Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Pin It

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛΣΤΑΤ)

(Μετάβση στο μαθητικό διαγωνισμό της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας

Αρ.Πρωτ.147419/Γ7/16-09-2014/ΥΠΑΙΘ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
ΕΚΠ/ΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΣΤ' ΜΕΛΕΤΩΝ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ν.gr
Πληροφορίες: I. Ελευθερόπουλος
Τηλέφωνα: 210-3442217
Fax: 210-3443343

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση σχολικών επισκέψεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)

Η Διεύθυνση Στατιστικής Πληροφόρησης και Εκδόσεων της ΕΛ.ΠΑΤ. υλοποιεί το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας- Η Στατιστική στην καθημερινότητά μας», στο πλαίσιο της δράσης της για την ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στη χώρα μας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι όσον αφορά στους μαθητές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η παρακολούθηση του Προγράμματος ενδείκνυται για μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου. Ο χαρακτήρας του Προγράμματος είναι βιωματικός και γίνεται χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδραστικής οθόνης.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το κτίριο της ΕΛ.Π ΑΤ. (Πειραιώς 46 & Επονιτών, Πειραιάς) και ανάλογα με την ηλικία τους να ακούσουν για τη στατιστική επιστήμη και την πρακτική της εφαρμογή με παραδείγματα. Θα ενημερωθούν για τη δομή και τη λειτουργία της ΕΛ.ΠΑΤ., καθώς και για όλα τα σταδια παραγωγής στατιστικών στοιχείων, από τον σχεδιασμό των στατιστικών ερευνών και τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, μέχρι τη διάχυση της στατιστικής πληροφορίας.

Η ξενάγηση - ενημέρωση θα είναι διάρκειας περίπου τριών (3) ωρών και μπορούν να την παρακολουθήσουν έως και ογδόντα (80) μαθητές.

Η υλοποίηση του Προγραμματος θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα διαρκεί έως και το τέλος κάθε σχολικού έτους.

Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το κτίριο της ΕΛ.ΣΤΑΤ και να παρακολουθήσουν το εν λόγω Πρόγραμμα, μπορούν να ενημερώνονται και να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 213-1352022 με την κ. Νεκταρία Τσιλιγκάκη, υπεύθυνη του Προγράμματος και στο τηλέφωνο 213-1352023 με τον κ. Θεοχάρη Τσίγκα, υπεύθυνο της ξενάγησης στη Βιβλιοθήκη.

Η ιστοσελίδα της ΕΛ.ΠΑΤ. είναι: www.statistics.gr.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΟΤΑ


Εκτύπωση