ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2017-2018

πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2313 310201, κ. Τσούγγαρης Χαράλαμπος, Αρχαιολόγος, ΑΜΘ

► Μια ημέρα στον ζωολογικό κήπο του Μουσείου

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της οπτικής αντίληψης, της αυτοπεποίθησης και της δημιουργικότητας.

Τα παιδιά σε ομάδες περιηγούνται στις αίθουσες του Μουσείου προσπαθώντας να εντοπίσουν απεικονίσεις ζώων σε αγγεία, ειδώλια και γλυπτά.

Με ζωγραφική και χειροτεχνία φτιάχνουν τα δικά τους μυθικά ζώα.

Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής (προνήπια – νήπια) ηλικίας, έως και Β΄ Δημοτικού και υλοποιείται κάθε Τρίτη.

► Ανακαλύπτοντας θεούς & ήρωες

Το πρόγραμμα βασίζεται κυρίως στην πρώτη ενότητα μαθημάτων της ιστορίας της Γ΄ Δημοτικού.

Μέσα από περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου και με τη βοήθεια εποπτικού υλικού τα παιδιά ανακαλύπτουν τους θεούς και τα σύμβολα τους και προσπαθούν να εικονογραφήσουν τη δημιουργία του κόσμου και τους πολέμους των θεών.

Aπευθύνεται σε μαθητές/τριες Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού και υλοποιείται κάθε Τετάρτη

►Πλάθοντας το είδωλό μου

Το πρόγραμμα συνοδεύει την περιοδική έκθεση «Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό», η οποία περιλαμβάνει 670 πήλινα ειδώλια από τη Νεολιθική ως τη ρωμαϊκή περίοδο.

Οι μαθητές/τριες συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια ρόλων και παρατήρησης στους χώρους της έκθεσης και κατόπιν σε βιωματικό εργαστήριο, όπου κατασκευάζουν πήλινα αντίγραφα από αρχαία ειδώλια με την καθοδήγηση εκπαιδευτριών.

Aπευθύνεται στην Α΄ Γυμνασίου και υλοποιείται κάθε Πέμπτη (με δυνατότητα και για δεύτερη υλοποίηση κατά την επόμενη ημέρα).


 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 και η πλατφόρμα κράτησης (http://education.amth.gr/) α ενεργοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017, στις 08:00 π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για όσα σχολεία έχουν ενεργούς κωδικούς ως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.

Η πλατφόρμα κράτησης θα ενεργοποιηθεί για δεύτερη φορά κατά τον Ιανουάριο, για κράτηση θέσεων κατά το διάστημα Φεβρουαρίου- Μαΐου 2018.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ένα (1) μόνο πρόγραμμα. Επιπλέον αιτήματα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.
  • Εφόσον ένα σχολείο εξασφαλίσει μία θέση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτό το σχολικό έτος, ο κωδικός του απενεργοποιείται για το επόμενο έτος.
  • Για κάθε σχολική μονάδα το αδιαπραγμάτευτο όριο συμμετεχόντων είναι οι 52 μαθητές/τριες, για την επιτυχία του προγράμματος. Ειδικά για το πρόγραμμα «Πλάθοντας το είδωλό μου», υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής έως 52+52 μαθητών/τριών Α΄ Γυμνασίου ανά σχολική κράτηση σε δύο συνεχόμενες ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή) κατόπινεπικοινωνίας.Κάθε συμμετέχων/ουσα θα φέρει ένα πλαστικό ή χαρτονένιο κουτί διαστάσεων περ. 10x10x5 εκατ. για να παραλάβει το έργο του/της
  • Όλα τα προγράμματα ξεκινούν στις 09:30 στο χώρο υποδοχής του Μουσείου
  • Εάν ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τους 26 μαθητές/τριες, το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε δύο, διαδοχικές υλοποιήσεις, με τους εκπαιδευτικούς να αναλαμβάνουν την απασχόληση των λοιπών μαθητών τους (για μία ώρα περίπου) σε άλλες αίθουσες, στην έκθεση αρχαιοτήτων της αυλής του Μουσείου, ή σε γειτονικά Μουσεία (Λευκού Πύργου, Βυζαντινό, Πολεμικό, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: στο χώρο της Δ.Ε.Θ.).
  • Ο/Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και συμπληρώνει τις παρατηρήσεις του/της στο Φύλλο Αξιολόγησης που διανέμεται από τους εκπαιδευτές/τριες και παραδίδεται κατά την έξοδο.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μόνοι σας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΑΜΘ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό (φυλλάδια, οδηγίες κ.ά.) που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (https://www.amth.gr/education/ekpaideytiko-yliko) για να υλοποιείστε κάποιο από τα τρέχοντα ή παλαιότερα προγράμματα του ΑΜΘ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε ερώτημα ή διευκρίνιση στο τηλ. 2313 310273 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΑΜΘ
Τσούγγαρης Χαράλαμπος
Αρχαιολόγος, ΜΑ

 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μαν. Ανδρόνικου 6, Τ.Κ. 54621, Θεσσαλονίκη (Νομός Θεσσαλονίκης)
Τηλέφωνο: +30 2310 830538
Φαξ: 2310 861036
Email: info.amth(ΑΤ)culture.gr
http://www.amth.gr

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μπορεί κανείς να φτάσει με τα λεωφορεία 7,10,11, 12, 31,39,58 και με την πολιτιστική γραμμή 50

Ωράριο λειτουγργίας

Χειμερινό ωράριο: από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
Δευτέρα 10:30 έως 17:00, Τρίτη - Κυριακή: 08:30 - 15:00

Θερινό ωράριο: από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου
Δευτέρα 13:00 έως 19:30, Τρίτη - Κυριακή: 08:00 - 19:30

Το μουσείο είναι κλειστό στις 25 και 26/12, 1/1, 25/3, 1/5 και την ημέρα του Πάσχα.

Το πωλητήριο θα παραμένει κλειστό τα σαββατοκύριακα.

Είσοδος : 6 ευρώ

Ενιαίο εισιτήριο: 8 ευρώ (περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού)

Μειωμένο ενιαίο: 4 ευρώ

Μειωμένο: 3 ευρώ (για επισκέπτες άνω των 65 ετών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για φοιτητές από χώρες μη μέλη της Ε.Ε.)

Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: όλοι οι νέοι μέχρι 19 ετών, φοιτητές χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου, οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού, οι δημοσιογράφοι, οι ξεναγοί, οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, τα μέλη του ICOM και του ICOMOS, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες τις εξής ημέρες:
· 6 Μαρτίου (μνήμη Μελίνας Μερκούρη)
· 18 Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων)
· 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)
· 5 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος)
· το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
· 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού)
· κάθε Κυριακή από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
· οι αργίες του Ελληνικού κράτους κατά τις οποίες το Μουσείο είναι ανοιχτό, δηλαδή: 6 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, Μεγάλη Παρασκευή (12:00-15:00), Μεγάλο Σάββατο, Δευτέρα του Πάσχα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και κατά τις ημέρες του εορτασμού των Ανοιχτών Ημερών και του ευρωπαϊκού θεσμού της Άνοιξης των Μουσείων, στις ημερομηνίες που ορίζονται κάθε χρόνο.

Στο μουσείο λειτουργεί πωλητήριο και καφέ-αναψυκτήριο.

Pin It

Εκτύπωση