edu.klimaka.gr

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδομίας 2017 (3η ανακοίνωση)

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2017

Αρ.Πρωτ.7779/27-03-2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Ηλιάδης Κωνσταντίνος
Τηλέφωνο: 2310 474842
Φαξ: 2310 474328
Ιστοσελίδα: http://www.kmaked.gr

ΘΕΜΑ: “ 9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ.”

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου, την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, ανακοινώνεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου τόσο στην Κεντρική Σκηνή όσο και στις θεματικές ενότητες.

Εκτός από τις εργασίες (δεκάλεπτες σε διάρκεια) που θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του ΝΟΗΣΙΣ, θα υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters. Το e-Poster είναι η παρουσίαση μιας εργασίας με τη βοήθεια ενός laptop και ενός προβολικού μηχανήματος (της αντίστοιχης σχολικής μονάδας), σε ειδικά διαμορφωμένο stand – με τραπέζι και οθόνη προβολής του ΝΟΗΣΙΣ, που θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Για τα e-Posters θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Σε ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν και δύο θεματικές εκθέσεις, η Παιχνιδοχώρα και η RoboLand, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική, με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν να τα «δοκιμάσουμε» .

Η Παιχνιδοχώρα θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ.

Η RoboLand περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές /μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ρομποτική. Η Roboland θα βρίσκεται στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Οι παρουσιάσεις στο e-Poster-Show και στην Παιχνιδοχώρα θα καλυφθούν από το 2ο και 3ο τηλεοπτικό web κανάλι του συνεδρίου.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται επίσης να κατεβάσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του κηδεμόνα από το site του συνεδρίου και να την δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητές. Όλες τις υπογεγραμμένες δηλώσεις οφείλουν οι εκπαιδευτικοί να παραδώσουν στη γραμματεία του συνεδρίου, την ημέρα που θα προσέλθουν στο ΝΟΗΣΙΣ.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν πρόσθετες πληροφορίες για την εργασία τους όπως το πλήθος άλλων επισκεπτών – επικαιροποίηση στοιχείων μαθητών και εκπαιδευτικών, link για κατέβασμα της εργασίας σε συμπιεσμένη μορφή κτλ.

Η ανάλογη φόρμα Θα ενεργοποιηθεί στο site και οι σχολικοί σύμβουλοι θα αποστείλουν στις σχολικές μονάδες email υπενθύμισης. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούμε να υπάρξει μία καλύτερη οργάνωση, λιγότερα λάθη στα συνεδριακά έντυπα και αποφυγή συνωστισμού στο Συνεδριακό Κέντρο. Η ασφάλεια των μαθητών είναι πάντα πρωταρχικό μέλημα.

Όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλυφθούν ζωντανά στο διαδίκτυο με 4 κανάλια, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Περιφέρειας μέσα στο site του συνεδρίου.

Χορηγός Επικοινωνίας του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα είναι η ΕΡΤ3.

Πλησιάζοντας προς την διεξαγωγή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής αισθανόμαστε για ακόμα μια χρονιά ιδιαίτερη χαρά, για τον παλμό και την δυναμική της μαθητικής αυτής διοργάνωσης. Επιπρόσθετα νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετέχουν και υποστηρίζουν το σύνολο της διοργάνωσης:

• Πρώτα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν την «ψυχή» του Συνεδρίου. Το πλήθος τους ξεπέρασε τους 2.700 μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Κεντρική Μακεδονία, καθοδηγούμενοι από 400 και πλέον δασκάλους, καθηγητές, προερχόμενοι από 145 σχολικές μονάδες.

• Τους υπεύθυνους και τεχνικούς των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., που με τη συμμετοχή τους υποστηρίζουν τεχνικά την διοργάνωση. Μεγάλος συμπαραστάτης και το προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

• Τους σχολικούς συμβούλους Πληροφορικής και τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι σαν επιστημονική επιτροπή αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα για το συνέδριο και την αξιολόγηση των εργασιών.

• Το ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του ΝΟΗΣΙΣ, για την σημαντική τους συνεισφορά στην πραγματοποίηση του. Χωρίς αυτούς, το συνέδριο θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί και δε θα είχε την αίγλη και την αποδοχή στο μαθητικό κοινό.

