21ος Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής "Αυτό είναι το Μεξικό μου" 2017

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

21ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ" 2017

Αρ.Πρωτ.φ14/γκ/149807/δ1/11-09-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.ΚΑΙ Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ’ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonpe(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Σ. Λαπατά, Γ. Λιάσκος
Τηλέφωνο : 210 344 2425/3318
FAX : 210 344 3354

ΘΕΜΑ : «21ος Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής “ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ 2017”»

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Ινστιτούτο των Μεξικανών στο Εξωτερικό (ΙΜΕ) προσκαλούν για πρώτη φορά σε συμμετοχή και από την Ελλάδα μαθητών ηλικίας από 6 έως 14 ετών (τάξεις από Α’ Δημοτικού μέχρι και Β’ Γυμνασίου) να συμμετάσχουν στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2017, με φετινό θέμα την πεταλούδα μονάρχη και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων την 13η Οκτωβρίου 2017.

Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν την πεταλούδα μονάρχη στο φυσικό της περιβάλλον, τα στάδια της ζωής της, την μετανάστευση της από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, ή/και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην πορεία και τον προορισμό της. Θα αναδειχθούν και θα βραβευτούν οι 12 καλύτερες ζωγραφιές και θα απονεμηθούν 50 ακόμα τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μια περιοδεύουσα έκθεση που θα ξεκινήσει από την Πόλη του Μεξικού και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες.

Οι 62 βραβευμένες ζωγραφιές θα συμπεριληφθούν στο έντυπο Ημερολόγιο 2018 του ΙΜΕ. Επισυνάπτονται στο παρόν αναλυτικά οι όροι συμμετοχής στο Διαγωνισμό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής
«ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2017

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Ινστιτούτο των Μεξικανών στο Εξωτερικό (ΙΜΕ) προσκαλούν παιδιά μεταξύ 6 και 14 ετών, να συμμετάσχουν στον 21οΔιαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΜΟΥ» 2017, με φετινό θέμα την πεταλούδα μονάρχη.

Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφήσουν την πεταλούδα μονάρχη στο φυσικό της περιβάλλον, τα στάδια της ζωής της, την μετανάστευση της από τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, ή/και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην πορεία και τον προορισμό της.

Για τον διαγωνισμό, οι ζωγραφιές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τετράγωνο χαρτόνι (διαστάσεις 30 x 30 εκατοστά), με μολύβια, ακριλικά, ακουαρέλες, παστέλ ή οποιοδήποτε υλικό τις επιλογής σας, και να περιέχουν (μπροστά ή πίσω) υπογραφή και ημερομηνία. Επίσης, θα πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία Μεξικού στην Ελλάδα, μαζί με ένα συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής, πριν από τις 13 Οκτωβρίου 2017.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο, βοηθήστε μας να αναδείξουμε φέτος τα ταλαντούχα παιδιά από την Ελλάδα!

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θα αναδειχθούν οι 12 καλύτερες ζωγραφιές και 50 τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μια περιοδεύουσα έκθεση που θα ξεκινήσει στην Πόλη του Μεξικού και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και σε άλλες χώρες.

Οι 12 νικητές θα λάβουν ένα έργο τέχνης της Μεξικανό-Αμερικάνας καλλιτέχνιδαςNicoleA. S. Pellegrino - ανάδοχος του διαγωνισμού -, μια συλλογήβιβλίων μεξικάνικης λογοτεχνίας, ένα βραβείο και ένα δώρο-έκπληξη.

Οι 50 που θα τιμηθούν με διάκριση θα λάβουν μια συλλογή βιβλίων μεξικάνικης λογοτεχνία και ένα βραβείο.

Οι 62 βραβευμένες ζωγραφιές θα συμπεριληφθούν στο έντυπο Ημερολόγιο 2018 του ΙΜΕ.

Η Κριτική επιτροπή θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και Εξωτερικών του Μεξικού, του ΙΜΕ και καλλιτέχνες.

Θα αποκλειστούν οι αντιγραμμένες ή ατελείς ζωγραφιές, εκείνες στις οποίες έχουν παρέμβει ενήλικες, όσες δεν υποβάλλονται με πλήρως συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής ή δεν σέβονται τις απαιτούμενες διαστάσεις (30 x 30 εκατοστά), και εκείνες που δεν είναι σχετικές με το θέμα της πεταλούδας μονάρχη.

Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό, εκχωρούνται τα δικαιώματα των ζωγραφιών, ώστε να χρησιμοποιηθούν από το ΙΜΕ σε εκθέσεις και δημοσιεύσεις για προωθητικούς σκοπούς.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στη σελίδα του ΙΜΕ, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στους εξής σελίδες: http://www.gob.mx/ime και http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2017/


Εκτύπωση