Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα "Αστέρι της Ευχής" του 'Κάνε μια Ευχή'

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ"
'ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ' (Make-A-Wish) ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ.Πρωτ.Φ.14/2033/166084/Δ1/20-10-2015/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕIΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ' ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β' ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ν.gr
Πληροφορίες: Σ. Λαπατά (Π.Ε.), Γ. Μέπα 210 344 2247
Α. Βάρλα (Δ.Ε.) 210 344 3272
Α. Μαγουλάς (Ε.Ε.) 210 344 2212
FAX: 210 344 3354

Θέμα: Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ του οργανισμού «Κάνε- Μια-Ευχή Ελλάδος»
Σχετ.: το με αρ. πρ. 157817 /07-10-2015 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Κάνε -Μία- Ευχή Ελλάδος», ο οποίος αποτελεί παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού «Make-A-Wish lnternational», που εκπληρώνει επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες, προγραμματίζει για 17η συνεχή χρονιά, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, το πρόγραμμά του «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ», στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας).

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, τόσο για τον εθελοντισμό, όσο και για την προσφορά. Το μήνυμα της δράσης είναι «Το παιδί σκέφτεται για το παιδί, τα υγιιi παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Τις προηγούμενες χρονιές, η συμμετοχή παιδιών και εφήβων υπήρξε συγκινητική, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά της προσφοράς, αλλά και δίνοντας σε άλλα παιδιά, που δεν έχουν το χρόνο σύμμαχό τους, δύναμη και ελπίδα να παλέψουν για τη ζωή τους.

Για ιιερισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε σcα τηλ. 210-9637660-7, φαξ: 210-9637774-5 & στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προς διευκόλυνσή σας, σας επισυνάrιτεται έντυrιο με σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών στη δράση είναι προαιρετική.

Συν. : 2 (δυο) σελίδες

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ


ΜΑKE A WISH
Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βοuλιαγμένης
Γλυφάδα 166 75
Τηλ.: (30)-210-9637660
(30)-210-9637667
FAX· (30) 210-9637774

Το Mαke·A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) προγραμματίζει για 17η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής με σκοπό και στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών. Το μήνυμα του προγράμματος είναι: «Το παιδl σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά».

Παρακάτω αναλύεται το πρόγραμμα ως εκπαιδευτική διαδικασία που μπορούν να ακολουθηθεί. Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση και υποχρέωση για τη συuuετοχή στο πρόγραμμα.

Μία από τις βασικές αρχές του Οργανισμού μας είναι η διάδοση μηνυμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα τόσο για τον εθελοντισμό όσο και για την προσφορά, ως βασικές συνιστώσες της ύπαρξής μας.

Το Mαke·A·Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα

Είναι παράρτημα του διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού "Mαke-A-Wish Ιnternαtional", ο οποίος ξεκίνησε στις Η.Π.Α το 1980, και είναι ο μοναδικός φιλανθρωπικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με την ψυχολογία του άρρωστου παιδιού και όχι με την ίδια την ασθένεια του.

Η ιδέα αυτή εξαπλώθηκε σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο και με τη βοήθεια 30.000 εθελοντών, περισσότερα από 330.000 παιδιά με τις οικογένειές τους, έζησαν αλησμόνητες στιγμές ευτυχίας που τους έδωσαν δύναμη και ελπίδα να παλέψουν για τη ζωή τους και να βγουν νικητές. Το 2014, εκπληρώθηκαν 26.000 Ευχές και είναι συγκινητικό αν σκεφτούμε ότι κάθε 22 λεπτά πραγματοποιείται μία Ευχή σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Το ελληνικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1996 και μέχρι σήμερα εκπλήρωσε τα όνειρα σε περισσότερα από 1.400 σοβαρά άρρωστα παιδιά.

Οι ευχές, που περιορίζονται μόνο οπό τη φαντασία των παιδιών, ανταποκρίνοvται στη βαθιά τους επιθυμία και χωρίζονται σε 5 κατηγορίες: Να πάνε ... π.χ. γιο μπάνιο στη θάλασσα, μία κρουαζιέρα ή για ψώνια, να γνωρίσουν ... π.χ. τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, τους παίκτες της ομάδας τους ή κάποιον φανταστικό ήρωα που θαυμάζουν, να αποκτήσουν... π.χ ένα παιδικό δωμάτιο, νcι γίνουν πειρατές, καπετάνιοι, βασίλισσες για μια μέρα ή να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία ... π.χ. να πετάξουν με παραπέντε, να περάσουν μία περιπέτειας κάνοντας exfreme sports με τους φίλους τους!