Επισυνάπτουμε:
1) Πρoγράμματα Κεντρικής Σκηνής – Θεματικών E-posters – GameLand – RoboLand
2) Καταστάσεις με λίστα Εργασιών ταξινομημένες ανά Διεύθυνση
3) Προκήρυξη Συνεδρίου – 3η Ανακοίνωση
4) Οδηγίες για το Συνέδριο
5) Αφίσα του Συνεδρίου

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης
Γεωλόγος - Θεολόγος

 


3η Ανακοίνωση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

σε συνεργασία με
το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ)
και το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος NOHΣΙΣ (πρώην Φίλοι Τ.Μ.Θ)»

διοργανώνουν το

9ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο‐Εκπαιδευτική Ρομποτική

που θα διεξαχθεί
στις 25, 26, 27 και 28 Απριλίου 2017

στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»
ΝΟΗΣΙΣ ‐ Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας
(σχετική άδεια ΥΠΠΕΘ 192378/Δ2/11‐11‐2016)

Υπό την Αιγίδα του
Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
(σχετικό έγγραφο ΥΠΠΕΘ 192373/Δ2/11‐11‐2016)

http://www.math-syn-pli.gr

Α. Συμμετοχή

Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές των σχολείων:

• Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και

• Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει.

Σε πιλοτική εφαρμογή , δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής αντιπροσωπευτικών σχολικών μονάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και ελληνικών σχολικών μονάδων του εξωτερικού εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Β. Σκοποί του συνεδρίου είναι :

Η ενθάρρυνση των μαθητών ώστε να ασχοληθούν με μία εργασία στο αντικείμενο της Πληροφορικής με κατά το δυνατόν επιστημονική προσέγγιση.

Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης, με κύριο άξονα το πεδίο της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί σ’ ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου.

Η βιωματική εφαρμογή της Πληροφορικής και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη.

Η δημιουργία παραδειγμάτων, τεχνικών και καλών πρακτικών για τις επερχόμενες σχολικές χρονιές (για μαθητές και εκπαιδευτικούς)

Η εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν τη δημιουργία ερευνητικών διαθεματικών εργασιών

Γ. Θεματολογία

Το θέμα των εργασιών είναι ελεύθερο και επιλέγεται από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου τους . Οι εργασίες που θα εκπονηθούν από ένα μαθητή ή ομάδα μαθητών, είναι επιθυμητό να έχουν στοιχεία πρωτοτυπίας, διαθεματικότητας και αισθητικής παρουσίασης .

Ενδεικτικά, οι εργασίες μπορούν να έχουν τη μορφή:

• Προγράμματος σε γλώσσα προγραμματισμού επιλογής των μαθητών/τριών

• Εφαρμογής υλοποιημένης σε προγραμματιστικό περιβάλλον για έξυπνες συσκευές

• Διατάξεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

• Mobile Εφαρμογών

• Web Εφαρμογών

• Δικτυακών τόπων, ιστοσελίδων, υπηρεσιών σύννεφου

• Ψηφιακών εντύπων (Σχολική εφημερίδα, Σχολικό Λεύκωμα, κ.ά.)

• Κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων

• Ψηφιακών παιχνιδιών

• Πολυμεσικών Εφαρμογών

• Παραγωγή κινουμένων εικόνων με Η/Υ (Computer Animation)

• Ασφάλειας Υπολογιστικών Συστημάτων

Οι εργασίες θα συνοδεύονται από κείμενο σύμφωνα με τα πρότυπα που επισυνάπτονται (βλέπε συνημμένα: «Πρότυπο Περιλήψεων», «Πρότυπο Εισηγήσεων»).

Οι εργασίες θα παρουσιασθούν αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές - προφορικά ή σε μορφή ηλεκτρονικού poster. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να υποβάλλει έως και 5 εργασίες .

Δ. Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο του 9ου ΜΣΠ θα υλοποιηθεί και μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως θεματικά εργαστήρια (workshops) σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας καθώς και hackathlon.

Το ακριβές περιεχόμενο και πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τα θεματικά εργαστήρια (workshops) απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του συνεδρίου. Οι σχολικοί σύμβουλοι Πληροφορικής θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη οργάνωσης τους. Ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για εισήγηση στα Workshops μπορούν να απευθυνθούν στα email των αντίστοιχων σχολικών συμβούλων Πληροφορικής. (6λέπε ίί.Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου)

Στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει το σύστημα εγγραφής σε WorkShop. Οι θέσεις θα διατεθούν βάσει προτεραιότητας της ημερομηνίας εγγραφής. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ε. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

1η Φάση: Υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος (κατάθεση περίληψης) έως και 27 Φεβρουαρίου 2017

