edu.klimaka.gr

6οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας / Αντιλογίας Λυκείων Κεν. Μακεδονίας 2023

6οι ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ / ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2022-2023

Αρ.Πρωτ.10700/29-06-2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ
& Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
------
Πληροφορίες: Κώνστα Ρεβέκκα
Τηλέφωνο: 2310 474832
Ιστοσελίδα: http://kmaked.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θέμα: Έγκριση διεξαγωγής Αγώνων Επιχειρηματολογίας ΓΕ.Λ.
ΣΧΕΤ: 1. Οι διατάξεις του άρθρου 123 του ν.4876/2021 (ΦΕΚ 251 τ. Α΄/23-12-2021)
2. Το με αριθμ. πρωτ. 1229/24-06-2022 ηλεκτρονικό αίτημά σας

Απαντώντας σε σχετικό αίτημά σας και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του ν.4876/2021, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή των 6ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας ΓΕ.Λ. που διοργανώνονται από το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα σχολεία: 1ο ΓΕΛ Συκεών, Πειραματικό ΓΕ.Λ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας, 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.

Οι Αγώνες επιχειρηματολογίας των ΓΕ.Λ. θα διεξαχθούν τέλη Μαρτίου του 2023, διά ζώσης ή διαδικτυακά, απευθύνονται σε μαθητές/τριες Γενικών Λυκείων των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθούν με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/τριών.

2. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους και εκτός ωρολογίου προγράμματος.

3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση των εμπλεκομένων.

4. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

5. Σε περίπτωση που στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος απαιτηθεί μετακίνηση μαθητών/τριών εκτός των σχολικών μονάδων, οι χώροι υλοποίησης να πληρούν τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις των χώρων συνάθροισης κοινού, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών/τριών, και οι επισκέψεις στους χώρους αυτούς να πραγματοποιούνται με ευθύνη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων/Διδασκουσών των σχολικών μονάδων και με την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων των κείμενων διατάξεων για το πλαίσιο διεξαγωγής εκπαιδευτικών/διδακτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών εκδρομών.

6. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συντελεστές του δεσμεύονται να αποστείλουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής
Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Θωμάς Μπαχαράκης

 

Σχετικά Άρθρα