. Βάρλα (Δ.Ε.)
Π. Σακκοπούλου (Δ.Ε.) -
Ο. Μαραγκού(Ε.Ε.)
Τηλέφωνα: 210 344 3318
210 344 3272
210 344 3023
210 344 2212

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα έγκρισης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε σινεμά;»

Σχετ. έγγραφο: το με αρ. πρ. 188045/Δ2/2-11-2017 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου

Σε απάντηση του από 3-9-2017 αιτήματός σας, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της αρνητικής γνωμοδότησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) με το με αρ. πρωτ. 44/30-10-2017 Απόσπασμα Πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου του, δεν εγκρίνεται για το σχολικό έτος 2017-2018 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σινεμά;» που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΙΕΠ, ζητήθηκαν με ηλεκτρονική επικοινωνία από τον υπεύθυνο του προγράμματος να σταλούν συμπληρωματικά τα βιογραφικά των ανθρώπων που εκτελούν το πρόγραμμα στα σχολεία, όπως επίσης και οι λεπτομέρειες του προγράμματος όπως η διάρκεια υλοποίησης, το κόστος και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση του προγράμματος, τα οποία δεν απεστάλησαν. Από την ιστοσελίδα της εταιρείας “Πάμε σινεμά;” αντλήθηκαν από το ΙΕΠ οι ακόλουθες πληροφορίες:

Το κόστος για τη συμμετοχή του κάθε μαθητή είναι 6 ευρώ, ενώ για τα σχολεία που επιλέξουν να δημιουργήσουν την ταινία το κόστος ανέρχεται στα 400 ευρώ. Επιπλέον, για τη δημιουργία της ταινίας απαιτείται ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών και εκπαιδευτικών, ο οποίος είναι δύο Σαββατοκύριακα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα, το ΙΕΠ γνωμοδότησε αρνητικά για τη διάχυση του προγράμματος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-18, καθώς σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα προγράμματα που υλοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων δεν επιτρέπεται να βαρύνουν οικονομικά τους μαθητές.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ


Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το  ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; σας εύχεται:
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε πάλι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» που διανύει  για 11η χρονιά  την επιτυχημένη του δράση, σε συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» και να δηλώσουν συμμετοχή.στο: www.pamecinema.net

Tο «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοαουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 4 000 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες.

Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα θερμή ανταπόκρισή σας και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε το siteμας: www.pamecinema.net και τη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/PAMECINEMA2012 , όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

κ. Νίκος Γιαννόπουλος, 
τηλ: 210 3613004, 6937048153
e-mail: giannopoulos(ΣΤΟ)pamecinema.net

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κιούκας
Διευθυντής «Πάμε Σινεμά;»

Τουριστικός Οδηγός
 • 4/5ήμερο Ρώμη

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Αεροπορικώς από Αθήνα: 210€

 • Δαλματικές Ακτές

  7/8ήμερο
  Οδικώς από Αθήνα: 375€

 • 3ήμερο στη Μονεμβασία

  Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά
  Οδικώς από Αθήνα: 98€

 • Χριστούγεννα στην Αυστρία

  Βιέννη - Σάλτσμπουργκ

  Οδικώς από Αθήνα: 365€

 • Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη
  Βουδαπέστη - Πράγα - Βιέννη

  7ήμερη από Αθήνα

  Οδικώς:  325 €

 • Μύλος των Ξωτικών
  Μύλος των Ξωτικών

  4ήμερο από Αθήνα: 98 €

 • Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες
  Ονειρούπολη Δράμας - Σέρρες

  4ήμερο από Αθήνα: 195 €
  στο  ELPIDA RESORT & SPA 4****

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 202 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προτεινόμενα

Google+