2η Φάση: Υποβολή εργασιών - εισηγήσεων έως και 13 Μαρτίου 2017

Επιβεβαίωση Επιλογής - Ανάρτηση προγράμματος Συνεδρίου έως και 27 Μαρτίου 2017

3η Φάση: Υποβολή υλικού παρουσίασης εργασιών: έως και 3 Απριλίου 2017

ΣΤ. Υποβολή εργασιών

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος (συνοδευόμενες από σχετική περίληψη) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.math-syn-pli.gr, από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, έχει ανοίξει και το σύστημα υποβολής δηλώσεων ενδιαφέροντος. Οι τελικές παρουσιάσεις θα υποβληθούν είτε στο αντίστοιχο ΚΕΠΛΗΝΕΤ είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική φόρμα του site του συνεδρίουμ στην οποία θα έχουν πρόσβαση τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Ζ. Επιτροπές Συνεδρίου - (3η Ανακοίνωση)

i) Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

Προεδρείο:
• Ανανιάδης Παναγιώτης, Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
• Πλειώνης Εμμανουήλ, Καθηγητής Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Τρίμης Αντώνιος, Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι του ΝΟΗΣΙΣ» (πρωην Τ.Μ.Θ.), μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Κοντονικολάου Θανάσης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος ΝΟΗΣΙΣ, Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας
• Κοτίvη Ισαβέλλα, Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής

Συντονιστική Γραμματεία:
• Παπαευσταθίου Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Ιδρύματος ΝΟΗΣΙΣ
• Γκαβέζος Μιχάλης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου «Φίλοι του ΝΟΗΣΙΣ», μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ.

Μέλη:
• Ακριτίδης Νικόλαος, Προϊστάμενος Επιστημονικής&Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κ.Μακεδονίας
• Αλεξοπούλου Αλεξάνδρα, Αν. Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ .. μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Ανανίδου Δήμητρα, Επίτιμος Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Εφόπουλος Βασίλειος, Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Καρτσιώτης Θεόδωρος, Επίτιμος Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Κεραμιδάς Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
• Μανουσαρίδης Ζαχαρίας, Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Σειραδάκης Ιωάννης, Καθηγητής Α.Π.Θ. μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Στυλιανού Ευάγγελος, Επίτιμος Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Τζελέπη Σοφία, Σχολικός Σύμ6ουλος Πληροφορικής
• Ηλιάδης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός ΠΕ20, Τμήμα Μηχανογράφησης Περιφέρειας Εκπαίδευσης (συντονιστής Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας)
• Κωνσταντινίδης Πέτρος, Εκπαιδευτικός ΠΕ12.01 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

ii) Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Στην Οργανωτική Επιτροπή πέραν των Σχολικών Συμ6ούλων Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν οι Διευθυντές Πρωτο6άθμιας και Δευτερο6άθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Σχολικοί Σύμ6ουλοι Α/θμιας - Β/θμιας & εκπαιδευτικοί. Τέλος το προσωπικό των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλά6ει την τεχνική υποστήριξη του συνεδρίου.

Την ευθύνη συντονισμού και οργάνωσης για κάθε Διεύθυνση Πρωτο6άθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν οι Σχολικοί Σύμ6ουλοι Πληροφορικής (6λ . παρακάτω πίνακα).

Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας είναι για:

• Ανατολική Θεσσαλονίκη (εκτός από καλλικρατικό δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη) και Χαλκιδική: Μανουσαρίδης Ζαχαρίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Δυτική Θεσσαλονίκη (εκτός από καλλικρατικούς δήμους Βόλ8ης και Λαγκαδά) και καλλικρατικό δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη: Τζελέπη Σοφία, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Ημαθία, Πέλλα, Πιερία: Κοτίνη /σα6έλλα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Σέρρες, Κιλκίς και καλλικρατικούς δήμους Βόλβης και Λαγκαδά : Εφόπουλος Βασίλειος, efopou/os@gmai/.com

iii) Επιστημονική Επιτροπή

Προεδρείο:
• Σιγάλας Μιχαήλ, Καθηγητής Α.Π.Θ. Πρόεδρος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Σαχίνης Ξενοφών, Κοσμήτορας Σχολής Καλών Τεχνών, μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Μαvουσαρίδης Ζαχαρίας, Σχολικός Σύμ8ουλος Πληροφορικής

Μέλη:
• Ακριτίδης Νικόλαος, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
• Γκόκος Παναγιώτης, Οικονομολόγος, μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Εφόπουλος Βασίλειος, Σχολικός Σύμ8ουλος Πληροφορικής
•Κεραμιδάς Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
• Κοτίνη Ισαβέλα, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής
• Οικονόμου Ανδρέας, Επικ. καθηγητής Α.Σ.ΠΑΙ. Τ.Ε. μέλος Δ.Σ. ΝΟΗΣΙΣ
• Τζελέπη Σοφία, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής

iv) Οργανωτική Επιτροπή - Ομάδα Υποστήριξης Συνεδρίου
•Αρβανίτη Ιωάννα, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Γρόσδος Σταύρος, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Κελεσίδης Ευάγγελος, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Κουτσουρίδης Ιωάννης, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
•Μιχαηλίδης Γιώργος, Σχολικός Σύμ8ουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης
•Μυλωνάς Δημήτριος, Σχολικός Σύμ8ουλος Β/θμιας Εκπαίδευσης
•Παπαγεωργίου Γεώργιος, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
•Παπαδόπουλος Πάρης, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Παπαδοπούλου Μαρία, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Παρασκευάς Απόστολος, Σχολικός Σύμ8ουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Τρικαλλιώτης Γιάννης, Σχολικός Σύμ8ουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης

