edu.klimaka.gr

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΡΟΔΟΥ (RhodesMRC) 2017

Αρ.Πρωτ.Φ15.1/171740/Δ2/13-10-2017/ΥΠΠΕΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonde(ΑΤ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.272 (Δ.Ε.)
: 210-34.43.317 (Δ.Ε.)
: 210-34.42.212 (Ε.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: Έγκριση διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (RhodesMRC) από Το Σπίτι Της Ευρώπης Στη Ρόδο για μαθητές Δ.Ε. - Νοέμβριος 2017.

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 163721/ΓΔ4/02-10-2017 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. 43/2017/02-10-2017 έγγραφό σας και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου (RhodesMRC) από Το Σπίτι Της Ευρώπης Στη Ρόδο.

To 8ο RhodesMRC θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 09-12 Νοεμβρίου 2017 (λυκειακό επίπεδο) για μαθητές Γ’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου.

Ενισχύοντας το πάντα επίκαιρο θέμα του «Προς την αποτελεσματική οικοδόμηση Ειρήνης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο», από το 2017, το RhodesMRC τιμά και αφιερώνεται στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, και έχει λάβει την επίσημη στήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Ευρώπης των Ηνωμένων Εθνών. Ολόκληρο το οργανόγραμμα και οι πρακτικές που εφαρμόζονται από Το Σπίτι Της Ευρώπης Στη Ρόδο, τα θέματα των επιτροπών και γενικά η συμπεριφορά τους ως συνέδριο θα γίνονται συνεχώς σχετικότερα με τους Παγκόσμιους Στόχους, με πολλαπλούς άμεσους και έμμεσους τρόπους.

Το RhodesMRC 2017 επιπλέον τιμά και συμμετέχει στους εορτασμούς για το Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, που εορτάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, καθώς αποτελεί ένα ικανό παράδειγμα ακαδημαϊκού τουρισμού και εκκολαπτήριο νέων τουριστών που μαθαίνουν να εκτιμούν την διαφορετικότητα και να σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά.

Το RhodesMRC 2017 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει λάβει για πρώτη φορά για αντίστοιχο συνέδριο την επίσημη υποστήριξη 18 Πρεσβειών και Αποστολών Ξένων Κρατών στην Ελλάδα.

Για τη λυκειακή προσομοίωση, θα προσομοιωθούν δύο επιτροπές του Συμβουλίου της Ευρώπης, μία αφιερωμένη στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μία αφιερωμένη στην Εκπαίδευση, ενώ για πρώτη φορά θα προσομοιωθούν και οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και κάθε χρόνο, αναμένεται η συμμετοχή πάνω από 80 μαθητών από Ελλάδα και Εξωτερικό, ενώ το συνέδριο μπορεί να απορροφήσει συνολικά μέχρι 120 συμμετέχοντες.

Περισσότερο υλικό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στις ιστοσελίδες www.rhodesmrc.org (γενική ιστοσελίδα) και στο www.rhodesmrc.org/2017-high-school , καθώς και για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνούν στο τηλ.: 22410-30486 και να απευθύνονται στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις στις οποίες κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να ενημερώσουν σχετικά τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