Κι όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα, με ένα τόσο "μαγικό" τρόπο ώστε να τους μείνουν αξέχαστα!

Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε δύναμη και ελπίδα μέσα από ένα διάλειμμα χαράς και ξεγνοιασιάς στα παιδιά, και να τα "ταξιδέψουμε" μαζί με τις οικογένειες τους για λίγο σε μια μαγική χώρα, που δεν υπάρχουν αρρώστιες, νοσοκομεία και γιατροί.

Το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, οφού προάγει την έννοια του εθελοντισμού και διδάσκει στα παιδιά από μικρή ηλικία την αξία και τη χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. Χάρη στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται και γίνονται μεγαλώνοντας συνειδητοποιημένοι και δραστήριοι πολίτες.

Ανάλυση προγράμματος

• Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν Αστέρια της Ευχής για τους μαθητές,

• Μοιράζουν τα Αστέρια της Ευχης στους μαθητές ως τον συμβολισμό του Οργανισμού.

• Στη συνέχεια αναλύουν τους εκπαιδευτικούς άξονες του προγράμματος.

• Οι μαθητές ακολουθούν τα εκπαιδευτικά στάδια.

• Οι γονείς χωρίς καμία υποχρέωση συζητούν με τους εκrrαιδευτικούς το ενδεχόμενο στήριξης στον Οργανισμό, ατομικά η συλλογικά

• Δεν υπάρχει καμία τυπική υποχρέωση να επιστραφεί υλικό στον Οργανισμό.

Στα σχολεία που θα θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή, δημόσια ή ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εμείς προμηθεύουμε επιπλέονμ ΔΩΡΕΑΝ και ένα Αυτοκόλλητο ή χάρτινο χάρακα για τα παιδιά,

Για να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το έργο τoυ Mαke-A-Wίsh (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συνεργαζόμαστε με εκπαιδευτικούς και γονείς προκειμένου να μεταφέρουμε στα παιδιά την ανείπωτη ευτυχία που καθρεφτίζεται στα έκπληκτα μάτια ενός παιδιού με μεγάλα όνειρα, τη στιγμή ακριβώς της πραγματοποίησης ενός ονείρου του, που ζούσε μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του

Θέλοντας να συνεχίσουuε αυτόν τη φωτεινή πορεία προσφοράς μέσα από τα σχολεία, θα θέλαμε και φέτος να αιτnθούμε την έγκριση του Υπουργείου για τnν πραγματοποίnσn του προγράμματος, όπως τα προnγούuενα 16 έτη.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ανήκουμε στο 1% των φιλανθρωπικών οργανισμών που βραβεύεται για τη διαφάνεια των οικονομικών τους με το ανώτατο βραβείο των 4 αστεριών από το Chαrlly Νανίgαlοr και έχουμε λάβει αυτή την τιμητική διάκριση για 8 συνεχείς χρονιές. Στην Ελλάδα μάς ελέγχουν οι ανεξάρτητοι ορκωτοί ελεγκτές της Ernst & Young.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι:

• Τα 16 χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα, έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε 720 από τις 1454 Ευχές του Οργανισμού

• 2014: 152 παιδικά όνειρα που την προηγούμενη χρονιά καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα τα 96, με αρωγούς εσάς, γίνανε χάρη στο Αστέρι της
Ευχης και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Οι καιροί είναι για όλους μας δυσκολότεροι από ποτέ, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολοι για εκείνους που έχουν ένα παιδi στό  νοσοκομείο. Σκοπός δικός μας είναι, μέσα από την εκπλήρωση της Ευχής τους, να χαρίσουμε στα παιδιά και τις οικογένειες τους μερικές μαγικές στιγμές, βοηθώντας έτσι να ξεφύγουν έστω και για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητά τους και γι αυτό είναι ζωτικής σημcισίcις για εμάς να έχουμε την υπστήριξή σας και φέτος

Pin It

Εκτύπωση