• Αβδελά Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
• Παλάζη Χρυσάνθη, Εκπαιδευτικός Επιμορφώτρια Β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε.
• Πούλιος Ιωάννης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτο8άθμιας Σερρών

v) Οργανωτική Επιτροπή - Τεχνική Υποστήριξη Συνεδρίου
• Ζήσκος Βασίλειος, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Πιερίας
• Κερκίρη Τάνια, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσαλονίκης
• Μποϊδίδης Ιωάννης, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Σερρών
• Παπαγιαννακέλης Ιωάννης, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Στεφανίδης Βασίλειος, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Χαλκιδικής, σύνταξη Πρακτικών, Workshops
• Τζεδάκης Σοφοκλής, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ημαθίας
• Χριστοφορίδης Ιωάννης, Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Πέλλας
• Αλεξανδρής Ιάκωβος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Χαλκιδικής
• Δασκουλίδης Σεραφείμ, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Θεοδοσοπούλου Μαρία, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσσαλονίκης
• Κοτανίδης Δημήτριος Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Πιερίας
• Λογοθέτης Σωτήρης, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Μαβίδης Απόστολος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσσαλονίκης
• Μαργαριτόπουλος Θωμάς Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ημαθίας
• Μαρμόρκος Ηλίας, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Σερρών
• Μπογιατζής Δημήτρης, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσσαλονίκης
• Νικολαϊδης Γεώργιος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Παδαρνίτσας Κωνσταντίνος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Πέλλας
• Παλιεράκη Αθηνά, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Ρίτας Ιωάννης, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Σερρών
• Τσάκωνας Δημήτριος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Ανατολικής Θεσσσαλονίκης
• Τζελέπης Σταμάτης, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσσαλονίκης
• Χουρπουλιάδης Γιώργος, Τεχνικός υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ. Τ. Δυτικής Θεσσσαλονίκης
• Αγοραστούδης Θωμάς, Εκπαιδευτικός ΠΕ20 της Περ. Δ/νση Εκπαίδευσης Τμήμα Μηχανογράφησης
• Γεωργόπουλος Νικόλαος, Διοικητικός της Περ. Δ/νσης Εκπαίδευσης - Τμήμα Μηχανογράφησης
• Κουκλιάτης Δημήτριος, Εκπαιδευτικός ΠΕ20 της Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

vi) Οργανωτική Επιτροπή - Γραμματειακή Υποστήριξη Συνεδρίου
• Αμανατίδης Νικόλαος, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Βεκηδημητριάδου Μαρία, Διοικητικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Βόλνα Ευαγγελία, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Ζήγρα Ευτυχία, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Κεχαγιά Ειρήνη, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Μπαρμπουνάκη Ελένη, Εκπαιδευτικός της Περιφερ . Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Παλακίδου Χριστίνα, Μέλος Δ.Σ. του σωματείου « Φίλοι του ΝΟΗΣ/Σ»
• Παπαβασιλείου Ανδρομάχη, Εκπαιδευτικός της Περ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Σερμέτης Τριαντάφυλλος, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Στάικου Κρυσταλλία, Εκπαιδευτικός της Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
• Τσιακίρη Σουλτάνα, Εκπαιδευτικός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Η. Επίσημος Δικτυακός Τόπος Συνεδρίου: http://www.math-syn-pli.gr

Θ. Δηλώσεις Συμμετοχής

Το συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν

./ Όλοι οι μαθητές που συμμετέχουν στις συγγραφικές ομάδες των εργασιών και των posters καθώς και οι εποπτεύοντες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι και συνοδοί.

./ Τμήματα σχολείων, των οποίων μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες .

./ Οι καθηγητές Πληροφορικής των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας .

./ Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για διαθεματικές προσεγγίσεις με αξιοποίηση της Πληροφορικής και των Τ . Π.Ε. καθώς και μαθητές από σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας .

./ Μαθητές και εκπαιδευτικοί των αντιπροσωπευτικών σχολικών μονάδων (μια ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον .

./ Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών είναι η έγγραφη συναίνεση των γονέων-κηδεμόνων τους, αφού προηγουμένως ενημερωθούν σχετικά από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας . Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία που αναφέρεται στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών .

./ Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο συνέδριο θα καθορισθεί από το σύνολο δηλώσεων συμμετοχής

Για την οργανωτική επιτροπή:
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης